11 Σεπ 2013

ΦΛΕΜΙΝΓΚ :Μια ανάσα από τις διαθεσιμότητες 300 εργαζομένων και την κατάρρευση του Νοσοκομείου.


Παιχνίδι για γερά νεύρα εδώ και κάμποσες μέρες παίζεται στην πλάτη των εργαζομένων από το Υπουργείο και τη Διοίκηση. Είτε με μόνο σκοπό να τους εξουθενώσει και να κάμψει την αγωνιστικότητά τους, είτε λόγω αντικειμενικών δυσκολιών και "άρπα κόλα" διαδικασιών, είτε και για τα δυο μαζί, οι εργαζόμενοι στο Αμαλία Φλέμιγκ αγωνιούν για την επόμενη μέρα .Κάθε μέρα, κάθε στιγμή, φήμες πάνε κι' έρχονται σχετικά με την ανακοίνωση των ονομάτων όσων θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν μετά. Οι διαβεβαιώσεις ότι θα γυρίσουν όλοι στη δουλειά σε 15 μέρες, δεν πείθουν κανέναν πια. Ενώ η Διοίκηση επιμένει στη 15θημερη...ξεκούραση, ο υπουργός της Υγείας αλλάξει τον χρονικό ορίζοντα κάθε φορά που κάνει δηλώσεις.
Σήμερα Τρίτη 10/9, σε συνάντηση της με το σωματείο εργαζομένων, η υποδιοικήτρια του νοσοκομείου εκδήλωσε την ανησυχία της (!) για το γεγονός ότι ελάχιστες θέσεις ιδίως νοσηλευτικού προσωπικού (κάτω από 50 για όλες τις ειδικότητες) "δίνονται στο Σισμανόγλειο - Φλέμιγκ" για να καλυφτούν από το προσωπικό που θα μπει σε διαθεσιμότητα. Παράλληλα κάλεσε τους εργαζόμενους να κάνουν γρήγορα τις αιτήσεις προτίμησης για να ξαναμπούν γρήγορα στη δουλειά. Μία διαδικασία για την οποία πάντα είχαν ιδιαίτερη σπουδή οι Διοικήσεις. Το πρόγραμμα πρέπει να "τρέξει" για να τελειώνουμε! ( Λες και υπάρχει "πρόγραμμα" προς όφελος των εργαζομένων που πρέπει να τελειώσει γρήγορα).
Μετά την καθημερινή τους συγκέντρωση, οι εργαζόμενοι έκαναν μια δυναμική πορεία μέχρι το γειτονικό Σισμανόγλειο, όπου ενωμένοι με τους εκεί συναδέλφους τους και τα σωματεία, μπήκαν στο γραφείο της Διοικήτριας και ζήτησαν πλήρη ενημέρωση για τις εξελίξεις. Να σημειωθεί πως συμμετείχαν και εργαζόμενοι από το Σισμανόγλειο, προερχόμενοι από το "1ο ΙΚΑ-Παπαδημητρίου" που ήδη είναι σε διαθεσιμότητα από την περασμένη βδομάδα.
Από την επίσκεψη αυτή η κοινή διαπίστωση είναι πως η κατάρρευση των νοσοκομείων, οι διαθεσιμότητες - απολύσεις, τα κλεισίματα κρεβατιών και ολόκληρων κλινικών που διαπιστώθηκαν χωρίς αντίρρηση, ΘΑ αντιμετωπιστούν με... ευχές, καλή πρόθεση και "έγγραφα" προς την ΥΠΕ.
Διαπιστώνεται πως η μόνη λύση που πατάει στην πραγματικότητα είναι η πίεση που μπορούν να ασκήσουν οι εργαζόμενοι με τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις τους. Είναι φανερό πως η πίεση που ασκείται στην Κυβέρνηση είναι ευθέως ανάλογη της έντασης των αγώνων και αντίστοιχα είναι τα αποτελέσματα και τα κέρδη για τους εργαζόμενους.
Διαθέσιμοι ή όχι, από αύριο νέες κινητοποιήσεις αναμένονται, ενώ συνεχίζονται οι καθημερινές συγκεντρώσεις στον 1ο όροφο, έξω από τα γραφεία της Διοίκησης.
Για την Τετάρτη το απόγευμα (7μμ) Το Σωματείο προγραμματίζει οργανωμένη συμμετοχή στη μεγάλη συναυλία διαμαρτυρίας που διοργανώνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.
Με τα πανώ, τα συνθήματα του αγώνα μας, την οργή και το δίκιο μας δίνουμε το παρών, υπερασπιζόμαστε τη ζωή μας μαζί με όλους τους συναδέλφους από την ΕΡΤ, από κάθε κλάδο που χτυπιέται βάναυσα, είτε του ιδιωτικού είτε του δημόσιου τομέα.

Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Σ΄ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: