11 Οκτ 2011

Oι αντιδράσεις των εργαζομένων στο 7ο Νοσοκομείο ΙΚΑ ενοχλούν

Όπως γράφαμε στην ανάρτησή μας  οι εργαζόμενοι του πρώην 7ου Νοσοκομείου ΙΚΑ  με την αντίδρασή τους πέτυχαν να ακυρώσουν τα σχέδια για συρρίκνωση του νοσοκομείου με την κατάργηση ουσιαστικά του χειρουργικού τμήματος αλλά και της παθολογικής που εδώ και μήνες υπολειτουργεί. Στην ίδια ανάρτηση υπάρχει και δήλωση της προέδρου το σωματείου όπου επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι με αυτή τους την αντίδραση ανάγκασαν τη διοίκηση του Κωνσταντοπούλειου (Αγία Όλγα) να "ακυρώσει" την δήθεν ατομική απόφαση του διευθυντή της χειρουργικής. Η αποφασιστική στάση των εργαζομένων στα σχέδια του κλεισίματος του νοσοκομείου έχει ενοχλήσει και προκαλεί αντιδράσεις αλλά και ...αποκαλύψεις.


Η απάντηση του διευθυντή Χειρουργικού Τομέα του Κωνσταντοπούλειου στάλθηκε και δημοσιεύτηκε στο ygeianet.gr και είναι η παρακάτω (οι υπογραμμίσεις δικές μας):


10/10/2011

Επιστολή του κ. Ν. Μαρουδιά για όσα συνέβησαν στο 7ο Νοσοκομείο ΙΚΑ(Υgeianet)



Το Ygeianet έλαβε το παρακάτω κείμενο από τον κ. Ν. Μαρουδιά, Διευθυντή Χειρουργικού Τομέα του Κωσταντοπούλειου Νοσοκομείου:

Ο Διευθυντής του χειρουργικού τομέα έχει χρέος να λαμβάνει αποφάσεις για να χειρουργηθούν οι ασθενείς με καρκίνο που αναμένουν στη λίστα και οι ασθενείς με ανευρύσματα.

Το κεντρικό νοσοκομείο, ενώ διαθέτει 7 χειρουργικές αίθουσες, λειτουργούν μόνο οι 4. Το νοσοκομείο Κωνσταντοπούλειο παράρτημα Καυτατζόγλου, διαθέτει 4 αναισθησιολόγους ενώ οι ανάγκες του είναι για 2. Ζήτησα, όπως προβλέπει ο νόμος για τα καθήκοντα του Διευθυντή του χειρουργικού τομέα, να μετακινηθούν στο κυρίως κτήριο 2 αναισθησιολόγοι. Έτσι θα λειτουργήσουν 6 αίθουσες και οι ασθενείς με σοβαρές παθήσεις θα έχουν τη σωστή και έγκαιρη θεραπεία. Επίσης, οι ειδικευόμενοι του χειρουργικού τομέα πρέπει το συντομότερο (κάτι που επιθυμούν και οι ίδιοι) να έρθουν να εκπαιδευτούν στο κεντρικό κτήριο, εκτός αν η πρόεδρος των εργαζομένων προτιμά να μείνουν αμόρφωτοι και οι ασθενείς με καρκίνο να αναμένουν στις λίστες.

Οι αποφάσεις του Διευθυντή χειρουργικού τομέα μπορούν να ανατραπούν με έγγραφο της Διοίκησης ή της ΥΠΕ αιτιολογημένα. Άλλως τα όσα έγιναν στη συνέλευση είναι συνδικαλιστικός και κομματικός ακτιβισμός.

Φαντάζομαι κανείς σοβαρός Διοικητής νοσοκομείου ή ΥΠΕ μπορεί να ανατρέψει απόφαση που στόχο έχει την έγκαιρη και σωστή περίθαλψη και την επαρκή εκπαίδευση των ειδικευομένων.

Αυτή την απόφαση θα έπρεπε πριν από εμένα να την είχαν πάρει τα αρμόδια όργανα, τα οποία βέβαια δεν παρεμπόδισαν την επιστολή μου αφού κοινοποιήθηκε πρώτα σε αυτούς το εν λόγω κείμενο, αλλά υπαναχώρησαν για λόγους που οι ίδιοι μόνο γνωρίζουν.

Αναμένω μέχρι το μεσημέρι την έγγραφη ανάκληση της απόφασής μου για να την κοινοποιήσω όπου χρειάζεται.

Γνώμονάς μου είναι η αφοσίωσή μου στο ΕΣΥ και η περίθαλψη των ασθενών μας. Αν κάποιος διακρίνει στοιχείο προσωπικής σκοπιμότητας, καλό είναι να το δημοσιοποιήσει.

Με εκτίμηση,

Ν. Μαρουδιάς

Διευθυντής Χειρουργικού τομέα Νοσοκομείου Κωνσταντοπούλειο





Η απάντηση του Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων στο 7ο Νοσοκομείο ΙΚΑ (που πλέον αποτελεί παράρτημα του Κωνσταντοπούλειου) είναι η εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Κ. ΜΑΡΟΥΔΙΑ

10/10/2011

Ο κ. Μαρουδιάς, εν γνώσει των αρμοδίων οργάνων όπως μας επιβεβαιώνει ο ίδιος, ζήτησε τους 3 από τους 4 αναισθησιολόγους και όχι τους 2 όπως λέει στην απάντησή του και όλους τους ειδικευόμενους χειρούργους του Παραρτήματος, επίσης ζήτησε και από τους διευθυντές χειρούργους να συνεννοηθούν με τους υφιστάμενούς τους για να επιλέξουν που θα πάνε μεταξύ Κωνσταντοπούλειου και Παμμακάριστου. Αυτό στη πράξη δε σημαίνει κλείσιμο της χειρουργικής του Παραρτήματος; To ενδιαφέρον λοιπόν για τους ασθενείς που χειρουργούνται στο εν λόγω νοσοκομείο που πάει; Oι ελλείψεις στα νοσοκομεία είναι γνωστές εδώ και καιρό γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι ζητούν προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού. Η κυβέρνηση θέλει να «λύσει» το πρόβλημα με συγχωνεύσεις – καταργήσεις νοσοκομείων και μετακίνηση προσωπικού. Μια χειρουργική λιγότερη ή ένα νοσοκομείο λιγότερο σε τι βοηθάει την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών γενικότερα;

Οι εξελίξεις στο πρώην 7ο Νοσοκομείο ΙΚΑ νυν Παράρτημα του Κωνσταντοπούλειου απλώς επιβεβαιώνουν όλους όσους έλεγαν ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να κλείσει το νοσοκομείο μετά τη λεγόμενη συγχώνευσή του.

Τα λεγόμενα του κ. Μαρουδιά περί ασθενών με καρκίνο και για τους ειδικευόμενους τα επιστρέφουμε ως φτηνό λαϊκισμό! Αν πράγματι ενδιαφέρεται τον καλούμε να συστρατευθεί μαζί μας για πρόσληψη γιατρών και προσωπικού σε όλα τα νοσοκομεία και όχι στο κλείσιμό τους.

Τα υπόλοιπα σε σχέση με τους ανωτέρους του και το άδειασμά του δεν μας αφορούν.



Επιλογή μας είναι η υπεράσπιση του νοσοκομείου, της δωρεάν υγείας για όλο το λαό και η υπεράσπιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων στα νοσοκομεία.

Το Δ.Σ. του Σωματείου 7ου Νοσοκομείου ΙΚΑ



Ανακοίνωση για το θέμα έχoυν βγάλει ο ΙΣΑ και η ΕΙΝΑΠ:







Αθήνα, 10-10-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στα προβλήματα του 7ου Θεραπευτηρίου ΙΚΑ με τη συμμετοχή του μέλους του Δ.Σ. Μαρίνου Γεωργίου, απεσταλμένου του προέδρου του ΙΣΑ Πατούλη Γεωργίου, στην Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Θεραπευτηρίου.

Το θέμα της Γενικής Συνέλευσης ήταν η ένταξη του 7ου Θεραπευτηρίου ΙΚΑ στο ΕΣΥ και οι μεγάλες ελλείψεις του νοσοκομείου σε προσωπικό, ιδιαιτέρως ιατρικό, με αποτέλεσμα τη μη σωστή λειτουργία του νοσοκομείου και τη μη συμμετοχή του στο σύστημα γενικών εφημεριών του ΕΣΥ. Επίσης συζητήθηκε η μετάθεση των ειδικευομένων ιατρών σε άλλα νοσοκομεία. Στη Γενική Συνέλευση παρευρέθηκε ο κ. Μουσιώνης, Διοικητής Α’ ΔΥΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ, ο οποίος δεσμεύτηκε μέχρι τις 12/10/2011 να δώσει λύση στα προβλήματα του νοσοκομείου ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει αυτό το πρόγραμμα γενικών εφημεριών του ΕΣΥ και θα κινήσει τις διαδικασίες για πειθαρχικές ευθύνες όσων συνέταξαν τα έγγραφα για τη μετακίνηση των ειδικευομένων ιατρών σε άλλα νοσοκομεία.

Η νομική υπηρεσία του ΙΣΑ απάντησε ότι δεν δύναται βάσει της σημερινής νομοθεσίας η μετακίνηση ειδικευομένων ιατρών σε άλλο νοσοκομείο για την ολοκλήρωση της ειδικότητας και κάθε άλλη ενέργεια κρίνεται παράνομη.

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ



Η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ:





07/10/2011

Συμπαράσταση στους αγωνιζόμενους γιατρούς του 7ου ΙΚΑ(ΕΙΝΑΠ)

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ εκφράζει τη συμπαράστασή του στους αγωνιζόμενους γιατρούς του 7ου ΙΚΑ, που εντάχθηκε στο ΕΣΥ ως παράρτημα του ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ Γ.Ν Νέας Ιωνίας, ενάντια στο κλείσιμο του νοσοκομείου τους με εξωθεσμική μάλιστα παρέμβαση του τομεάρχη Χειρουργικού Τομέα του ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ νοσοκομείου και

1. Καλύπτουμε τις όποιες κινητοποιήσεις αποφασίσουν.

2. Καλούμε τη Διοίκηση του νοσοκομείου και της 1ης ΥΠΕ να παρέμβουν για να αποκαταστήσουν την τάξη.

3. Καλούμε τον υπουργό Υγείας να τηρήσει τις υποσχέσεις του περί μη κλεισίματος νοσοκομείων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΗΣΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: