17 Μαρ 2010

ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΖΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟ (ΣΥΓΓΡΟΥ)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι πρόσφατες εκλογές στο σωματείο μας πραγματοποιήθηκαν σε συνθήκες που χαρακτηρίζονται από την άγρια επίθεση του κεφαλαίου και της κυβέρνησης ενάντια στο εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και από την οργή και τη θέληση του κόσμου της δουλειάς να αγωνιστεί για να αποτρέψει τα σκληρά και βάναυσα μέτρα που δέχεται.

Το αποτέλεσμα των εκλογών στο σωματείο κατέγραψε την οργή των συναδέλφων καταψηφίζοντας την κυβερνητική παράταξη Δημοκρατική Ενότητα (ΠΑΣΚΕ) και ενισχύοντας τις δυνάμεις εκείνες που καταδικάζουν τα κυβερνητικά μέτρα και παλεύουν ενάντιά τους.

Οι επίσημες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ, όπως και της ΓΣΕΕ, είναι πλήρως συμβιβασμένες με τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συναινούν στα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, εντασσόμενες στην τρομοκρατική επίθεση που έχει εξαπολύσει εδώ και μήνες το σύστημα για να παραλύσει τις λαϊκές και εργατικές αντιδράσεις. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που οι δυνάμεις αυτές πρέπει να απομονωθούν από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, τόσο γενικότερα όσο και στο χώρο της δουλειάς μας. Αυτό είναι το συμφέρον των εργαζομένων, αυτό απαιτεί ο αγώνας για την ανατροπή των μέτρων και για ένα σωματείο που θα πρωταγωνιστούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Με το πρώτο αντεργατικό πακέτο (μείωση 30% των δώρων και του επιδόματος αδείας, μείωση 30% των υπερωριών, όπως και 12% στα επιδόματα, αύξηση του φόρου σε καύσιμα, τσιγάρα και ποτά, αύξηση του ΦΠΑ καθώς και της άμεσης φορολογίας) μας αρπάζουν τουλάχιστον δυο μισθούς, ενώ το δεύτερο πακέτο που μας ετοιμάζουν θα είναι ακόμα χειρότερο.

Ολοφάνερα, αυτό που έρχεται είναι μεγαλύτερη φτώχεια και ανέχεια, με συνθήκες διαβίωσης δυσβάστακτες και οδυνηρές.

Γι᾿ αυτό νιώθουμε σήμερα πιο επιτακτική την ανάγκη να έχουμε ένα σωματείο πιο μαχητικό και αποφασιστικό, που θα το θεωρούμε όλοι σαν πραγματικό μας σπίτι, σαν όχημα πάλης και υπεράσπισης των δίκαιων συμφερόντων μας.

Ένα σωματείο που θα παίρνει πρωτοβουλίες για κοινή δράση και με άλλα σωματεία ώστε να γίνουν οι αγώνες μας πιο μαζικοί και πιο αποτελεσματικοί.

Αυτή την κατεύθυνση οφείλει να υπερασπιστεί το νέο προεδρείο του σωματείου και να οργανώσει την πάλη μας, μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, για την ανατροπή των αντεργατικών μέτρων που ψηφίστηκαν αλλά και για να μην περάσουν αυτά που μας ετοιμάζουν.

Γι᾿ αυτό προτείνουμε το προεδρείο να απαρτίζεται από τις αντι­κυ­βερ­νη­τι­κές δυνάμεις.

Αποκλεισμός της φιλοκυβερνητικής παράταξης από το προεδρείο του σωματείου δεν σημαίνει αποκλεισμό των συναδέλφων που την ψήφισαν. Αντίθετα, εξασφαλίζει τη δυνατότητα συμμέτοχης στον αγώνα όλων των εργαζομένων.

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: