17 Σεπ 2013

ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕ ΘΑ ΕΒΛΑΠΤΕ!! ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗΣ Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ.

"Στο Θριάσιο Νοσοκομείο, στο ΔΣ του Συλλόγου, πρώτη δύναμη είναι ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετέχουν δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ μ-λ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Από τα μέσα Αυγούστου γίνεται προσπάθεια να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των εργαζομένων για την οργάνωση της δράσης. Οι δυνάμεις αυτές επιχείρησαν να βαφτίσουν γενικές συνελεύσεις τις αρχικές προσπάθειες που έγιναν, στις οποίες όμως συμμετείχαν λίγες δεκάδες εργαζομένων. Οι ταξικές δυνάμεις αντέδρασαν αναδεικνύοντας την ανάγκη μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων, ενώ στο ενδιάμεσο διάστημα κάθε συνέλευσης έστηναν μίνι συσκέψεις εργαζόμενο τον εργαζόμενο. Στην τρίτη γενική συνέλευση συμμετείχε υπερτετραπλάσιος αριθμός ατόμων και λήφθηκε απόφαση για στάσεις εργασίας με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ (να μη συγχωνευθεί - καταργηθεί καμιά δημόσια μονάδα Υγείας - Πρόνοιας, να μη κλείσει κανένα κρεβάτι, καμιά διαθεσιμότητα, καμιά απόλυση, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και Πρόνοια), την ώρα που οι άλλες δυνάμεις μιλάνε μόνο για διαθεσιμότητα και κλείσιμο νοσοκομείων. Η δουλειά των ταξικών δυνάμεων είχε ως αποτέλεσμα πριν από την τέταρτη συνέλευση να σχηματιστεί μια ομάδα 70 εργαζομένων που περιόδευσε στο νοσοκομείο προπαγανδίζοντας την ανάγκη συμμετοχής στη συνέλευση. Σε αυτή, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πρότειναν και αποφασίστηκαν συγκεκριμένες δράσεις, στην κατεύθυνση προετοιμασίας της 48ωρης απεργίας στο Δημόσιο, που περιλάμβαναν το συντονισμό με άλλα σωματεία νοσοκομείων και στις οποίες συμμετείχαν Λαϊκές Επιτροπές και κάτοικοι των περιοχών που βρίσκονται τα νοσοκομεία."
 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 16/9


    Δεν μας λένε οι "ταξικές δυνάμεις" τι έλεγαν στις πρώτες εκείνες προσπάθειες στα μέσα του Αυγούστου, προφανώς προετοίμαζαν την απεργία στις 18-19 Σεπτέμβρη(ένα μήνα μετά!)που ψήφισαν στην ΑΔΕΔΥ. Γιατί δεν λένε ότι το μόνο που έκαναν τότε ήταν να γκρινιάζουν για τον κόσμο που δεν έρχεται στις συνελεύσεις ? Τίνος πρόταση ήταν η επανάληψη των συνελεύσεων με  ενδιάμεσες καθημερινές στάσεις αν όχι της Ταξικής πορείας και του Νυστεριού με την  προοπτική να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις στη κατεύθυνση των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών , πέρα από το πλαίσιο των 4ωρων στάσεων που αποφάσισαν τελικά οι της ΠΟΕΔΗΝ  μαζί με την στήριξη του ΠΑΜΕ ?
   Δεν μας λένε τίνος πρόταση ήταν η μαζική κινητοποίηση στήριξης των εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αγία Βάρβαρα" αν όχι της Ταξικής πορείας και του Νυστεριού και πόσο κουράγιο έδωσε στους εργαζόμενους και από τα δυο νοσοκομεία και τι παρακαταθήκες άφησε για τη συνέχεια.
    Δεν μας λένε οι "ταξικές δυνάμεις" τίνος πρόταση ήταν αν όχι της Ταξικής πορείας και του Νυστεριού η στάση εργασίας με πορεία μέσα στο θριασιο με τους 70   με στόχο να ξεσηκώσει τους εργαζομένους του νοσοκομείου. 
Δεν μας λένε γιατί έκρυβαν την πρόταση τους στις συνελεύσεις περιμένοντας να τοποθετηθεί η Ταξική πορεία και το Νυστέρι προκειμένου να αποφύγουν την αντιπαράθεση.

Μιλάνε για μινι συσκέψεις εννοώντας προφανώς τα μέλη και τις επιρροές του ΠΑΜΕ και όχι την ανοικτή συζήτηση τμήμα το τμήμα κάθε μέρα επί ώρες προκειμένου να πετυχαίνουν οι συνελεύσεις και οι κινητοποιήσεις  Πουθενά δεν τους πετύχαμε να οργανώνουν τέτοιες συσκέψεις σε όλη αυτή τη διαδικασία!! Φαίνεται πως ήταν καλά κρυμμένες.

Aς το πάρουν χαμπάρι Τις συνελεύσεις τις μαζικοποίησε η προοπτική να γίνει στην υγεία ότι γίνεται τώρα με τους καθηγητές Μόνο που σε αυτή τη διαδικασία το ΠΑΜΕ στάθηκε αντίθετο όπως ακριβώς στους καθηγητές και προσωρινά την τσάκισε αυτή τη διάθεση .  Ας γνωρίζουν όμως ότι πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: