4 Οκτ 2011

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ...


  Καταγγέλλει στον ελληνικό λαό τις 30.000 απολύσεις εργαζομένων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα που αποφάσισε η κυβέρνηση ευθυγραμμιζόμενη με τις απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών και των ντόπιων υποτακτικών τους.
  Οι απολύσεις αυτές τμήμα μόνο από τις  200.000 συνολικά που ετοιμάζουν έρχονται να προσθέσουν νέους ανέργους στο πλήθος του  1,5 εκατομμυρίου ανέργων και μισοανέργων στη χώρα.
  Ταυτόχρονα, οι ''τυχεροί'' που θα εξακολουθήσουν να έχουν δουλειά θα δουν τους μισθούς τους να πέφτουν κατακόρυφα με το νέο φτωχολόγιο πείνας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και που έρχεται ως συνέχεια των δραστικών περικοπών του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου.
    Οι εξελίξεις αυτές  βυθίζουν τεράστια κομμάτια του λαού μας στη πείνα και στην εξαθλίωση και συνιστούν πλέον πραγματική απειλή στο ίδιο το δικαίωμα στη ζωή.
  Δεν θα υποκύψουμε στις υπεράριθμες ανοησίες και συκοφαντίες της κυβέρνησης περί τεμπέληδων εργαζομένων και «μεγάλου δημοσίου τομεα» Στις θέσεις αυτές αναγνωρίζουμε την κυνική πρόθεση του συστήματος να ξεμπερδεύει με ότι απομείνει σαν δικαίωμα για να επανέλθουμε  στη δικτατορία του κεφαλαίου του περασμένου αιώνα.
 Το δημόσιο είναι τόσο μεγάλο όσο μεγάλο είναι το δικαίωμα στη μόρφωση στην υγεία,  στη δουλειά.  Είναι τόσο μεγάλο όσο χρειαζόταν για να παρεμβαίνει αμβλύνοντας τις επιπτώσεις των κρίσεων  ,είναι τόσο μεγάλο όσο χρειάζεται για να αναλαμβάνει υπηρεσίες εκεί που το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο δεν ήθελε ή δεν μπορούσε ,και για να υποστηρίξει τα κέρδη που απαιτούσε.
   ΑΝ ΚΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑΖΕΙ είναι η απελευθέρωση του κεφαλαίου από τις υποχρεώσεις του απέναντι στους εργαζομένους, είναι η απελευθέρωση της δράσης του ξένου κεφαλαίου απέναντι στις εξαρτημένες χώρες είναι η απελευθέρωση της κερδοφορίας του κεφαλαίου  σε κάθε τομεα, είναι η πρόθεση τους να φορτώσουν τη κρίση, χρέη και ελλείμματα που γέννησε η πολιτική τους, στη πλάτη του λαού για να συνεχίζουν να συντηρούν τα κέρδη τους στα ύψη.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!
  • ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ
  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ/ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ
  • ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ -ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ
·        ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ με προσυγκέντρωση 10,30 πμ Πεσμαζόγλου και Σταδίου
·        ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11-3 πμ ΣΤΙΣ 13/10
και στη συγκέντρωση στο υπουργείο υγείας
·        ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ
με προσυγκέντρωση 10,30 πμ Στουρνάρη και Πατησίων
Συντονίζουμε τη δράση μας, συμμετέχουμε σε κινητοποιήσεις,
ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ δημοσίου και ιδιωτικού τομεα & ιδιαιτέρα με τα πρωτοβάθμια σωματεία των νοσοκομείων και τα σωματεία της περιοχής μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: