17 Οκτ 2011

Γράμμα των εργαζόμενων του 7ου Νοσοκομείου ΙΚΑ προς τους κατοίκους

Προς τους κατοίκους των Πατησίων και όχι μόνο!
Οι εργαζόμενοι του πρώην 7ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ με αυτό το κείμενο απευθυνόμαστε στους κατοίκους των περιοχών που καλύπτει το νοσοκομείο μας, αλλά και όλης της Αθήνας.
Βρισκόμαστε σε διαρκή αναβρασμό και κινητοποιήσεις το τελευταίο διάστημα μιας και είμαστε, όπως όλοι μας, μέρος της επίθεσης που εξαπολύει η κυβέρνηση κατά κάθε δικαιώματος του Ελληνικού λαού, κατά της ζωής μας.
Βλέπουμε εκτός από τη μεγάλη μείωση των μισθών μας, τις απολύσεις μέσω της λεγόμενης εφεδρείας που αφορά και μας, παρά τα αντίθετα λεγόμενα, ότι η κυβέρνηση στο όνομα του νοικοκυρέματος, του χρέους και της κρίσης έχει επιλέξει να υποβαθμίσει την δωρεάν υγεία έως και να την καταργήσει.Ξεκινώντας από την πληρωμή των εξετάσεων από τους ασφαλισμένους και καταλήγοντας στο κλείσιμο νοσοκομείων. Το ΙΚΑ που προσέφερε σοβαρές υπηρεσίες επιλέχτηκε αντί να βελτιωθεί να …καταργηθεί! Έτσι τα νοσοκομεία του συγχωνεύθηκαν σε αυτά του ΕΣΥ και τα εξωτερικά του ιατρεία μετατράπηκαν στον ΕΟΠΠΥ, όπου πλέον θα εξυπηρετούνται(?) οι ασφαλισμένοι ΟΛΩΝ των ασφαλιστικών ταμείων. Και όλα αυτά με συγχωνεύσεις, μειώσεις προσωπικού και γιατρών, και χωρίς υλικοτεχνική υποδομή, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή των ασφαλισμένων.
Ήδη βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας περιστατικά όπου ασφαλισμένοι, άνθρωποι που δούλευαν μια ζωή και πλήρωναν τις εισφορές τους, να μην μπορούν να έχουν ακόμη και τη στοιχειώδη παροχή υγείας είτε γιατί δεν έχουν να πληρώσουν είτε γιατί οι υπηρεσίες υγείας υπολειτουργούν.
Το νοσοκομείο μας, ενώ υποτίθεται πως δεν θα κλείσει, συνεχώς απαξιώνεται. Ήδη η παθολογική δεν έχει παρά μόνο ένα ειδικευμένο γιατρό με αποτέλεσμα να μη συμμετέχει στις εφημερίες. Και ούτε προβλέπεται να λυθεί το θέμα με την πρόσληψη κι άλλων γιατρών. Από την άλλη πριν λίγες μέρες έγινε προσπάθεια να κλείσουν και η παθολογική αλλά και η χειρουργικές κλινικές στο όνομα των ελλείψεων στο Κεντρικό νοσοκομείο αλλά και στη Παμμακάριστο που επίσης έχει συγχωνευτεί στο Αγ. Όλγα.
Αντιδράσαμε σε αυτό έχοντας τη συμπαράσταση των ασθενών που βιώνουν τα προβλήματα από πρώτο χέρι αλλά και κατοίκων της περιοχής που θεωρούν το νοσοκομείο μας, όπως και τα άλλα δύο της περιοχής, σαν μια εξασφάλιση σε περίπτωση που χρειαστούν κάποια σοβαρή στήριξη για την υγεία τους.
Το κλείσιμο έστω και ενός νοσοκομείου είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για όλη την Αθήνα. Θα σημάνει την αρχή και άλλων κλεισιμάτων.
Στο όνομα τίνος πράγματος πρέπει να πληρώνουν οι εργαζόμενοι, ο λαός, που χρησιμοποιεί τα νοσοκομεία μας; Από πού και ως που η μείωση των νοσοκομείων και του προσωπικού σημαίνει βελτίωση της παροχής δωρεάν υγείας, μόνο η κυβέρνηση μπορεί να μας το πει. Αν και αμφιβάλουμε και γι’ αυτό!
Εμείς παρά τον πόλεμο λάσπης που δεχόμαστε θα συνεχίσουμε να παλεύουμε κατά του κλεισίματος νοσοκομείων, κατ’ αρχήν του δικού μας, κατά της κατάργησης της δωρεάν υγείας, θα παλεύουμε για δωρεάν υγεία και περίθαλψη για όλο τον εργαζόμενο λαό.
Οι κινητοποιήσεις μας, η κατάληψη των διοικητικών υπηρεσιών με παράλληλη μη χρέωση των εξετάσεων, δεν εμποδίζουν έτσι κι αλλιώς την πρόσβαση των ασθενών στο νοσοκομείο και υπενθυμίζουν σε όλους μας τι σημαίνει δωρεάν υγεία.
Σε αυτό σας καλούμε σε συμπαράσταση.
Οι εργαζόμενοι του 7ου Θεραπευτηρίου ΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: