10 Μαρ 2010

Για την επαναπρόσληψη του Ντίνου Παλαιστίδη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Η Ταξική Πορεία χαιρετίζει την ανάκληση της απόλυσης του συνδικαλιστή βιβλιοϋπαλλήλου Ντίνου Παλαιστίδη. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί τη δικαίωση των συνεχών αγωνιστικών κινητοποιήσεων του σωματείου του αλλά και του μεγάλου κινήματος συμπαράστασης και αλληλεγγύης που ξεσηκώθηκε.

Κίνημα πλατύ και μαζικό, που στηρίχτηκε από τους συναδέλφους του στις εκδόσεις Άγρα, από εργαζόμενους του κλάδου του βιβλίου αλλά και άλλους κλάδους, από σωματεία και εργατικές συλλογικότητες.

Κίνημα που, με τη σειρά του, στήριξε την έννοια της συλλογικότητας των εργαζομένων, της ταξικής ενότητας ενάντια στην ολομέτωπη πολιτική και ιδεολογική επίθεση κεφάλαιου και εργοδοσίας.

Κίνημα που αντιμετώπισε αποφασιστικά την προσπάθεια της εργοδοσίας να στηρίξει ιδεολογικά τη συνδικαλιστική, εκδικητική απόλυση του Ντίνου Παλαιστίδη. Οι διάφοροι συνοδοιπόροι της εργοδοσίας, «διανοούμενοι» και πολιτικά πρόσωπα, που προσπάθησαν να δώσουν ιδεολογικό άλλοθι στην απόλυση ή να παίξουν το ρόλο του «ισορροπιστή» σε μία μάχη ευθύς εξαρχής άνιση, έμειναν εκτεθειμένοι απέναντι στο εργατικό κίνημα, έλαβαν ξεκάθαρη ταξική απάντηση.

Αυτή η νίκη του εργατικού κινήματος αποτελεί παρακαταθήκη για τους αγώνες που καλούμαστε να δώσουμε καθημερινά, αλλά και για το μεγάλο αγώνα για την ανατροπή του Προγράμματος Σταθερότητας και των αντεργατικών μέτρων που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

·ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

·ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΑΣ!

Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: