23 Οκτ 2011

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ


1.       Οι απεργίες και οι διαδηλώσεις του διήμερου 19-20 Οκτώβρη αποτέλεσαν ένα συγκλονιστικό σταθμό της ταξικής πάλης στη χώρα μας. Εκατομμύρια εργαζόμενοι απέργησαν και εκατοντάδες χιλιάδες πλημμύρισαν τους δρόμους της χώρας σε κινητοποιήσεις που σε επίπεδο μαζικότητας είχε να δει η χώρα 35 χρόνια.

2.       H δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν τα μπλοκ του ΠΑΜΕ με μολότοφ, σφυριά και μάρμαρα είναι συνέχεια του ίδιου έργου που ζήσαμε την 5η Μάη με τους 3 νεκρούς της Marfin, αλλά και κατά την επίθεση σε δασκάλους συνδικαλιστές την πρώτη μέρα της 48ωρης που είχε αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό τεσσάρων από αυτούς. Ας σκεφτούν όλοι αυτοί που τζόγαραν στη στρατιωτικοποίηση της αντιπαράθεσης ποιους τελικά εξυπηρέτησαν. Για μας είναι καθαρό: Εξυπηρέτησαν την ίδια την κυβέρνηση, αλλά και όσους θέλουν να διαιωνίσουν την επιλογή της διάσπασης του κινήματος και των χωριστών πλατειών.  Εξυπηρέτησαν ακόμα τη λογική περιχαράκωσης και ιδιοκτησίας που έχει το ΠΑΜΕ για το κίνημα και την πρακτική των αποκλεισμών και τραμπουκισμών που και το ίδιο το ΠΑΜΕ εφαρμόζει απέναντι σε άλλες δυνάμεις του κινήματος ή σωματεία που δεν ελέγχει.

3.       Ακόμα πιο θλιβερό είναι το γεγονός ότι ένας διαδηλωτής, συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠΑΜΕ, έχασε τη ζωή του λόγω της εκτεταμένης ρίψης χημικών, πράγμα που, όπως φαίνεται, θα περάσει στο ντούκου. Είναι σίγουρο ότι λόγω της πρωτοφανούς όξυνσης της κρατικής τρομοκρατίας, θα θρηνήσουμε και άλλα θύματα. Δεν μπορεί αυτό το κεφαλαιώδες γεγονός να περνάει έτσι.

4.       Η βίαιη επίθεση της αστυνομίας που ξεκίνησε αμέσως μετά την αποχώρηση του ΠΑΜΕ απέναντι σε όλα τα μπλοκ που βρίσκονταν στο κέντρο της Αθήνας ήταν τελείως απρόκλητη και στόχευε να ολοκληρώσει τη διάλυση της διαδήλωσης.

5.       Παρά τις συγκλονιστικές αυτές κινητοποιήσεις, ο λαός και η εργατική τάξη της χώρας δεν κατάφεραν να μπλοκάρουν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι η γρήγορη ανασύνταξη των λαϊκών δυνάμεων, γιατί η επίθεση δεν πρόκειται να γνωρίσει καμία διακοπή. Πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για το πώς ο αγωνιζόμενος λαός θα είναι πιο αποτελεσματικός στην επόμενη φάση της ταξικής αντιπαράθεσης που θα έρθει πολύ άμεσα. Να ανοίξει η συζήτηση για το πώς θα δυναμώσει μέσα στην ταξική πάλη ενάντια στο σύστημα, αρνούμενο τον αποπροσανατολισμό των εκλογικών αυταπατών στον οποίο πολλοί θα προσπαθήσουν να το σύρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: