12 Απρ 2011

Κλειστόν λόγω ελλείψεων το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου Κρήτης

Προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου  πρόκειται να προκυψουν ενόψει Πάσχα. Κάποιες κλινικές και τμήματα  του νοσοκομείου βάζουν «λουκέτο», μέχρι τέλος του Απριλίου.
Το πρώτο μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στο «λουκέτο» που βάζει το αναισθησιολογικό τμήμα. Δεν εφημερεύει λοιπόν αναισθησιολόγος από το Μεγάλο Σάββατο (23 Απριλίου) μέχρι το Σάββατο (30 Απριλίου) του Θωμά! Και ενώ τις μέρες αυτές εφημερεύει η χειρουργική κλινική με δύο χειρουργούς, στην ουσία δεν μπορεί να κάνει έκτακτη επέμβαση - αν προκύψει ανάγκη - αφού δεν θα έχει αναισθησιολόγο.
Το ίδιο, περίπου, ισχύει και για τη γυναικολογική κλινική, η οποία θα λειτουργήσει κανονικά, αλλά με εξαίρεση έκτακτα περιστατικά όπως καισαρικές τομές που λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγου, δεν θα μπορεί να τα δεχθεί.
Παράλληλα, το ακτινολογικό τμήμα, δεν θα έχει γιατρό τη Μ. Παρασκευή και το τριήμερο από την Κυριακή μέχρι την Τρίτη της διακαινησίμου. Αυτό απλά σημαίνει ότι αξονική τομογραφία σε μια κρανιοεγκεφαλική κάκωση που προορίζεται για τη Μ.Ε.Θ. δεν θα μπορεί να γίνει. Θα πρέπει λοιπόν, για παράδειγμα, ένα περιστατικό από τροχαίο που έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, να διακομιστεί στο Ηράκλειο για την αξονική τομογραφία και μετά να επιστρέψει στη ΜΕΘ!
Στα παραπάνω θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι θα είναι κλειστή και η πόρτα της καρδιολογικής κλινικής αυτές τις μέρες. Χωρίς λουκέτο, αλλά κλειστή. Το τετραήμερο του Πάσχα δεν θα υπάρχει κανένας καρδιολόγος στο νοσοκομείο. Συνεπώς, αν υπάρξει ένα έκτακτο περιστατικό, είναι ακάλυπτο.
Η ΜΕΘ εφημερεύει καθημερινά τον Απρίλιο μέχρι τις 19 του μήνα. Θα κλείσει όμως στις 20 (Μεγάλη Τετάρτη) και θ' ανοίξει ξανά στις 12 Μαΐου!  


ΠΗΓΗ:medvoi365

Δεν υπάρχουν σχόλια: