25 Μαρ 2012

Κοινή διαδήλωση για την Υγεία στο Χαιδάρι από 4 Νοσοκομεία της περιοχής.

Την Τετάρτη 21 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι,  έγινε στο Χαιδάρι κοινή διαδήλωση για την Υγεία από 4 Νοσοκομεία της περιοχής.
Στην πορεία που έγινε από την Λεωφόρο Καραϊσκάκη μέχρι την Καβάλας , πρωτοβάθμια σωματεία και εργαζόμενοι από Δαφνί, Δρομοκαίτειο, Αττικό και Αγ.Βαρβάρα μαζί με το Σωματείο ατόμων με ψυχιατρική εμπειρία “Αυτονομία” καθώς και εκπρόσωποι από συλλογικότητες του Χαϊδαρίου και της Λαϊκής Συνέλευσης Αιγάλεω συναντήθηκαν για πρώτη φορά με κοινή διεκδικήση την Δωρεάν Υγεία για όλους , άνεργους, εργαζόμενους, μετανάστες ή έλληνες , ασφαλισμένους και ανασφάλιστους.






Κεντρικά ζητήματα στη διαδήλωση ήταν :
Οι τεράστιες ελλείψεις στα Νοσοκομεία και η διάλυση, στην οποία έχει οδηγήσει το Υπουργείο Υγείας και η Κυβέρνηση του Μνημονίου το ΕΣΥ.
Η δραματική υποβάθμιση των υπηρεσιών και οι επικίνδυνες συνθήκες λειτουργίας των Νοσοκομείων
Η κατάργηση του Δωρεάν στην Υγεία και ο αποκλεισμός όλο και περισσότερων ανθρώπων από την πρόσβαση σε δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες υγείας
Η παρακράτηση (κλοπή) από το κράτος των συντάξεων των χρόνιων νοσηλευόμενων των ψυχιατρείων προκειμένου να συνεχίσουν να διαμένουν σε ξενώνες και οικοτροφεία καθώς και η μη καταβολή των αμοιβών τους για υπηρεσίες που προσφέρουν στα ειδικά προγράμματα επανένταξης των ψυχιατρείων.
Οι συγχωνεύσεις και Ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων Νοσοκομείων και οι απολύσεις εργαζομένων.
Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι (Γιατροί, προσωπικό συνεργείων καθαριότητας κλπ)


Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης μοιράστηκαν κείμενα στα μαγαζιά και στους κατοίκους και έγινε μερικό κλείσιμο, για μισή ώρα  στην Καβάλας. Η ανταπόκριση των κατοίκων και των διερχόμενων ήταν πολύ θετική και αν μη τι άλλο αναδείχτηκε το αυτονόητο, ότι όλοι πλήττονται και αυξάνεται η αναγκαιότητα να υπάρξουν εστίες αντίστασης παντού.
Η κοινή διαδήλωση στο Χαιδάρι έδειξε ότι η συσπείρωση των εργαζομένων των νοσοκομείων, των ασθενών και των κατοίκων της περιοχής πρέπει να επεκταθεί και να συνεχιστεί και με άλλες μορφές κοινής δράσης σε όλα τα πεδία ,στα νοσοκομεία, στα σχολεία , στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: