12 Σεπ 2011

Το πρώτο κύμα εφεδρείας και νέα λίστα με συγχωνεύσεις

Το πρώτο κύμα εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο και νέα λίστα με συγχωνεύσεις και καταργήσεις δεκάδων φορέων και οργανισμών του Δημοσίου αναμένεται να ανακοινώσει εντός των προσεχών ημερών η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα, μέχρι τέλος του μήνα θα έχουν οδηγηθεί στην εφεδρεία πάνω από 4.200 άτομα και μέσα στον Οκτώβριο ο αριθμός θα έχει αυξηθεί στις 20.000.

Ειδικότερα σε πρώτη φάση προβλέπεται να ενταχθούν σε καθεστώς μισθωτής εφεδρείας 700 άτομα από τους 11 φορείς που συγχωνεύονται ή καταργούνται (ΕΡΤ, ΚΕΔ, ΙΓΜΕ, Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας, ΟΣΚ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ, ΕΘΙΑΓΕ, ΔΕΠΑΝΟΜ, Θέμις Κατασκευαστική, ΕΟΜΜΕΧ) και άλλα 3.500 άτομα από τις ΔΕΚΟ.
Στη συνέχεια από την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των στοιχείων για 158.000 υπαλλήλους στους φορείς της γενικής κυβέρνησης εκτιμάται ότι άλλα 15.800 άτομα θα ενταχθούν σε καθεστώς εφεδρείας και θα συμπληρωθεί ο αριθμός της εργασιακής εφεδρείας για το 2011.
Για τον επόμενο χρόνο ο σχεδιασμός προβλέπει την έξοδο στην εφεδρεία για άλλους 20.000 υπαλλήλους από τις ΔΕΚΟ, τα νοσοκομεία, τα ασφαλιστικά Ταμεία και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Για την ένταξη στην εφεδρεία βασικό κριτήριο θα είναι η ηλικία του υπαλλήλου, αν δηλαδή είναι κοντά στη σύνταξη, καθώς και τα τυπικά προσόντα του υπαλλήλου.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ 12/9

Δεν υπάρχουν σχόλια: