7 Ιουλ 2013

ΜΑΖΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ 12 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 12.30 ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ


ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ σε ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ!

Η αντιδραστική επέλαση συνεχίζεται. Μετά τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, έρχεται η σειρά των εργαζομένων στους ΟΤΑ, των μόνιμων εκπαιδευτικών και εργαζομένων σε Υπουργεία (ενώ στη σειρά βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον Τομέα της Υγείας) για να ταΐσουν τη δίψα της τρόικα και της κυβέρνησης. Που επιδιώκουν:
  • Να χτυπήσουν έναν τομέα εργαζομένων που είχε κατακτήσει ένα επίπεδο εργασιακών σχέσεων (με σημαντικότερη κατάκτηση τη μονιμότητα).
  • Να διαλύσουν οποιαδήποτε δομή που είχε έστω και ψήγματα δωρεάν κοινωνικών παροχών: παιδεία – υγεία – δημοτικές υπηρεσίες.
Οι καλοκαιρινές λίστες των απολυμένων, που ετοιμάζονται, ανοίγουν το δρόμο για απρόσκοπτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, όποτε το θελήσουν κυβέρνηση – τρόικα. Οι απολύσεις αυτές θα επεκταθούν από το Σεπτέμβρη μέσω:

  • Συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων, τμημάτων, νοσοκομείων και υπηρεσιών.
  • Της αξιολόγησης που προετοιμάζεται πυρετωδώς, και η οποία θα έρθει για να τρομοκρατήσει και να υποτάξει τους εργαζόμενους, να διαλύσει την όποια ενότητα υπάρχει και να προωθήσει τις απολύσεις σε ατομικό επίπεδο.
  • Των πειθαρχικών που αποτελούν ήδη καθημερινότητα και είναι φανερό πως θα πολλαπλασιαστούν. Με τη φασιστική λογική που θεωρεί εκ των προτέρων ένοχο κάθε υπάλληλο καταργώντας το στοιχειώδες δικαίωμα του τεκμηρίου αθωότητας.
Οι χιλιάδες νέες απολύσεις θα προστεθούν στο στρατό των ανέργων, οι οποίοι ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας και απελπισίας.
Τα τελευταία χρόνια ο λαός έχει δώσει το παρόν μαζικά σε πολλές κινητοποιήσεις. Από τις πρωτοβουλίες γειτονιάς, τις πλατείες, την Κερατέα και τις Σκουριές, ως τις μεγάλες απεργίες. Ολόκληροι κλάδοι έχουν δώσει μεγάλους αγώνες. Κάθε φορά, έχουν να αντιμετωπίσουν τους κρατικούς μηχανισμούς και τα βαρίδια που διάφορες συνδικαλιστικές ηγεσίες έχουν δέσει στα πόδια των εργαζομένων. Το γεγονός πως στον κλάδο των εκπαιδευτικών έμειναν αναπάντητα τα μέτρα της κυβέρνησης και η απεργία που όφειλε να γίνει δεν έγινε ποτέ, αποθράσυνε ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση.
Μπροστά στην πρόκληση του συστήματος δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Το δίλημμα: οργάνωση της αντίστασης για ένα καλύτερο μέλλον ή υποταγή στη βαρβαρότητα, θα έρχεται καθημερινά μπροστά μας..
Από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα. Σήμερα ΠΡΕΠΕΙ να οργανώσουμε τον αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά, για το δικαίωμα στη ζωή. Για την ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων, της εξαθλίωσης, της κατάργησης των ελευθεριών!
  • Οργανώνουμε μαζικό και παρατεταμένο αγώνα – ΟΧΙ στις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και την ΑΝΕΡΓΙΑ, με όπλο τη ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ και την ΑΠΕΡΓΙΑ
  • Όχι στις απολύσεις, στα κλεισίματα και τα πειθαρχικά!
  • Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους!
  • Γενικές συνελεύσεις παντού – Να συγκροτήσουμε επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο
  • Ενάντια στον κοινωνικό αυτοματισμό να σφυρηλατήσουμε κοινούς αγώνες των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία
  • Κάτω η επιστράτευση και οι απαγορεύσεις των αγώνων των εργαζομένων
6/7/2013

Ταξική Πορεία – Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: