6 Σεπ 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός σε κρίση.


Τη Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2011, και ώρα 10:30 π.μ. οι εργαζόμενοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Αριστοτέλους 17), με σκοπό να συναντήσουν τον Υπουργό κο Ανδρέα Λοβέρδο ώστε να του καταθέσουν ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης εργαζομένων Ε.Ε.Σ. (05/09/2011), στο οποίο παρουσιάζεται η δεινή οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός.   
Συγκεκριμένα, θα εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τα δυσεπίλυτα οικονομικά προβλήματα και την αγωνία τους για το μέλλον και τη βιωσιμότητα του ΕΕΣ, την οποία επιβαρύνει η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για παύση του ετήσιου οικονομικού αντισταθμίσματος προς τον Ε.Ε.Σ. (παραχώρηση Νοσοκομείου  Ε.Ε.Σ.- Νοσοκομείου Ασκληπιείο Βούλας), δηλώνοντας την έλλειψη αναγνώρισης και εκτίμησης του έργου και της ιστορίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από την ίδρυσή του έως σήμερα.
Παραμένοντας απλήρωτοι για πάνω από τρείς μήνες και μη γνωρίζοντας πότε θα δοθεί μια λύση, επαγγελματίες νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, διασώστες, διοικητικοί υπάλληλοι και όλοι οι εργαζόμενοι στον ΕΕΣ, οι οποίοι φροντίζουν καθημερινά εδώ και πολλές δεκαετίες να προσφέρουν παντός είδους βοήθεια στο συνάνθρωπο, σήμερα καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ίδιοι άμεσο πρόβλημα επιβίωσης.
Οι εργαζόμενοι του ΕΕΣ, θα συνεχίσουν την προσπάθεια τους, όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για τον έλληνα πολίτη τον οποίο υπηρετούν ανά πάσα ώρα και στιγμή.
Αθήνα, 6/9/2011
Ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων ΕΕΣ
Πληροφορίες: Κος Νίκος Πανταζόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ε.Ε.Σ. Τηλ: 6945 823745

Δεν υπάρχουν σχόλια: