4 Ιουλ 2013

ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ! ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

1250 εργαζόμενοι στην υγεία σε κινητικότητα, 300 εκατομμύρια λιγότερα στον προϋπολογισμό για την υγεία ,αυτή είναι η προίκα του νέου υπουργού υγείας αυτά τουλάχιστον δήλωσε ευθαρσώς στη πρώτη απεργιακή κινητοποίηση που έγινε στη θητεία του.
Κι όμως αυτά αποτελούν μόλις απλές τροχιοδεικτικές βολές. Για τον απλούστατο λόγο ότι η τρόικα βιάζεται και δεν είναι διατεθειμένη να αναμένει διαδικασίες που τραβάνε σε βάθος χρόνου για να προχωρήσουν οι ΜΑΖΙΚΕΣ απολύσεις στο δημόσιο.
Το είδαμε το έργο και με την αξιολόγηση που δήθεν ήταν προαπαιτούμενο των απολύσεων.
 Ποια θα είναι αυτή και πότε θα γίνει , ποιος θα την κάνει και ποιος θα έχει το πάνω χέρι, και αν γίνουν εκλογές θα  πάμε πίσω, πόσο σταθερή κυβέρνηση θα έχουμε κτλ ,και άλλες τέτοιες χρονοτριβές …ξεπεράστηκαν. Εδώ και τώρα απολύσεις και όποιον πάρει ο χάρος . Μεγάλα κομμάτια εργαζόμενων στο δρόμο. Τακτική σαλαμοποίησης μεν, αλλά με χοντρές φέτες σαλάμι!!!
Αυτό δείχνουν οι εξελίξεις στην ΕΡΤ, οι νεότερες απολύσεις που ετοιμάζονται στα Ελλην. Αμυντικά Συστήματα στην ΕΑΒ και αλλού. Και βέβαια τρώγοντας έρχεται η όρεξη για να μεγαλώσει το μέγεθος της ……φέτας!
Το έχουμε πει και δεν θα κουραστούμε να το λέμε. Πάει μακριά η βαλίτσα .Είναι όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο στο στόχαστρο. Κανείς δεν είναι εξασφαλισμένος όπου και αν δουλεύει σε μικρό η μεγάλο νοσοκομείο, σχολείο, σε μικρή η μεγάλη δημόσια υπηρεσία. Κι αυτό  τόσο και σε ότι αφορά την επιδείνωση της θέσης του -την κινητικότητα που μας την τάζουν από τώρα και την συνεπακόλουθη διάλυση των οικογενειακών μας προϋπολογισμών -όσο και αυτές καθαυτές τις απολύσεις.
Μιλάνε με διάφορα νούμερα οι κυβερνώντες. Μιλάνε για ποσοστά κάλυψης κλινών και οργανώνουν την επιχειρηματολογία τους στην βάση αυτών των αριθμών . Αφού βέβαια απαξίωσαν τα νοσοκομεία από γιατρούς και προσωπικό για δεκαετίες ολόκληρες, αφού στέρησαν από εκατοντάδες χιλιάδες την κοινωνική ασφάλιση ευθέως με αντιασφαλιστικούς νόμους η εμμέσως με τις απολύσεις , τώρα έρχονται και πουλάν την….. εξυπνάδα ότι τα νοσοκομεία είναι …..άδεια, και άρα μπορούν να κλείσουν γιατί περισσεύουν. Εμείς αυτό  που καταλαβαίνουμε είναι ότι για τους κυβερνώντες αυτός που περισσεύει είναι ο….λαός και ότι σκοπεύουν για ….πάντα  να τον τυραννάνε .
Τους απαντάμε ότι το ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ότι είναι έτσι και αλλιώς ΑΥΘΥΠΑΡΚΤΟ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΑΠΟ ΑΡΙΘΜΟΥΣ, και θα το διεκδικήσουμε!
Τι να κάνουμε
Μα να μην αφήσουμε να μας διαιρέσουν .Δεν υπάρχουν αυτοί που θα πληρώσουν την νύφη και οι άλλοι που θα τη γλιτώσουν .ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τους αντιμετωπίσουμε. ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ  ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ, όταν  θα φτάσουν να κτυπήσουν τη πόρτα και για εμάς.
Κανένας εργαζόμενος στο δρόμο καμία απόλυση !καμία υποχρεωτική μετάταξη κανένα νοσοκομείο κλειστό! ούτε μια κλίνη λιγότερη !ούτε ένα τμήμα λιγότερο!
Να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις ΣΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΕΣ -ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΣΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ  -ούτε θέλουν ούτε και μπορούν οι συνδικαλιστές  των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στην ΠΟΕΔΗΝ-ΑΔΕΔΥ. Πολύ πρόσφατα έδειξαν τα  όρια τους κρεμώντας τους καθηγητές ,αφήνοντας τους έκθετους στην κυβέρνηση αρνούμενοι να τους καλύψουν την απεργία στις εξετάσεις.
Να αρνηθούμε όμως και τις  αντιλήψεις  που ευδοκιμούν στην…. αριστερά που φτάνουν να αρνούνται  τον αγώνα η να τον θεωρούν αδιέξοδο ,στο όνομα της προτεραιότητας της αλλαγής των γενικότερων πολιτικών συσχετισμών είτε με ….εκλογές  είτε με τη ….κατάληψη της «λαϊκής  εξουσίας»
ΜΑΖΙΚΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ!!!
--ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΝ ΠΡΩΤΑ-ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ  ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ  , ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΤΩΠΟ –κανένα νοσοκομείο μόνο του στον αγώνα –δεν θα γλιτώσει κανένα μόνο του ! Όλα μαζί μπορούν.
--Όχι σε κινητοποιήσεις τουφεκιές ο αγώνας για να νικήσει πρέπει να μην είναι απλώς διαμαρτυρία πρέπει να πάρει απεργιακή μορφή και μάλιστα με  αποφαστικότητα και διάρκεια
--ΝΑ απευθύνομε και στην κοινωνία και στο λαό καλώντας τον σε αλληλεγγύη και συμπαράσταση με μορφές που να διευκολύνουν τη συμμετοχή του (απογευματινές κινητοποιήσεις, συναυλίες κλπ)

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ! 

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: