22 Οκτ 2011

Η ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ Η ΧΩΡΑ!



Η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ,
ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ!

Το ΚΚΕ(μ-λ) χαιρετίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς που επί δύο μέρες γέμισαν τους δρόμους και τις πλατείες στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις της χώρας απαιτώντας να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο.
Η 48ωρη πανεργατική απεργία που κήρυξαν οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων σε δημόσιους οργανισμούς, υπουργεία, ΔΕΚΟ, νοσοκομεία κ.λπ. τις τελευταίες εβδομάδες, έδειξε -για άλλη μια φορά- ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός μας είναι πλέον αποφασισμένοι να αγωνιστούν για την ανατροπή της βαρβαρότητας που επιβάλλει η πολιτική της κυβέρνησης, για το διώξιμο της Τρόικας, του ΔΝΤ και των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Και στην απόφασή τους αυτή, μέσα από μαζικές συνελεύσεις και με αγωνιστικές αποφάσεις στους χώρους δουλειάς και στα σωματεία, ξεπερνούν και τα εμπόδια που θέτουν οι κάθε λογής εργατοπατέρες.
Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την κρατική τρομοκρατία που, ιδιαίτερα τη δεύτερη μέρα οργάνωσε σχέδιο-«σκούπα» εκκαθάρισης του Συντάγματος εξαπολύοντας χημικό πόλεμο ενάντια στους διαδηλωτές. Στην πρόωρη διάλυση της μαζικότατης συγκέντρωσης στο Σύνταγμα συνέβαλε και η σύγκρουση των λαθεμένων και προβοκατόρικων στάσεων και πρακτικών γύρω από το ποιος είναι ο «ιδιοκτήτης» της πλατείας. Από τη μια, αυτών που έσπευσαν να περικυκλώσουν τη Βουλή ως ο «αυθεντικός ταξικός πόλος» και, από την άλλη, αυτών που εξαντλούν την ύπαρξή τους στον πετροπόλεμο. Αυτή η σύγκρουση έδωσε πάτημα στην κυβέρνηση να επισπεύσει την επίθεσή της στους διαδηλωτές. Και, δυστυχώς, είχε και νεκρό.
Ανεξάρτητα από την έκβαση της ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο, οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να συνεχίσουν την αντίστασή τους στην πολιτική της τρόικας και των εντολοδόχων της (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ), για να αποτρέψουν την εφαρμογή του πολυνομοσχεδίου.
Ο μόνος δρόμος για την υπεράσπιση της ζωής τους είναι αυτός του αγώνα και της αντίστασης. Ούτε οι εκλογές ούτε οι όποιες συγκυβερνήσεις μπορεί να ετοιμάζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: