17 Ιουλ 2011

Συγκέντρωση για τα νοσοκομεία στα Πατήσια


 Στα Πατήσια, στο χώρο του σταθμού των Α. Πατησίων - Αγ. Βαρβάρα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση με κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων. Το κάλεσμα έγινε διότι σύμφωνα με τα τελευταία σχέδια του υπουργείου το νοσοκομείο μετατρέπεται σε Κέντρο Υγείας. Η συγκέντρωση ήταν μαζική και στηρίχθηκε και από τις συλλογικότητες που συμμετέχουν στην ''Επιτροπή ενάντια στο Κλείσιμο των Νοσοκομείων '' στα Πατήσια [ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 7ΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑ, ΑΝ.Α.Σ.Α. (Αναγέννηση Ανθρωπίνων Σχέσεων & Αξιών), ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Κ.ΠΑΤΗΣΙΩΝ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.ΠΑΤΗΣΙΩΝ, ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ-ΠΑΤΗΣΙΩΝ] η οποία το προηγούμενο διάστημα είχε αξιόλογη δράση. Παρόν στη συγκέντρωση ήταν και εκπρόσωπος της παράταξης "Νυστέρι" του Αγ. Όλγα.
Η μαζική παρουσία κατοίκων δείχνει ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις να αναπτυχθεί ένας σοβαρός αγώνας υπεράσπισης της ύπαρξης των νοσοκομείων και της διεκδίκησης "δωρεάν υγείας για όλους".

Παρ' όλα αυτά άσχημη εντύπωση προκάλεσε η παρέλαση πολιτικών παραγόντων και εκπροσώπων παρατάξεων από τη περιφέρεια και το δήμο, κάποιοι από τους οποίους παρά το ότι είχαν καλεστεί δεν είχαν παρουσιαστεί σε άλλες κινητοποιήσεις έστω και με τις ιδαίτερες απόψεις τους. Αυτό οδήγησε αρκετούς από τους συγκεντρωμένους αλλά και κάποιες συλλογικότητες να μαζέψουν τα πανό τους και να αποχωρήσουν τελικά.
Ιδιαίτερες αντιδράσεις προκάλεσε η παρέμβαση του "αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης" (έτσι παρουσιάστηκε!) στη περιφέρεια Αττικής κ. Κικίλια. Κατά τα άλλα μίλησε εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων ο κ. Χρυσόγελος και εκ μέρους του ΚΚΕ ο κ. Σοφιανός (αν ξεχνάμε κάποιον συγχωρέστε μας!)
Το βασικό συμπέρασμα πάντως, που βγαίνει και από τις προηγούμενες αλλά και τη σημερινή συγκέντρωση,  είναι ότι ο λαός της περιοχής θέλει να αγωνιστεί για τα νοσοκομεία του. Η ''Επιτροπή ενάντια στο Κλείσιμο των Νοσοκομείων '' έκανε την αρχή εδώ και μήνες και μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο και από 'δω και πέρα στον αγώνα των κατοίκων για το μη κλείσιμο των νοσοκομείων και της υπεράσπισης της δωρεάν υγείας για όλους τους εργαζόμενους σε αυτό τον τόπο! Χωρίς συμβιβασμούς, παραγοντισμούς και εναλλακτικές προτάσεις, του στυλ να ...συγχωνευτούν τα τρία νοσοκομεία των Πατησίων,  που εκπορεύονται από παράγοντες της ΔΑΚΕ που στην ουσία τους δε διαφέρουν από τις κυβερνητικές αλλά απλά προτείνουν ένα άλλο δρόμο προς την ίδια κατεύθυνση!
Παράλληλα μεγάλο ζητούμενο είναι η συμμετοχή των ίδιων των εργαζόμενων σε αυτά τα νοσοκομεία, των οποίων η αντίθεση σε αυτά που δρομολογεί η κυβέρνηση είναι δεδομένη. Υπάρχει η ανάγκη όμως να εκφραστεί και στη πράξη με τη μαζική τους παρουσία σε αυτές και στην ανάγκη ξεπερνώντας τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες όπου υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: