12 Ιουν 2013

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ - ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ! ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!


Η κυβέρνηση Σαμαρά -αντιμετωπίζοντας τα αδιέξοδα της αντιλαϊκής της πολιτικής και υποχρεωμένη να υπακούσει στις εντολές, αλλά και τις επιλογές των ιμπεριαλιστών- προχωράει σε μια φασιστικού χαρακτήρα ενέργεια: να καταργήσει τη δημόσια τηλεόραση και να απολύσει χιλιάδες εργαζόμενους σε αυτή. 
Πρόκειται για μια πρωτοφανή ενέργεια, ακόμη και στα πλαίσια αυτής της αστικής δημοκρατίας. Ενέργεια που θέλει να αποτελέσει επίδειξη πυγμής. Ενέργεια που στοχεύει στον πλήρη και ασφυκτικό έλεγχο της ενημέρωσης από τα αστικά και ιμπεριαλιστικά επιτελεία. Ενέργεια που αφήνει ελεύθερο το πεδίο στον ιδιωτικό τομέα, στους καναλάρχες-εκφραστές της ιμπεριαλιστικής και κυβερνητικής προπαγάνδας και στα κομμάτια του ντόπιου κεφαλαίου που διασυνδέονται ποικιλότροπα με τα ξένα και ντόπια κέντρα εξουσίας. 
Η κυβέρνηση Σαμαρά, υποχρεωμένη από την τρόικα να υλοποιήσει το πρόγραμμα των μαζικών απολύσεων στο δημόσιο τομέα, όπως έχει δεσμευτεί, με το κλείσιμο της ΝΕΤ βάζει μπροστά ένα πογκρόμ απολύσεων κατά των εργαζόμενων σε συνέχεια των αποφάσεων που πήρε πρόσφατα για τους εκπαιδευτικούς. 
Η ενέργεια της κυβέρνησης, στην πραγματικότητα, ανοίγει μία κατά μέτωπο επίθεση στο σύνολο των εργαζόμενων στο Δημόσιο, καταρρίπτοντας τις αυταπάτες που καλλιεργούσαν οι συνεργαζόμενοι εταίροι και οι εργατοπατέρες για… περιορισμένες απολύσεις επίορκων και «απλά» μεταθέσεις κάποιων υπεράριθμων. 
Η κυβέρνηση Σαμαρά γνωρίζει ότι η αποτροπή από τους Ευρωπαίους και Αμερικάνους ιμπεριαλιστές της πώλησης της ΔΕΠΑ στους Ρώσους όχι μόνο κατακρημνίζει τις φανφάρες της για «φως στο τούνελ», αλλά και απαιτεί νέα, ακόμη πιο επώδυνα μέτρα για το λαό και τους εργαζόμενους. Γι’ αυτό εκβιάζει και απαιτεί τη στοίχιση των κυβερνητικών κολαούζων της στη νέα επίθεση που προωθεί ενάντια στο λαό. Προκειμένου να ικανοποιήσει τις εντολές των αφεντικών της, ρισκάρει ακόμη και αυτήν την πολιτική σταθερότητα που έχει επιτύχει. 
Οι μαζικές συγκεντρώσεις εργαζόμενων και λαού σε πολλές πόλεις, και ιδιαίτερα στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής, δείχνουν να ξεπερνούν την αυθόρμητη έκφραση αλληλεγγύης στους απολυμένους ή και την έκφραση αντίθεσης στο κλείσιμο της ΝΕΤ και μετεξελίσσονται σε εστίες αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική συνολικά. 
· Οι εργαζόμενοι, έχοντας οδηγηθεί σε εξαθλίωση και φτώχεια, κατανοούν ότι έρχονται χειρότερες μέρες και διαπιστώνουν ότι απέναντί τους βρίσκεται ένα μαύρο μπλοκ αποφασισμένο να χρησιμοποιήσει κάθε μέτρο φασιστικής έμπνευσης (απαγόρευση απεργιών και διαδηλώσεων, νέες κατασταλτικές μεθόδους) με κάθε κόστος, έως και σε πλήρη συνέργεια με φασιστικές ομάδες, ώστε να περάσει νέα μέτρα. Γι’ αυτό και πρέπει να αντισταθούν μαζικά, επίμονα, αποφασιστικά. 
Οι χθεσινοβραδινές κινητοποιήσεις δείχνουν τη διάθεση του λαού και των εργαζομένων να στραφούν συνολικά ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, ενάντια στους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και των ΗΠΑ. Και αυτή η διάθεση πρέπει να εκφραστεί και ως απαίτηση για άμεση πανελλαδική, πανεργατική απεργιακή απάντηση. Τόσο ενάντια στις απολύσεις στο Δημόσιο, που ξεκίνησαν, όσο και στα αντεργατικά, βάρβαρα μέτρα που έχουν ήδη παρθεί ή ετοιμάζονται. 
Και σε αυτήν την προσπάθεια οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι οι ίδιοι πρωταγωνιστές. Να πάρουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια. Να μην χειραγωγηθούν από τις κυβερνητικές βλέψεις επίδοξων διεκδικητών ή σε σχεδιασμούς τροποποίησης εκλογικών συσχετισμών. Καμία αυταπάτη για τις δυνατότητες αυτού του σάπιου συστήματος να αυτοδιορθωθεί! Μόνο η μαζική πάλη για την ανατροπή του μπορεί να εμπνεύσει νικηφόρους αγώνες. Να οργανωθούμε στους χώρους δουλειάς, στους χώρους σπουδών, στις γειτονιές ώστε η νέα κινηματική απάντηση να αποκτήσει μεγαλύτερη ορμή και αποτελεσματικότητα. 

· ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ! - ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! 
· ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ, ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ! 
· ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΕΡΤ! ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ! 
· ΟΧΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: