2 Οκτ 2011

Λαϊκή συνέλευση για τα νοσοκομεία στα Πατήσια

Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι η συνέλευση στο πάρκο Φιξ για τα νοσοκομεία στα Πατήσια. Η συμμετοχή του κόσμου βέβαια δεν ήταν σαν τις άλλες φορές, γύρω στους 40 - 50 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν. Η διαφορά όμως ήταν ότι κάποιοι, από οργανωμένες δυνάμεις, που από την αρχή συμμετείχαν στη επιτροπή τώρα φαίνεται για τους δικούς τους λόγους να υποχωρούν, με αποτέλεσμα να μη συμμετέχουν ούτε στις συνελεύσεις. Η πλειοψηφία του κόσμου που συγκεντρώθηκε χθες ήταν έξω από οργανωμένες δυνάμεις, κάτοικοι, εργαζόμενοι του 7ου, αλλά και ασθενείς που είχαν το κουράγιο να κατέβουν.
Απ' όλους τους παρευρισκόμενους, είτε μίλησαν στο μικρόφωνο είτε όχι,  εκφράστηκε η διάθεση και η αποφασιστικότητα να συνεχιστεί η προσπάθεια πιο εντατικά και με μορφές τέτοιες που θα προπαγανδίζεται με καλύτερο τρόπο η κάθε κίνηση της επιτροπής και της συνέλευσης ώστε να γίνει και επί της ουσίας υπόθεση των κατοίκων το μέλλον των νοσοκομείων της περιοχής. Άλλωστε η ως τώρα απαξίωση των νοσοκομείων και ιδιαίτερα του 7ου (που πλέον είναι παράρτημα του Αγ. Όλγα) έχει γίνει ιδιαίτερα αισθητή στους κατοίκους οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία τους και την οργή τους με διάφορους τρόπους.
Αισθητή έκανε την παρουσία της και η αστυνομία, όπως συνηθίζεται τώρα τελευταία σε κάθε συγκέντρωση γειτονιάς. Στις διαμαρτυρίες η απάντηση ήταν επίσης η συνηθισμένη. Για λόγους ...προστασίας έρχονται και θα είναι ...διακριτικοί!!! Εμβρόντητους άφησε τους συναγωνιστές η ερώτηση ενός "διακριτικού οργάνου", που με τον τρόπο του έδειξε και το τι φοβούνται οι προϊστάμενοί του, πολιτικοί και φυσικοί. Ρώτησε αν θα κάνουμε φασαρίες μετά!  Δεν ξεκουνήσανε μέχρι να σιγουρευτούν ότι έφυγε και ο τελευταίος ταραξίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: