24 Μαρ 2010

ΣΥΓΓΡΟΥ: Συγκρότηση Πρωτοβουλίας για την έλλειψη προσωπικού και τα αλλότρια καθήκοντα!

Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση από την έλλειψη προσωπικού στον κλάδο των βοηθών θαλάμου έχει φτάσει στο απροχώρητο .

Αποκορύφωμα αποτελεί το έγγραφο της διευθύνουσας που ζητά από τους εργαζόμενους εκτός από το τμήμα στο όποιο ανήκουν να δουλεύουν κυκλικά ανά μηνά και στο τμήμα της Ν. Πτέρυγας λόγω έλλειψης προσωπικού.

Είχε προηγηθεί συνάντηση με το προηγούμενο Δ.Σ. του Σωματείου που η Διευθύνουσα ευθαρσώς είχε πει στο Σωματείο ότι έχει καλέσει τις δυο βοηθούς θαλάμου και τη νοσηλεύτρια που υπηρετούν σε αλλότρια καθήκοντα (η μια στο φαρμακείο του νοσοκομείου και οι άλλες δυο κλείνουν ραντεβού και μάλιστα στα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία) να αναλάβουν υπηρεσία στα καθήκοντα για τα οποία προσελήφθησαν αλλά παρενέβη ο Καθηγητής – Διευθυντής λέγοντας της ότι είναι προστατευόμενες και δεν μπορεί να της μετακινήσει αλλά ούτε και να της ξαναενοχλήσει.

Οι συνάδελφοι δικαίως είναι αγανακτισμένοι γιατί αναγκάζονται να γίνουν χίλια κομμάτια για να καλύψουν τις ανάγκες του νοσοκομείου δεν προλαβαίνουν ούτε τα τμήματα τους να καλύψουν όχι δυο και τρία τμήματα σε περιπτώσεις ασθενειών, αδειών κλπ. Μαζί με αυτούς και το υπόλοιπο νοσηλευτικό προσωπικό που αναγκάζεται να καλύψει της ανάγκες που προκύπτουν από αυτή την κατάσταση.

Είναι αναμφισβήτητο το γεγονός ότι η σκόπιμη πολιτική μείωσης του προσωπικού οδηγεί σε φαινόμενα εντατικοποίησης της δουλειάς των εργαζομένων. Είναι η ίδια πολιτική που λέει ότι κάθε πέντε εργαζόμενοι που αποχωρούν ένας θα προσλαμβάνεται .

Η έλλειψη προσωπικού έχει άμεσες επιπτώσεις τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους ασθενείς που για να έχουν αξιοπρεπή περίθαλψη ή θα πρέπει να πληρώσουν ή να εξυπηρετηθούν από συγγενείς του .

Είναι φανερό ότι πρέπει να αγωνιστούμε για ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ παράλληλα να αντισταθούμε σε κάθε μορφή ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ της δουλειάς μας .

Την ίδια στιγμή που η διεύθυνση πιέζει τους εργαζόμενους εντατικοποιώντας τη δουλειά μας, χωρίς να κάνει προσλήψεις, διαιωνίζουν το καθεστώς των αλλοτρίων καθηκόντων επιτείνοντας το πρόβλημα .

Ζητάμε:

· Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού .

· Υπερασπιζόμαστε την εργασιακή κατάσταση ενάντια στην εντατικοποίηση. Θέλουμε να δουλεύουμε ανθρώπινα .

· Αντιτασσόμαστε στα αλλότρια καθήκοντα .

Να συνεδριάσει άμεσα το Δ.Σ του Σωματείου και να πάρει θέση .

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: