1 Απρ 2011

Συγχωνευσεων εναρξη...

Με απουσίες ξεκινά την 1η Απριλίου ο διάλογος που ανοίγει το υπουργείο Υγείας για τις συγχωνεύσεις τμημάτων και νοσοκομείων. Ήδη οι νοσηλευτικοί υπάλληλοι δήλωσαν σήμερα ότι η ΠΟΕΔΗΝ δε θα πάρει μέρος στο διάλογο του υπουργείου Υγείας για τις συγχωνεύσεις γιατί δεν επιθυμεί να «νομιμοποιήσει τις προειλημμένες αποφάσεις φορέων ανταγωνιστικών στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας».
Πάντως, ο πρόεδρος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τις συγχωνεύσεις καθηγητής Λυκούργος Λιαρόπουλος πήρε παράταση λίγων ημερών για να καταθέσει το πόρισμα της επιτροπής, το οποίο κανονικά έπρεπε να παραδοθεί στις 31 Μαρτίου.
Το υπουργείο Υγείας έχει ήδη προχωρήσει σε κάποια προσχέδια για τις συγχωνεύσεις, προκειμένου να υπάρξει μία βάση διαλόγου και σύμφωνα με τις αρχικές σκέψεις, το πρόγραμμα των συγχωνεύσεων αφορά περίπου 40-45 νοσοκομεία, τα περισσότερα από τα οποία είναι στο λεκανοπέδιο της Αττικής.
Βέβαιη είναι η συγχώνευση των δύο νοσοκομείων Παίδων, κάτι άλλωστε που προβλέπεται και από παλαιότερο νόμο.
Αλλαγές σε επίπεδο ενοποίησης κλινικών θα υπάρξουν στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Η Σωτηρία», καθώς διαθέτει 9 πνευμονολογικές κλινικές, οι οποίες είχαν δημιουργηθεί στα μέσα του προηγούμενου αιώνα εξαιτίας της έξαρσης της φυματίωσης. Μάλιστα δεν αποκλείεται τμήματα του νοσοκομείου «Σωτηρία» να συγχωνευθούν με το γειτονικό Γενικό Κρατικό Αθηνών «Γ. Γεννηματάς».
Αλλαγή χρήσης θα υπάρξει για μικρότερα νοσοκομεία, όπως το Σπηλιοπούλειο «Αγία Ελένη», η «Πολυκλινική», κ. λπ.

http://www.healthview.gr/node/30801

Δεν υπάρχουν σχόλια: