17 Μαρ 2013

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ»



ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Δεν πάει άλλο. Η ζωή μας χειροτερεύει καθημερινά ως αποτέλεσμα της βάναυσης πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ και κεφαλαίου. Θέλουν να μας γυρίσουν ένα αιώνα πίσω και να μας βυθίσουν στη πείνα, τη φτώχεια και την ανέχεια. Θέλουν εμείς και τα παιδιά μας να μην έχουμε κανένα δικαίωμα και να ζούμε στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα. Θα τους το επιτρέψουμε;

Αυτές τις μέρες αποφασίζεται το πώς θα επιχειρηθεί να περάσει η επίθεσή τους στους εργαζόμενους στο δημόσιο. Η Τρόικα είναι σαφής ζητώντας 25.000 απολύσεις μέσα στο 2013 και 150.000 μέχρι το 2015. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο μαζικών απολύσεων (οι ίδιοι λένε από νοσοκομεία, εκπαίδευση, δήμους και ευρύτερο δημόσιο τομέα). Χρειάζεται ΑΜΕΣΑ να κινητοποιηθούμε. Όπως και να τις βαφτίσουν, είτε κινητικότητα τις πουν, είτε διαθεσιμότητα θα πρόκειται για ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.

Στην ίδια κατεύθυνση ξανασχεδιάζονται οι οργανισμοί των νοσοκομείων με στόχο την κατάργηση κλινών, τμημάτων και υπηρεσιών. Αυτό θα σημαίνει κλείσιμο – συγχώνευση νοσοκομείων με δραματικές επιπτώσεις στη περίθαλψη του λαού αλλά και απολύσεις – μετακινήσεις εργαζομένων. Από εκεί που λείπουν εργαζόμενοι στο τέλος θα περισσεύουν κιόλας!!! Έχουμε ανάγκη από προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να δουλεύουμε σαν άνθρωποι.

Το τελικό χτύπημα θέλουν να το δώσουν με τη λεγόμενη αξιολόγηση. Μια διαδικασία που θα κατηγοριοποιήσει – εξατομικεύσει κάθε εργαζόμενο αφήνοντάς τον βορά στα χέρια της εξουσίας. Όσοι κριθούν αρνητικά θα απομακρυνθούν, ενώ οι «τυχεροί» που θα παραμείνουν θα δουλεύουν με λιγότερο μισθό – δικαιώματα, με σκυμμένο το κεφάλι απέναντι στον αυταρχισμό του κράτους. Να μην περάσει – εφαρμοστεί καμιά αξιολόγηση.

Βλέπουμε λοιπόν, πως πρόκειται για σκόπιμη αντιδραστική πολιτική και η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ αναλαμβάνει την υλοποιήσει. Τα πάντα θα κριθούν από το συσχετισμό δύναμης που θα διαμορφώσουμε εμείς. Από σήμερα, άμεσα και μεθοδικά, χρειάζεται να οργανώσουμε τον αγώνα μας. Με μαζικότητα, συλλογικότητα και αποφασιστικότητα. Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και με τη θέληση να μην τον αναθέσουμε σε κανέναν εκπρόσωπο αλλά να πάρουμε οι ίδιοι την τύχη μας στα χέρια μας.
• Μόνο έτσι μπορούμε να νικήσουμε, μόνο έτσι δεν θα περάσει η πολιτική κλεισίματος των νοσοκομείων και των απολύσεων.
• Να γίνει ΑΜΕΣΑ γενική συνέλευση και να αποφασίσουμε κινητοποιήσεις.
Γιατί όποιος δεν γευθεί τον αγώνα, θα γευθεί σίγουρα την ήττα!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: