22 Ιουλ 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ........

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μπορώ λίγο να σας πω κάτι; Το Προεδρικό Διάταγμα συνδέει – νομίζω του ΄86 είναι – τη στελέχωση των νοσοκομείων με τις κλίνες. Κύριε Υπουργέ, το Προεδρικό Διάταγμα του ΄86 συνδέει στελέχωση νοσοκομείων, δηλαδή προσωπικό, νοσηλευτικό, γιατροί με τις κλίνες. Όταν τώρα εδώ θα έχουμε μείωση κλινών, αν δεν κάνω λάθος είναι 11.058 η μείωση κλινών, συμπαρασύρει άρα προσωπικό νοσηλευτικό και ιατρικό όπως λένε…
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όχι. Όχι ρητά! Θα σας πω γιατί. Θυμάστε τον κ. Μόσιαλο να λέει, εγώ τον έχω σαν τώρα εδώ να κάθεται σ' αυτό το τραπέζι αριστερά, στην έναρξη του διαλόγου την 1η Απριλίου, να λέει οργανικές κλίνες, αναπτυγμένες κλίνες, αντιστοιχία. Αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή σήμερα είναι η διαφορά ανάμεσα στις οργανικές και τις αναπτυγμένες να μειώνεται, έως να εξαλείφεται. Άρα, παραμένουν κατά βάση οι αριθμοί ίδιοι, γιατί ο κ. Μόσιαλος τι έλεγε ; Η αντιστοιχία ας πούμε 0,86 γιατροί για κάθε κρεβάτι, είχε να κάνει με τα αναπτυγμένα κρεβάτια. Άρα, το νούμερο παραμένει αυτό σχεδόν το ίδιο και υπάρχει ανάγκη μειώσεως του ιατρικού προσωπικού για να πάμε στα διεθνή standards. Δεν θα το κάνουμε βέβαια. Αυτό θα γίνει σταδιακά με τα χρόνια. Δεν θα απολύσουμε κόσμο, προς Θεού, αν εννοείτε αυτό. Εξυπακούεται.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, αυτό λέω.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όχι βέβαια.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί συμπαρασύρει, αλλά δεν θα έχουμε προσλήψεις.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όχι, δεν συμπαρασύρει ο αριθμός όπως είναι έτσι. Ο αριθμός σημαίνει εξάλειψη των «ψευδοκρεβατιών» και των «ψευτοθέσεων». Και στη συνέχεια η αντιστοιχία που είναι μεγάλη, δεν θα μειωθεί με απολύσεις, προς Θεού. Αντιλαμβάνομαι, κ. Πολύζο, ότι ο ρυθμός των προσλήψεων τώρα θα φέρει τη λογική μείωση με βάση τις συνταξιοδοτήσεις.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μα ήδη στα ΙΚΑ είναι έτοιμες προσλήψεις και δεν γίνονται.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Καμία, καμία, καμία. Δεν χάνεται καμία διοικητική θέση κ. Μπουσγά.

 ...........

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αν θα μένουν τα κρεβάτια 35.000.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όχι. Τα κρεβάτια ίσως μειωθούν και λίγο περισσότερο γιατί μένει τώρα το εγχείρημα της συνενώσεως των κλινικών. Επί αυτών των περιπτώσεων, ανύπαρκτα κρεβάτια λειτουργικά θα μειωθούν. Άρα, θα έχουμε μια περαιτέρω μείωση που θα είναι συνάρτηση των συγχωνεύσεων των κλινικών. Μπορεί και να μην έχουμε. Αλλά εγώ προσδοκώ ότι θα έχουμε.
Γ. ΠΟΛΥΖΟΣ: Εγώ να πω ότι τα 35.800 κρεβάτια είναι εκεί. Δεν υπάρχουν άλλα. Δεν υπάρχουν 46.000. Το Προεδρικό Διάταγμα του ΄87 που είπε η κα Σωτηριάδου, έλεγε ενδεικτικά επί 3 άτομα γιατρούς, νοσηλεύτριες και λοιπούς. Αυτό βγαίνει 138, είναι μια εικονική πραγματικότητα. 100.000 είναι με τη νέα ρύθμιση 90.000 δουλεύουν στο ΕΣΥ, υπάρχει και περιθώριο. Υπάρχει περιθώριο και για άλλους

Σ.Σ.
Με βαση τις αναπτυγμενες κλινες και τις αναλογιες που βαζει το υπουργειο ( 1,1 νοσηλευτρια/αναπτυγμενη κλινη-0,8 λοιπο/αναπτυγμενη κλινη )  για διαφορα νοσοκομεια που μπορεσαμε να ελεγξουμε κομματι απο το προσωπικο ΠΟΥ ΗΔΗ ΥΠΗΡΕΤΕΙ  πρεπει να θεωρηθει κατα τον υπουργό "υπεράριθμο"!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: