30 Μαρ 2010

ΣΥΓΓΡΟΥ: ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Με αφορμή το ζήτημα της συγκρότησης του προεδρείου του σωματείου, οι υπεύθυνοι της Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΠΑΜΕ) συνεχίζουν να προκαλούν με τη στάση τους κάθε καλοπροαίρετο συνάδελφο.

Εμφανίζονται να έχουν ως πάγια θέση την αναλογικότατα-αντιπροσωπευτικότητα του προεδρείου στα πρωτοβάθμια σωματεία, αλλά η πραγματική τους θέση είναι να συνεργάζονται στα σωματεία (και όχι μόνο στα πρωτοβάθμια αλλά και στα δευτεροβάθμια) πότε με την ΠΑΣΚΕ, πότε με τη ΔΑΚΕ, πότε και με τους δυο (την αντιπροεδρία στην ΠΟΕΔΗΝ την έχει το ΠΑΜΕ) λέγοντας ψέματα ότι συγκρούεται μαζί τους. Λένε ψέματα για τη στάση τους, αφού στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του σωματείου αποκαλύφτηκε ότι ήδη είχαν συνεννοηθεί με το σύμβουλο της Δημοκρατικής Ενότητας για να μοιραστούν το προεδρείο!!!!

Μας κατηγορούν ότι θέλουμε να διαλύσουμε το σωματείο, ενώ είναι γνωστό σε όλους τους εργαζόμενους ότι ΜΟΝΙΜΟ μέλημά μας είναι πως το σωματείο θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και θα διαμορφώσει συνθήκες μαζικής αντίστασης ενάντια στα μέτρα και την επίθεση που δεχόμαστε.

Το ΠΑΜΕ είναι αντίθετο σε κάθε κίνηση των ΙΔΙΩΝ των εργαζομένων που δεν ελέγχει, εφαρμόζοντας στην πράξη το δόγμα «πας μη ΠΑΜΕ, βάρβαρος».

Εμφανίζεται δήθεν να συγκρούεται με τους «μηχανισμούς της κυβέρνησης και της εργοδοσίας» όταν είναι μόνιμα και σταθερά στο βούρκο της ταξικής συνεργασίας (συνδιοίκηση σε Διοικητικά Συμβούλια Νοσοκομείων και όχι μόνο) και σε σούρτα - φέρτα με την εργοδοσία. Αποδείχτηκε ότι ήρθαν σε συναλλαγή με τη διοίκηση, όχι μόνο ερήμην των εργαζομένων αλλά και του Δ.Σ. του σωματείου. Έφτασαν μάλιστα να απειλήσουν και να βρίσουν τους εργαζόμενους που τους ζήτησαν τον λόγο! Φανταστείτε να πάρουν και το προεδρείο του σωματείου τι θα κάνουν!!!

Παράλληλα ζητούν «πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων» από σωματεία που δεν ελέγχουν και από συνδικαλιστές και συναδέλφους που τολμούν να λένε την άποψή τους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πραγματικά κρινόμαστε από την πράξη και όχι από τα λόγια.

Δεν θέλουν να αποτελέσει το σωματείο μετερίζι αγώνων με σαφές αντικυβερνητικό προσανατολισμό.

Δεν θέλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους, γι᾿ αυτό και καταγγέλλουν τις πρωτοβουλίες τους .

Δεν θέλουν να ανατραπούν τα αντεργατικά μέτρα γι᾿ αυτό και δεν κάνουν τίποτα από την ώρα που ψηφίστηκαν.

Οι όποιες «χωριστές περπατησιές» προσφέρουν την αποδυνάμωση και την υπονόμευση του κινήματος για να περνούν τα μέτρα.

Το σωματείο θα συνεχίσει να υπάρχει από όλους όσους το θεωρούν αναγκαίο στην πάλη τους (και είναι πολλοί). Και οι υπεύθυνοι του ΠΑΜΕ θα συνεχίσουν να ντύνουν με «αγωνιστικό» περιτύλιγμα και ψέματα τη γραμμή υποταγής στο σύστημα .

Η Ταξική Πορεία θα πάρει τις πρωτοβουλίες που απαιτούν τόσο η επίθεση που δεχόμαστε όσο και οι ανάγκες των εργαζομένων, για να διαμορφώσει συνθήκες ένταξης στην πάλη όσο το δυνατόν περισσότερων εργαζομένων. Είναι άλλωστε και ο μόνος δρόμος που μπορούμε και πρέπει να βαδίσουμε για να αποτρέψουμε τα μέτρα. Δεν νομίζετε;

Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: