5 Νοε 2012

Ταξική Πορεία
6-7 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Τρίτη 6 Νοέμβρη: 11:00 π.μ. - ΜΟΥΣΕΙΟ (Πατησίων)
Τετάρτη 7 Νοέμβρη:
5:00 μ.μ. - Πλ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ (Σταδίου)

Στις 6 και 7 Νοέμβρη απεργούμε και διαδηλώνουμε. Βγαίνουμε μαζικά στους δρόμους. Καλούμε κάθε συνάδελφο, κάθε γνωστό, κάθε γείτονα, να δώσει το «παρών» στις διαδηλώσεις, να βροντοφωνάξει την απαίτησή του να μην περάσουν τα νεα βαρβαρα μέτρα. Να εκφράσει την οργή και την αγανάκτησή του στο δρόμο, μαζί με τους χιλιάδες εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους και νεολαίους που θα διαδηλώσουν σε όλη τη χώρα. Να ξεπεράσει το φόβο που ξετσίπωτα πλέον καλλιεργούν μέσα από τα ΜΜΕ η κυβέρνηση και οι κολαούζοι της. Να δώσει τη μάχη της απεργίας στο χώρο δουλειάς του ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και το κλίμα υποταγής. Να ορθώσει το ανάστημά του ενάντια στους μηχανισμούς κρατικής καταστολής.

Ίσως σε κάποιους ακούγονται πολλά όλα αυτά. Όμως δεν είναι τίποτε μπροστά σε αυτά που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο λαός μας και κάθε εργαζόμενος, εάν ψηφιστούν τα μέτρα αυτά. Δεν είναι τίποτε μπροστά στην πρωτοφανή λεηλασία του λαϊκού-εργατικού εισοδήματος με την περικοπή μισθών, συντάξεων, εφάπαξ, δώρων και αποζημιώσεων, με τα χαράτσια και τη νέα φοροληστεία. Δεν είναι τίποτε μπροστά στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτερου μισθού, μπροστά στη νομιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας και της υποδούλωσης των εργαζομένων στα συμφέροντα του κεφάλαιου και της εργοδοσίας. Δεν είναι τίποτε μπροστά στις δεκάδες χιλιάδες απολύσεις που σχεδιάζουν στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ. Δεν είναι τίποτε μπροστά στο συντριπτικό χτύπημα που θα δεχτεί το δικαίωμα του λαού και των παιδιών του στη δωρεάν παιδεία, υγεία, περίθαλψη.
Την Τετάρτη 7 Νοέμβρη οι «νόμιμοι εκπρόσωποι του λαού», η κυβέρνηση της εξάρτησης και της υποταγής στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα της ΕΕ και του ΔΝΤ, ετοιμάζονται να ψηφίσουν το πιο επώδυνο και αντιδραστικό πακέτο μέτρων που έχει δει αυτός ο τόπος. Ετοιμάζονται να υποθηκεύσουν τη ζωή και το μέλλον του λαού για πολλές δεκαετίες. Να βάλουν πιο γερά τις βάσεις για την επιβολή του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα που έχουν ανάγκη να επιβάλουν παγκόσμια το κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση που οι ίδιοι και το σάπιο σύστημά τους δημιούργησαν.
Στις μέρες που έρχονται κρίνονται πολλά. Δεν κρίνεται η «παραμονή της χώρας στο ευρώ», η «βιωσιμότητα του χρέους» ή «η εξασφάλιση της δόσης των 31,5 δισ.» όπως θέλει η κυβέρνηση να πιστέψουμε. Αυτό που πραγματικά κρίνεται είναι αν ο λαός και η εργατική τάξη μπορούν να βάλουν φρένο σε αυτήν την ξέφρενη επίθεση, να τη σταματήσουν. Αυτό που κρίνεται είναι αν μπορούμε -έστω και τώρα- να ξεπεράσουμε την υποταγμένη στάση του κυβερνητικού συνδικαλισμού και των εκπροσώπων του σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και να δώσουμε μια πραγματικά μαζική, ταξική μάχη υπεράσπισης της ζωής και των δικαιωμάτων μας. Αυτό που κρίνεται είναι το εάν ο λαός και οι εργαζόμενοι μπορούν να ξεπεράσουν τις εκλογικές αυταπάτες που συνεχίζουν να σπέρνουν διάφοροι καλοθελητές τύπου ΣΥΡΙΖΑ της «υπεύθυνης αντιπολίτευσης», του «ειρηνικού ξεσηκωμού» και της υπόκλισης στην ιμπεριαλιστική ΕΕ.
Ο αγωνιστικός ξεσηκωμός του λαού μας που για δύο χρόνια στρίμωξε την ντόπια άρχουσα τάξη και το πολιτικό της προσωπικό, αλλά και οι πρόσφατες μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις, απέδειξαν τις αγωνιστικές διαθέσεις αυτού του λαού. Απέδειξαν ότι για όλο και πιο πλατιά λαϊκά στρώματα ο αγώνας αποτελεί πια συνειδητή επιλογή. Είναι στο χέρι μας να αποδείξουμε ότι αυτός ο δρόμος μπορεί να ανατρέψει αυτήν την πολιτική, να φέρει τις πρώτες νίκες.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

- ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!

- ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!

- ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: