27 Απρ 2011

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΕΝΟΒΑ-ΝΥΣΤΕΡΙ ΑΓΙΑΣ ΟΛΓΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
Για μια άλλη φορά επιβεβαιώνονται τα σενάρια ότι η στάση πληρωμών των δεδουλευμένων μας έχει αρχίσει. Είναι ένα κομμάτι του πάζλ που μαζί με τον Καλλικράτη στην Υγεία φανερώνουν μια εικόνα διάλυσης και συρρίκνωσης της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας. Τίποτα δεν είναι τυχαίο το ΔΝΤ μαζί με την κυβέρνηση του αποτυχημένου μνημονίου σαρώνουν ότι έμεινε από το εργατικό μεροκάματο για να κερδοσκοπήσουν πάνω στις ζωές μας. Έτοιμοι να κλείσουν νοσοκομεία και να τα χαρίσουν στα αρπαχτικά. Μέσα σε αυτή την δύσκολη κατάσταση έρχονται να μας πουν ότι τα δεδουλευμένα σας δεν τα παίρνεται λόγο λάθους! Ζητάμε άμεσα από την διοίκηση να καλύψει το πόσον που μας χρωστά.

Είναι η δεύτερη φορά που γίνεται αυτό μέσα σε λίγους μήνες και θα πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά όπως το φθινόπωρο που είχαμε πάρει τα λεφτά με την δυναμική επίσχεση που είχαμε κάνει.
Την Πέμπτη θα γίνει κινητοποίηση για το θέμα αυτό, εμείς σαν Νυστέρι καλούμε όλους τους συναδέλφους να παραβρεθούν το πρωί εκεί. Αλλά θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για τον τρόπο που καλέστηκε η συγκεκριμένη κινητοποίηση. Χωρίς να γίνει ΔΣ ή συνέλευση η ΠΑΣΚΕ με την ΔΑΚΕ αποφάσισαν από μονοί τους και την κινητοποίηση αλλά και την μορφή της! Για μια άλλη φορά αποδεικνύεται το βαθύ δημοκρατικό έλλειμμα στο σύλλογο μας. Ο τρόπος που βγήκε η απόφαση ( εμείς το μάθαμε από το τηλέφωνο) θυμίζει τα εργοδοτικά σωματεία της δεκαετίας του ‘60. Απαιτούμε άμεσα να γίνει συνέλευση με δημοκρατικές διαδικασίες και να αποφασίσει ο κόσμος τι είδους κινητοποίηση θέλει!
Εμείς δεν μένουμε όμως στα τερτίπια διοίκησης και πρόεδρου του συλλόγου. Ξέρουμε ότι θα μας πουν ότι λεφτά δεν υπάρχουν και όλα αυτά που ακούμε συνέχεια. Σαν Νυστέρι ζητούμε από όλους τους συναδέλφους να σηκώσουν το ανάστημα τους ξανά ,να απαιτήσουν και να αντισταθούν. Υπάρχουν λύσεις για να ξεφύγουμε από την οδυνηρή αυτή κατάσταση. Να διώξουμε το ΔΝΤ, την κυβέρνηση που το εκπροσωπεί και να απαιτήσουμε να διαγράφει το χρέος! Εκεί είναι τα λεφτά που χρεωστάνε και μας έχουν περικοπεί! Ο αγώνας θα πρέπει να είναι συνολικός κα δεν πρέπει να είναι μόνο για τις υπερωρίες την στιγμή που καταστρέφουν τα ΠΑΝΤΑ! Ιδιαίτερα όταν οι αυλοκόλακες- «ειδικοί» του Λοβέρδου προτείνουν κατάργηση κλινικών και κλινών, αποσπάσεις-μετακινήσεις γιατρών και νοσηλευτών σε άλλα νοσοκομεία και βάζουν τους ιδιώτες να έχουν πρόσβαση στα κρεβάτια. Κάλεσμα αντίστασης από την Πρωτοβουλία Γένοβα Νυστέρι και συνεργαζόμενοι:

Όλοι στη κινητοποίηση την Πέμπτη 28/4 8 πμ στο νοσοκομείο
Όλοι την Πρωτομαγιά στο Μουσείο 10 πμ
Όλοι στην Γενική Απεργία 11 Μάη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: