18 Μαρ 2011

Πάρκο Φιξ, λαϊκή συνέλευση για να μη κλείσει το 7ο Νοσοκομείο ΙΚΑ

Με βάση τον πρόσφατο νόμο "Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις" τα νοσοκομεία του ΙΚΑ καταργούνται, εντάσσονται στο ΕΣΥ και συγχωνεύονται με άλλα μεγαλύτερα. Στην Αθήνα υπάρχουν τέσσερα, το 1ο (Παπαδημητρίου), το 3ο στη Κάνιγγος, το 6ο στην Αλεξάνδρας και το 7ο στα Α. Πατήσια.
Το τελευταίο συγχωνεύεται με το Αγία Όλγα της Ν. Ιωνίας και οι εργαζόμενοι έχουν βάσιμους φόβους ότι θα καταργηθεί τελείως. Πέρα από τις κινητοποιήσεις τους απευθύνθηκαν και στους κατοίκους των περιοχών που καλύπτει το νοσοκομείο. Από κοινού με συλλογικότητες της περιοχής καλούν αύριο σε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση στο πάρκο του Φιξ για να μη κλείσει το νοσοκομείο.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ 
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19/3 ΣΤΙΣ 11:30 ΠΜ 
ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΦΙΞ (ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ), 
ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ 7ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΙΚΑ

Ακολουθεί το κείμενο κάλεσμα που διακινήθηκε σε χιλιάδες αντίτυπα στη περιοχή των Ανω και Κάτω Πατησίων. Στη συγκέντρωση συμμετέχει και η Πρωτοβουλία Εργαζομένων του κοντινού Γ.Ν. Πατησίων
Η ΤΡΟΪΚΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ 
Ψηφίστηκε το Σχέδιο Νόμου "Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις". Το σχέδιο αυτό αποτελεί ουσιαστικά μια πρώτη γεύση εφαρμογής ενός είδους Καλλικράτη στο χώρο της υγείας στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Οι κλάδοι υγείας των ασφαλιστικών ταμείων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΟΠΑΔ, του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ και οι μονάδες υγείας τους (κατά βάση νοσοκομεία και πολυιατρεία του ΙΚΑ, αλλά και τα κέντρα υγείας με τα περιφερειακά-αγροτικά τους ιατρεία στην ύπαιθρο και τα δημοτικά ιατρεία) ενοποιούνται σε ένα νέο οργανισμό με την ονομασία Εθνικός Οργανισμός Παροχών Υπηρεσιών Υγείας στον οποίο μπορούν να εντάσσονται και άλλοι Ασφαλιστικοί Οργανισμοί παροχής υγείας που λειτουργούν ως νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου. Στη βάση αυτή:

Τα νοσοκομεία του ΙΚΑ εντάσσονται πλέον στο ΕΣΥ όπου μεταφέρεται το σύνολο του προσωπικού τους. Οι αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στο ΙΚΑ είναι σημαντικές. Από αλλαγές προς το χειρότερο στα ωράρια μέχρι μεγάλες μειώσεις μισθών. Για τους ασφαλισμένους αυτό που θα γίνει είναι ουσιαστικά η κατάργηση της δωρεάν υγείας, με την καθιέρωση αντίτιμου, και η χειροτέρευση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Όσον αφορά την περιοχή μας έχει αποφασιστεί η συγχώνευση του 7ου Θεραπευτηρίου ΙΚΑ με το Αγία Όλγα της Ν. Ιωνίας. Αν κρίνουμε από τις προθέσεις της κυβέρνησης για κλείσιμο των μικρών νοσοκομείων και την απαξίωση γενικότερα του συγκεκριμένου Θεραπευτηρίου αυτό που δρομολογείται είναι το οριστικό του κλείσιμο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 7ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ(Καυταντζόγλου), μαζί με το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων και το Νοσοκομείο «Παμμακάριστος» (τα οποία επίσης προβλέπεται να συγχωνευθούν), καλύπτουν τους δήμους Γαλατσίου, Χαλκηδόνας, Μεταμόρφωσης, Ν. Φιλαδέλφειας, Αγ. Αναργύρων και βεβαίως το δήμο Αθηναίων και κυρίως τις περιοχές Πατήσια και Κυψέλη, δηλαδή μια ζώνη πολλών εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων που ελέω κυβερνητικού και τροϊκανού «νοικοκυρέματος» θα βρεθούν με λιγότερες νοσοκομειακές κλίνες και πολύ πιθανά με καθόλου!

Οι ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων στο χώρο της υγείας αποτυπώνονται σε πλήρη και δωρεάν περίθαλψη, προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και αναβάθμιση υλικοτεχνικής υποδομής. Αντίθετα, η τρόικα και η κυβέρνηση εξαπολύουν πρωτοφανή επίθεση στα λαϊκά στρώματα και κάθε ίχνος δωρεάν περίθαλψης. Σε αυτά τα πλαίσια απαξιώνουν τη δημόσια υγεία με προφανή στόχο την ιδιωτικοποίηση της και την εκχώρηση της στα μεγάλα συμφέροντα.

Επειδή δεν «τα φάγαμε μαζί», όπως και δεν θα νοσηλευτούμε μαζί στις ίδιες ιδιωτικές κλινικές, απαιτούμε:



-ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΕΡΓΟ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

-ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

-ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ 7ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΙΚΑ

-ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ



ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΣΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19/3 ΣΤΙΣ 11:30 ΠΜ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΦΙΞ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ 7ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΙΚΑ. ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 7ου ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑ


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ


ΑΝ.Α.Σ.Α (Αναγέννηση Ανθρωπίνων Σχέσεων & Αξιών)


ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: