16 Ιουλ 2011

Οι αντιδράσεις στις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινικών, που σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας, συνεχίζονται σε όλη τη χώρα.


Στην Κέρκυρα οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο κατέλαβαν για δύο ώρες χθες το πρωί την είσοδο του ιδρύματος, αλλά και την οδό Δημουλίτσα, διαμαρτυρόμενοι για την προτεινόμενη συγχώνευση του ψυχιατρικού με το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.
Σε αναβρασμό είναι και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Μολάων Λακωνίας, αλλά και οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής, υποστηρίζοντας ότι η συνεχής υποβάθμιση του νοσοκομείου θα το οδηγήσει σε λουκέτο. Έτσι, την Τετάρτη 20 Ιουλίου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Μολάων με αίτημα να μην καταργηθεί το νοσοκομείο, να διατηρηθεί η αυτοτέλειά του και να βελτιωθεί η λειτουργικότητά του
Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας έκλεισαν συμβολικά για δύο ώρες χθες το πρωί κάτοικοι και εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Φιλιατών, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στην πρόταση του υπουργείου Υγείας για συγχώνευση του Νοσοκομείου Φιλιατών με το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» στα Γιάννενα.
Στη Ζάκυνθο 4ωρη στάση εργασίας (από τις 9 το πρωί έως τη 1 μ.μ.) πραγματοποίησαν χθες και συνεχίζουν το ίδιο και σήμερα η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ζακύνθου και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο του νησιού, αντιδρώντας στα σχέδια συρρίκνωσης του Νοσοκομείου Ζακύνθου. Οι εργαζόμενοι εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά
Στις  13/7 από τις 9.30 έως τις 10.00, στη  Θεσσ/νικη οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς” φορώντας  τις λευκές ποδιές τους και κρατώντας πανό με συνθήματα, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και απέκλεισαν την οδό Εθνικής Αμύνης, στο ύψος έξω από το νοσοκομείο.
 Στην ΑΘΗΝΑ μαζικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στα νοσοκομεία Αγ.Βαρβάρας και Πατησίων.
Τέλος είναι πλήθος οι ανακοινώσεις σωματείων, ενώσεων  νοσοκομειακών γιατρών αλλά και δημοτικών συμβουλίων και άλλων φορέων που αντιδρούν στο έκτρωμα της κυβέρνησης και του υπουργείου υγείας,ενω αναμενονται ακομα εντονοτερες αντιδρασεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: