20 Σεπ 2011

ΜΑΖΙΚΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ -ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Μετα απο μια συνελευση με  εκατονταδες συναδελφους στο Θριασιο νοσοκομειο υιοθετηθηκε πλαισιο αποφασης στη κατευθυνση του συντονισμου πρωτοβαθμιων σωματειων ,αρνησης πληρωμης του χαρατσιου της εκτακτης εισφορας και οργανωσης κινητοποιησεων, με αρχη τη συγκεντρωση μπροστα στο υπουργειο υγειας στις 21/9. Αναλογες αποφασεις μαθαινουμε οτι πηραν και αλλα νοσοκομεια οπως η Νικαια,το Αττικο,το Τζανειο,ο Ερυθρος κτλ με μαζικες γενικες συνελευσεις  και ολοι αυτοι καλουν σε ανοικτη συσκεψη σωματειων την Πεμπτη 22/9 10 πμ στο αμφιθεατρο της Νικαιας. Ακολουθει η αποφαση.



ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια λυσσαλέα επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στους μισθούς μας στο εισόδημα μας στο δικαίωμα μας στη δουλειά στο σύνολο των εργασιακών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων .
Οι εκκλήσεις και οι δικαιολογίες : για να «μην πτωχεύσει η χώρα», για «να μείνουμε στην ΕΕ» και στον «σκληρό πυρήνα της, την ΟΝΕ» «για να μειωθεί το χρέος» όπως διατυμπανίζουν η κυβέρνηση, αλλά και άλλα πολιτικά κόμματα δεν μπορούν να αποκρύψουν ότι πρόκειται για μια ταξική-πολιτική επιλογή για να μεταφερθούν άμεσα τεράστιες χρηματικές αξίες από το γδάρσιμο του λαού στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, στους τοκογλύφους δανειστές, τις τράπεζες, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές και όλο το παρασιτικό κηφηναριό, όλων αυτών που είναι οι πραγματικά υπεύθυνοι για την κρίση και το χρέος της χώρας.
Μετά την περσινή επιδρομή στο εισόδημα μας με την περικοπή στα δώρα και στα επιδόματα ,η πρόσφατη μείωση στους μισθούς με την εφαρμογή του ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ αλλά και αυτή που πρόκειται να ακολουθήσει με την νέα ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ με την «εισφορά αλληλεγγύης» το «τέλος ακινήτων» που θα ενσωματωθεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αλλά και η εφαρμογή του δήθεν νέου μισθολογίου της κυβέρνησης διαμορφώνει μια εφιαλτική προοπτική για τους εργαζομένους στο δημόσιο αλλά και για τις οικογένειες τους που δέχονται έτσι και αλλιώς εμμέσως πλην σαφώς τις επιπτώσεις από τη γενικότερη αφαίμαξη, με τις μειώσεις μισθών, συντάξεων, επιδομάτων ανεργίας, με τις τεράστιες αυξήσεις σε είδη και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης, με την ανεργία, την μερική απασχόληση να ανέρχονται σε πρωτοφανή ύψη.
Ανεργία που πρόκειται να λάβει νέες μεγαλύτερες διαστάσεις μετά με τις πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης περί εργασιακής εφεδρείας που στην πραγματικότητα δεν μπορούν να αποκρύψουν ότι πρόκειται για απολύσεις από τις οποίες δεν πρόκειται να ξεφύγει κανείς είτε στο στενό είτε στον ευρύτερο δημόσιο τομεα Ήδη αναζητούνται τρόποι να παρακαμφτούν τα κωλύματα περί συνταγματικής κατοχύρωσης της μονιμότητας, προκειμένου να εξαπολυθεί ένα νέο κύμα απολύσεων είτε μέσω κατάργησης των οργανικών θέσεων και της μετατροπής όλων των υπαλλήλων σε κρατικούς είτε μέσω συγχωνεύσεων και καταργήσεων μονάδων ,είτε μέσω απλών τροποποιήσεων οργανισμών .
Η δημόσια υγεία τέλος , στην πρωτοβάθμια περίθαλψη αλλά και στις υπόλοιπες βαθμίδες της ολοένα και περισσότερο εμπορευματοποιείται χάνει τον δωρεάν χαρακτήρα της , καλείται να προσαρμοστεί σε ένα μοντέλο όπου ο εργαζόμενος θα πληρώνει όλο και περισσότερο το κόστος της περίθαλψης του
Σε αυτή την προοπτική οδηγούν οι πρόσφατα ψηφισμένοι νόμοι για τον ΕΟΠΥΥ, για το 5ευω στα εξωτερικά ιατρεία για το ολοήμερο νοσοκομεία για τις συγχωνεύσεις καταργήσεις νοσοκομειακών μονάδων
Την ίδια ώρα και για να δικαιολογήσουν τα πρωτόφαντη αντιλαϊκά μέτρα έχει εξαπολυθεί ένας οχετός κατασυκοφάντησης των εργαζομένων στο δημόσιο αλλά και όχι μόνο προκειμένου να κατακερματίσουν οι αντιδράσεις να στραφούν τμήματα εργαζομένων ενάντια σε άλλα για να μπορεί να περνάει ανέξοδα η κυβερνητική πολιτική
Απέναντι σε όλα αυτά είναι πλέον κάτι παραπάνω από φανερό ότι χρειάζεται να ορθωθούν οι αντιστάσεις μας Ο εργαζόμενος δεν είναι «τσαμπατζής», δεν τα «έφαγε» μαζί με το σύστημα, ούτε «καταναλώνει παραπάνω από όσα παράγει». Τα έχει όλα πληρωμένα με τον ιδρώτα του. Είναι ο μοναδικός παραγωγός όλου του κοινωνικού πλούτου που υπάρχει, και δεν χρωστάει σε κανέναν.
Στη βάση αυτή οι εργαζόμενοι στο Θριασιο νοσοκομείο και προκειμένου να υπάρξει και να αναπτυχθεί ένα κίνημα αντίστασης στη κυβερνητική πολιτική αποφασίζουν


ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ -ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ
ΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ
ΠΟΥ ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ


ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ-ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ


ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ


ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ




Εξουσιοδοτούμε το Δ.Σ. να συλλέξει τα ειδοποιητήρια της εφορίας από τους συναδέλφου
Ανοικτή γενική συνέλευση εργαζόμενων την Τετάρτη 21/9 στις 10πμ μπροστά στο υπουργείο υγείας.
Σύσκεψη ΟΛΩΝ των Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων σωματείων των νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά στις 22/9 και ώρα 10 π.μ. στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου της Νίκαιας για να συνεκτιμήσουμε και να συντονίσουμε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας-(προτείνουμε 30/9 στάση 12:00—3:00 μμ συγκέντρωση στο υπουργείο οικονομικών για να καταθέσουμε τα ειδοποιητήρια).
Καθημερινές συγκεντρώσεις-αποκλεισμός των ταμείων των ΕΙ και των ταμείων της εφημερίας από Δευτέρα 26/9 εως Πέμπτη 29/9
Νέα γενική συνέλευση 4/10 ώρα 12μμ
Συμμετοχη στην 24ωρη απεργια της ΑΔΕΔΥ
Προτεινουμε στην ΠΟΕΔΗΝ να προχωρησει σε γενικη απεργια διαρκειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: