13 Ιουλ 2011

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΞΗΓΓΕΙΛΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι εργαζόμενοι των περιφερειακών νοσοκομείων που πρόκειται να συρρικνωθούν. Από κοινού με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν επαναπαύθηκαν ούτε το Σαββατοκύριακο αλλά δραστηριοποιήθηκαν σε συνελεύσεις, εξέδωσαν ψηφίσματα και εξήγγειλαν κινητοποιήσεις.
Συγκεκριμένα:
ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Σε εξυπηρέτηση μόνο των επειγόντων περιστατικών, έπειτα από έκτακτη συνέλευσή τους, αποφάσισαν να προχωρήσουν μέσα στην εβδομάδα οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ζακύνθου, εάν δεν αποσυρθούν άμεσα οι προτάσεις του υπουργείου Υγείας, που προβλέπουν για το νησί 70 κλίνες αντί των 160 που καθορίζονται από το σημερινό εγκεκριμένο Οργανισμό. Την απόφαση διεμήνυσαν και στο υπουργείο.
ΣΑΜΟΣ: Κινητοποιήσεις και αποκλεισμό των ταμείων του νοσοκομείου Ικαρίας από Τετάρτη έως και Παρασκευή και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου, αποφάσισε ο σύλλογος εργαζομένων σε λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο με τη συμμετοχή φορέων και κατοίκων του νησιού.

ΛΗΜΝΟΣ: Στη Βουλή έφερε τη διοικητική συγχώνευση του νοσοκομείου Λήμνου με το «Βοστάνειο» Νοσοκομείο Λέσβου, ο βουλευτής Λέσβου Σπύρος Γαληνός. «Η ζωή των νησιωτών δεν μπορεί να αξιολογείται και να θυσιάζεται για τα κάποια ευρώ που αναμένεται να εξοικονομηθούν από τη συγχώνευση των νοσοκομείων». Αντίθετος στη συγχώνευση των νοσοκομείων δηλώνει και ο Δήμος Λήμνου και προϊδεάζει ότι σε περίπτωση υιοθέτησης της πρότασης, θα αντιδράσει δυναμικά.
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Επιμένουν στην αυτόνομη-αυτοδιοίκητη λειτουργία του νοσοκομείου τους οι Καλαβρυτινοί, αντιδρώντας στην προσάρτησή του στο νοσοκομείο του Αιγίου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων συνεδρίασε το βράδυ του Σαββάτου έπειτα από αίτημα παράταξης της αντιπολίτευσης. Οι κάτοικοι ζητούν: αυτονομία της διοίκησης του νοσοκομείου Καλαβρύτων, διατήρηση των 40 κλινών, μη μετακίνηση γιατρών και προσωπικού, ενοποίηση διαδικασιών προμηθειών-υλικών και φαρμάκων με νοσηλευτικά ιδρύματα της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, για λόγους οικονομίας, επιπλέον ανάπτυξη του νοσοκομείου ως κέντρου αποθεραπείας μελιταίου και ασθενών τελικού σταδίου, λειτουργία κέντρου αποκατάστασης.
ΚΟΖΑΝΗ: Αντιδράσεις για τη συγχώνευση των δύο ουρολογικών κλινικών μεταξύ του «Μαμάτσειου» νοσοκομείου της Κοζάνης με το «Μποδοσάκειο» της Πτολεμαΐδας εξέφρασε το ιατρικό προσωπικό της Πτολεμαΐδας, διότι η κλινική εξυπηρετεί τις ανάγκες ασθενών από την ευρύτερη περιοχή του νομού Κοζάνης, αλλά και από τους νομούς Καστοριάς και Φλώρινας, ενώ συνδράμει και στις ανάγκες των άλλων κλινικών του νοσοκομείου. Μάλιστα κατάθεσαν προτάσεις ώστε να παραμείνουν οι κλινικές ως έχουν, κάνοντας λόγο για ποιοτική φροντίδα των νοσηλευομένων. **

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: