23 Ιουλ 2013

Σωματέιο Ν. Φλεμινγκ: Μαζί με τους κατοίκους θα αποτρέψουμε την κατάργηση του νοσοκομείου μας!

Με ανησυχία, οργή και αγανάκτηση παρακολουθούν, το Σωματείο και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Α. Φλέμιγκ, τα σχέδια που εξυφαίνονται στο Υπουργείο Υγείας, κατ’ επιταγή της Τρόικα, με την πλήρη συμφωνία και συμβολή των πρόθυμων Υπουργών Υγείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αφορούν την κινητικότητα – διαθεσιμότητα υγειονομικών υπαλλήλων όλων των ειδικοτήτων.
Θυσία στο βωμό αυτής της σκοπιμότητας καλούνται να γίνουν: 1oν) το Νοσοκομείο Α. Φλέμιγκ, που μέσω της μετατροπής του από Γενικό Νοσοκομείο σε κέντρο αποκατάστασης, ουσιαστικά θα σημάνει την υποβάθμιση – απαξίωση – διάλυσή του. 2ον) Οι χρήστες υπηρεσιών υγείας της περιοχής των Βορείων προαστίων και όχι μόνο, που μετά την απώλεια του Νοσοκομείου Παπαδημητρίου θα στερηθούν και την ολοκληρωμένη ποιοτική παροχή ιατρικής φροντίδας του Α. Φλέμιγκ και 3ον) Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, καθώς 335 απ’ αυτούς θα βρεθούν σε καθεστώς κινητικότητας - διαθεσιμότητας.
Καλούμε το Υπουργό Υγείας να επανεξετάσει και να μην προχωρήσει στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου για τους εξής λόγους.
1ον) Πρόσφατα έχει κλείσει το Νοσοκομείο Παπαδημητρίου στην ίδια περιοχή των Μελισσίων, με συνέπεια ο λαός της ευρύτερης περιοχής να στερείται ήδη ιατρικών υπηρεσιών, γεγονός που με την αλλαγή χρήσης του Α. Φλέμιγκ θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην ασφαλή κάλυψη των επειγόντων αναγκών υγείας του πληθυσμού.
2ον) Το Νοσοκομείο Α. Φλέμιγκ στην αδιάλειπτη έως τώρα λειτουργία του ως Γενικό Νοσοκομείο, παρέχει ολοκληρωμένες ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε όλα τα επίπεδα. Αυτό πιστοποιείται και από έρευνα που έχει γίνει από την Δ/νση ποιότητας και αποδοτικότητας του Υπουργείου Υγείας, σχετικά με την μέτρηση της ικανοποίησης του ασθενή (ποιότητα ιατρικής φροντίδας, ενημέρωση, συμπεριφορά, ψυχολογική υποστήριξη, κλπ..), όπου ανάμεσα στα 131 Νοσοκομεία, 1ο (πρώτο) μαζί με το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, ήρθε το Νοσοκομείο Α. Φλέμιγκ, με βαθμολογία υψηλότερη του 9 με άριστα το 10 (εφημερίδα Ημερησία 12/5/2012)
3ον) Η προτεινόμενη συγχώνευση με το Νοσοκομείο Σισμανόγλειο έχει ήδη πραγματοποιηθεί, ΦΕΚ 3499/Β/2012 από 31/12/2012 και έκτοτε λειτουργεί ως Ενιαίο Ν.Π.Δ.Δ με την επωνυμία Γ.Ν.Α ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ - Α. ΦΛΕΜΙΓΚ με την διατήρηση όλων των οργανικών θέσεων των εργαζομένων όπως προβλέπει ο νόμος.
Αν παρ’ όλα αυτά, η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας επιμείνει στην κατάργηση του Α. Φλέμιγκ, θα βρεθεί απέναντι σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους για την προάσπιση της εργασίας τους, απέναντι στους φορείς της περιοχής και την τοπική κοινωνία για την προστασία του αγαθού της υγείας τους και απέναντι στην κοινή λογική, γιατί δεν είναι δυνατόν να καταργήσει ένα Νοσοκομείο που έρχεται πρώτο στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας.
Το Δ.Σ του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: