13 Σεπ 2011

ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

Και όμως είναι πραγματικότητα. Με τη μισθοδοσία του Οκτωβρίου : υπάρχουν συνάδελφοι που αντί να πληρωθούν για τη δουλειά τους πρέπει να πληρώσουν! Τα κατάφερε καλά η ληστρική κυβέρνηση της υποτέλειας να εφαρμόσει αυτά που η ελέω θεού βασιλεία της τρόικα αποφάσισε  !
  Η εφαρμογή των δυο νέων εισφορών δήθεν υπέρ ανέργων και στην πραγματικότητα υπέρ ….ΟΑΕΔ αλλά και αυτή υπέρ του Ταμείου προνοίας , η εφαρμογή της νέας φορολογικής κλίμακας με τη μείωση του αφορολογήτου στις 8000 ευρώ και η συνεπακόλουθη αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης, η μείωση του κινήτρου απόδοσης στο μισό , η αναδρομική εφαρμογή των νέων μέτρων ,η αναστολή της μισθολογικής ωρίμανσης ,η κατάργηση της πληρωμής των υπερωριών με την εφαρμογή του 8ωρου , η πολύμηνη καθυστέρηση της πληρωμής των δεδουλευμένων αργιών και νυκτερινών αλλά και το φορολογικό χαράτσι της έκτακτης εισφοράς συνθέτουν μια μείωση του μισθού μας πάνω από 30% τουλάχιστον και μάλιστα σε μηνιαία βάση.
Την ίδια ώρα ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ακάθεκτη η κυβέρνηση αναγγέλλει από τη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  νέα εισπρακτικά μέτρα ,νέα χαράτσια στο εισόδημα των εργαζομένων .Αυτή τη φορά μαζί με τους λογαριασμούς  της ΔΕΗ. Απειλούν  οι θρασύδειλοι ότι θα κόψουν το ρεύμα σε σπίτια που δεν θα μπορούν να πληρώσουν το νέο χαράτσι .Έτσι συνηθίζουν οι μαφιόζοι έτσι πράττουν .
ΕΝΩ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ των μισθών με το νέο φτωχολόγιο-μισθολόγιο της κυβέρνησης , μέσα από  την κατάργηση των επιδομάτων αλλά και μέσω της περίφημης σύνδεσης μισθού-βαθμού-«αποδοτικότητας». Προωθείται ουσιαστικά Η ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΙΩΣΕΩΝ αλλά και  η εξατομίκευση των αμοιβών, η θεσμοθέτηση κλίματος ανταγωνισμού, το σπάσιμο κάθε έννοιας συλλογικότητας και αλληλεγγύης στους χώρους δουλειάς, η θεοποίηση και η εξάρτηση των εργαζομένων από τις προϊστάμενες αρχές ,τις οποίες βεβαίως η κυβέρνηση θα φροντίσει να αμείψει πλουσιοπάροχα για να εφαρμόζουν την πολιτική της. Επιπλέον για τη πλειοψηφεία των υπαλλήλων η κατάργηση της ακώλυτης μισθολογικής εξέλιξης , η αλλαγή των όρων ωρίμανσης στοχεύει τόσο στη μισθολογική-βαθμολογική τους καθήλωση όσο και στην ανάδειξη ενός νέου «σώματος» στην κορυφή της ιεραρχίας «ημετέρων πραιτοριανών» της κυβερνητικής πολιτικής.
Την ίδια ώρα το πρωτοπαλίκαρο της τρόικας και για λογαριασμό της κυβέρνησης αφήνει το ταξικό του μίσος να εκφραστεί απέναντι στους εργαζομένους στο δημόσιο. Ξέχασε το γνωστό σπαραξικάρδιο ύφος του και απείλησε θεούς και δαίμονες για την «αδυναμία» τους να απολύσουν εκατοντάδες χιλιάδες στο στενό δημόσιο τομεα λόγω της συνταγματικά κατοχυρωμένης μονιμότητας. ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ βλέπεις οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι που μέσα σε ένα χρόνο προέκυψαν από την πολιτική τους στον ιδιωτικό τομέα ,δεν φθάνει που κάθε οικογένεια έχει ικανοποιήσει τον στόχο της κυβέρνησης όπως εξαγγέλθηκε δια στόματος πρωθυπουργού «ένας εργαζόμενος σε κάθε σπίτι» και οι υπόλοιποι άνεργοι συμπληρώνουμε εμείς. ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ καν ΟΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ που ετοιμάζουν και που ακουμπάνε πλέον και τα νοσοκομεία.
Συνάδελφοι δεν υπάρχει έλεος για την κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να κάνουμε κουράγιο και να ευελπιστούμε ότι έχουμε να κάνουμε με μια περαστική μπόρα Τα σημάδια της κρίσης διεθνώς δεν δείχνουν ότι ξεπερνιέται, το αντίθετο μάλιστα. Ούτε η ίδια η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι τα μέτρα τελειώνουν. Ποιος την πιστεύει άλλωστε!
Πρέπει να βγούμε ξανά στους δρόμους Ακόμα πιο μαζικά, με μεγαλύτερη επιμονή από το καλοκαίρι . Αν οι καλοκαιρινές λαϊκές κινητοποιήσεις οδήγησαν στις κωλοτούμπες του ανασχηματισμού, ο επόμενος κύκλος αγώνων ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ θα τις κάνουν να φαντάζουν απλώς σαν τα χελιδόνια που «μυρίζουν μια άνοιξη καινούρια»

ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ!

ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ,
ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ!

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: