16 Οκτ 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Αν όχι τώρα, πότε; Μαζικός ξεσηκωμός παντού!
 
Συνάδελφοι εργαζόμενοι,
 
Το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - Ε.Ε.- ΔΝΤ και οι υποστηριχτές του επιτίθενται σκληρά για να μας μετατρέψουν στην κυριολεξία σε σκλάβους. Βάζουν ταφόπλακα στις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες και το ΕΣΥ, για χάρη των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών. Δεν σταματάνε πουθενά, θέλουν να σαρώσουν τα πάντα.
Εμείς οι εργαζόμενοι και οι γιατροί στη δημόσια υγεία βλέπουμε την δουλειά, το εισόδημα, τη ζωή μας να γίνεται σμπαράλια. Οι περικοπές στους μισθούς μας θα ξεπεράσουν το 40%. Χαράτσια και κεφαλικοί φόροι απομυζούν και την τελευταία σταγόνα από το πενιχρό εισόδημα και τις όποιες αποταμιεύσεις έχουν απομείνει στον κόσμο. Απειλούν και τη δουλειά μας με τις χιλιάδες απολύσεις που ετοιμάζουν, την «εργασιακή εφεδρεία» όπως έχουν το θράσος να τη λένε.
ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, παρά τα ψέματα που εξακολουθούν να διαδίδουν τα διάφορα παπαγαλάκια για να μας διασπάσουν!
 
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:
 
-Πολύμορφες καθημερινές αγωνιστικές δραστηριότητες με συγκεντρώσεις, συνελεύσεις, κλείσιμο τακτικών χειρουργείων και εξωτερικών ιατρείων, μπλοκάρισμα των ταμείων πληρωμής επισκέψεων από τους ασθενείς.
-Συμμετοχή στη στάση εργασίας την Πέμπτη 13/10 μαζί μα άλλα νοσοκομεία, συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Υπ. Υγείας και στη διαδήλωση στο Υπ. Οικονομικών.
-Καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ και έμπρακτη διαμαρτυρία στα γραφεία της γιατί ακόμα και αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν κλιμακώνει τον αγώνα, δεν συντονίζει τους αγωνιζόμενους χώρους, στηρίζει αντικειμενικά την κυβέρνηση και την άθλια πολιτική της.
-Συμμετέχουμε στο συντονιστικό πρωτοβάθμιων σωματείων, συνελεύσεων και αγωνιστικών ομοσπονδιών, καθώς και στη μεγάλη συνάντηση την Κυριακή 16/10 όλων των συντονιστικών αγώνα από διάφορους κλάδους με στόχο τη συγκρότηση πανελλαδικής πρωτοβουλίας αγώνα που θα σπάει τα όρια της γραφειοκρατικής καθήλωσης και θα προωθήσει άμεσα τον ενωμένο νικηφόρο αγώνα και την απεργιακή κλιμάκωση διαρκείας. 
-Καλούμε στη συμμετοχή όλων των εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ (εκτός των ελάχιστων συναδέλφων που θα αποτελέσουν το προσωπικό ασφαλείας) ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΕΙΣΜΟ της 19, 20 Οκτωβρίου για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής του κοινωνικού πολέμου.
 
• Δεν θα πληρώσουμε εμείς το χρέος και την κρίση.
• Όχι στο νέο μισθολόγιο – «πεινολόγιο». ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ. Ζητάμε για όλους αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, μείωση των ωρών εργασίας και των ορίων συνταξιοδότησης.
• Διεκδικούμε πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια, συγκοινωνίες, δημοτικές υπηρεσίες. Μαζικές προσλήψεις για τα παραπάνω, όχι καταργήσεις και συγχωνεύσεις, όχι στις απολύσεις και την εφεδρεία.
• Παλεύουμε για σταθερή δουλειά για όλους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, απαγόρευση των απολύσεων, επίδομα στους ανέργους ίσο με το βασικό μισθό.
• Αρνούμαστε την πληρωμή όλων των χαρατσιών και των κεφαλικών φόρων, δεν θα μας εξαθλιώσουν.
 
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: