28 Ιουλ 2012

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Οι εκλογές έγιναν, κυβέρνηση αποκτήσαμε… τα κεφάλια μέσα λοιπόν. Το σύστημα δεσμευμένο απέναντι σε ΕΕ και ΔΝΤ κράζει «επίθεση και πάλι επίθεση», προσπαθώντας να ξεμπερδεύει με ότι του κοστίζει και διαλύοντας ότι έχει απομείνει με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσον. Εξαγγέλλει απολύσεις, μειώσεις μισθών, συγχωνεύσεις – καταργήσεις οργανισμών ακόμη και νοσοκομείων και όποιος αντέξει.
Οι τεράστιες περικοπές στην υγεία, οδήγησαν σε ελλείψεις προσωπικού, φαρμάκων, υλικών και τελικά στην υποβάθμιση – απαξίωση των νοσοκομείων.
Τα ΜΜΕ για μια ακόμη φορά σε διατεταγμένη υπηρεσία δημοσιεύουν ποσοστά πληρότητας, αποδοτικότητας ακόμη και ονόματα νοσοκομείων που πρόκειται να κλείσουν.
Την ώρα λοιπόν που λεηλατούν τα εισοδήματά μας, αναγγέλλουν ότι "μπορείτε να πεθάνετε εάν χρειαστείτε νοσοκομείο", γιατί φυσικά το κόστος της ιδιωτικής περίθαλψης είναι για λίγους και εκλεκτούς.
Τώρα και όχι αύριο, όλοι και όχι μόνο οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αλλά όλος ο λαός οφείλουμε να αντισταθούμε και να αποτρέψουμε το κλείσιμο μέρους ή ολόκληρων νοσοκομείων. Η κατάργηση έστω και μιας κλίνης σε οποιοδήποτε νοσοκομείο. Απ’ αυτή την επίθεση δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες ότι κάποιοι θα την γλιτώσουμε. Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις ομοσπονδίες, τις λαϊκές συνελεύσεις γειτονιών, όλες τις συλλογικότητες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.
Ούτε μια κλίνη λιγότερη
Ούτε ένας απολυμένος
Δωρεάν υγεία για κάθε εργαζόμενο – ανασφάλιστο μετανάστη.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 70 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: