27 Οκτ 2011

TO «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΝΕΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Πιο μεγάλη η εξαθλίωση του λαού,
πιο βαθιά η εξάρτηση της χώρας

Μετά από παζάρια, εκβιασμούς, πιέσεις και με την καθοριστική παρέμβαση Γερμανών και Γάλλων ιμπεριαλιστών, η σύνοδος κορυφής της ΕΕ κατέληξε σε άλλη μία «ιστορική» συμφωνία για την αντιμε-τώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη και τη διαχείριση του ελληνικού χρέους μέσα σ’ αυτή.
Άλλη μία συμφωνία που προσπαθεί μέσα από προσωρινούς συμβιβασμούς να κερδίσει χρόνο ώστε να προστατέψει το οικοδόμημα της ΕΕ από τη βαθιά του κρίση, κομμάτι της συνολικότερης κρίσης που συγκλονίζει το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα το οποίο αναζητά τη διάσωσή του στην επίθεση ενάντια στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαών, στη ληστεία των πλουτοπαραγωγικών πηγών των εξαρτημένων χωρών. Κρίση που, παρά τις συμφωνίες και τους προσωρινούς συμβιβασμούς, οδηγεί στην επικίνδυνη παρόξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές και αφήνει ανοιχτά τα πιο επικίνδυνα για τους λαούς σενάρια.Η μείωση του χρέους της χώρας κατά 70 δισ. σε σχέση με τα 450 δισ. του συνολικού και τα 30 δισ. των πιστώσεων στις τράπεζες, που πλασάρεται από κυβέρνηση και Ευρωπαίους σαν δήθεν «κούρεμα» 50%, δεν είναι «χάρισμα» των ιμπεριαλιστών προς το λαό και τη χώρα, αλλά πλήρης υποθήκευση και με τη «βούλα» της επιτροπείας, της ασφυκτικής, καθημερινής επιτήρησης των εκπροσώπων του ιμπεριαλισμού.
ΚΑΜΙΑ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ! Αντίθετα, θα κλιμακωθεί η αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης και όλων των αστικών δυνάμεων και κομμάτων, σε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς. Για ακόμα περισσότερη κατακρεούργηση των λαϊκών δικαιωμάτων, ακόμα μεγαλύτερη καταστολή των αγώνων, με στόχο να πληρωθούν στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, στους ιμπεριαλιστές δανειστές και πάτρωνες, οι πραγματικές αξίες από τον ιδρώτα των εργαζόμενων και τον κοινωνικό πλούτο που παράγει.

Νέα αντεργατικά μέτρα θα κλιμακώσουν την επίθεση για πιο γρήγορα αποτελέσματα σε όλους τους τομείς της κοινωνίας και της οικονομίας. Μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις, πλήρης κατάργηση των όποιων υπολειμμάτων δωρεάν και δημόσιας υγείας και παιδείας, καταβαράθρωση της κοινωνικής ασφάλισης, ξεπούλημα όλης της δημόσιας περιουσίας και καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας θα είναι στην ημερήσια διάταξη της αντιλαϊκής λαίλαπας για την εφαρμογή της συμφωνίας του «κουρέματος».
Η μοναδική δύναμη που μπορεί να αποτρέψει αυτή την εφιαλτική προοπτική της εξαθλίωσης και του βαθέματος της εξάρτησης είναι η οργανωμένη, μαζική και διαρκής αντίσταση του εργαζόμενου λαού ενάντια στη βαρβαρότητα κυβέρνησης-κεφάλαιου-ιμπεριαλιστών.
• Παίρνοντας την υπόθεση του αγώνα στα δικά του χέρια, έξω και ενάντια σε πολιτικές που θέλο-υν να τον αποσπάσουν από αυτόν τον προσανατολισμό και να τον μετατρέψουν σε υποταγμένο θεατή των εξελίξεων.
• Αξιοποιώντας την εμπειρία και τα συμπεράσματα από τα πρόσφατα αγωνιστικά ξεσπάσματα και τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 19-20 Οκτώβρη.
• Οργανώνοντας τη συνέχεια των αγώνων αυτών σε ένα ευρύ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ για την ανατροπή της πολιτικής της φτώχειας, της ανεργίας και της καταστολής.
• Ανοίγοντας το δρόμο για την πραγματική διέξοδο: την επαναστατική ανατροπή του σάπιου συστήματος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας.


Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: