13 Μαρ 2011

Δικαίωση του αγώνα των εργαζομένων στο 7ο Νοσοκομείο του ΙΚΑ

Τις ημέρες που ψηφιζόταν το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια υγεία και ενώ οι εργαζόμενοι στο 7ο Νοσοκομείο του ΙΚΑ αποφάσιζαν να μην αποδεχτούν τη συγχώνευση με το «Αγία Όλγα» και το ενδεχόμενο κλείσιμό του, κάνοντάς το παράλληλα υπόθεση του λαού της περιοχής όπου βρίσκεται (βλέπε προηγούμενο φύλλο της «ΠΣ»), ήρθαν αντιμέτωποι με μια ιδιότυπη παύση πληρωμών!
Ενώ έπρεπε να γίνει η καταβολή των εφημεριών-υπερωριών του Νοέμβρη-Δεκέμβρη, τους ανακοινώθηκε ότι υπάρχει «διαδικαστικό πρόβλημα» που καθιστά την πληρωμή τους αδύνατη! Η αιφνίδια, τέλος Δεκέμβρη, ένταξη του ΙΚΑ στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών (είχε εξαιρεθεί τον Ιούνιο, όταν εφαρμόστηκε), από τη μια, και η ανετοιμότητα των υπηρεσιών του ΙΚΑ να ενταχθούν σε αυτή, από την άλλη, οδήγησε στην παύση κάθε είδους πληρωμών του ΙΚΑ.
Τους παρουσιάστηκε μάλιστα σαν κατ’ εξαίρεση «χάρη» η καταβολή των 15νθημέρων του μισθού! Οι ειδικευόμενοι γιατροί, στους οποίους να σημειώσουμε ότι χρωστάνε εφημερίες και προηγούμενων μηνών, ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας απαιτώντας τα δεδουλευμένα τους. Το σωματείο συγκάλεσε συνέλευση των εργαζόμενων όπου αποφασίστηκε η δυναμική αντίδραση των εργαζομένων. Με στάσεις εργασίας, συνεχείς και μαζικές παραστάσεις στη διοίκηση αλλά και με μαζικές συνελεύσεις ανά δύο ημέρες οι εργαζόμενοι δεν σταμάταγαν την κινητοποίησή τους αν δεν πληρώνονταν! Όπως και έγινε τελικά.

Μέσα από αυτές τις διαδικασίες με την καθημερινή αγωνιστική κίνηση και τις μαζικές συνελεύσεις, στις οποίες οι αποφάσεις παίρνονταν από τους ίδιους τους εργαζόμενους, αναδείχθηκε ακόμη πιο έντονα το πρόβλημα της κατάργησης του νοσοκομείου και όλων όσα συνεπάγεται η ένταξή των εργαζομένων στο ΕΣΥ στις εργασιακές τους σχέσεις και στις αποδοχές τους. Η επιτυχία τους να πληρωθούν(!!!) λειτούργησε θετικά στη συνείδηση των εργαζομένων για τους αγώνες που τους περιμένουν από εδώ και πέρα, αλλά και στο να σπάσουν οι αυταπάτες για την ηγεσία της ΠΑΣΚΕ στο ΙΚΑ και για τον ρόλο που επιφυλάσσουν οι διάφοροι εργατοπατέρες, κάθε απόχρωσης, στις ομοσπονδίες και στα σωματεία.
Χαρακτηριστική ήταν η φράση εργαζόμενης που μέσα στη χαρά που επικράτησε για την επιτυχία τους δήλωσε ότι βλέπει με άλλον τρόπο πια τη συμμετοχή της στους αγώνες. «Ύστερα από αυτόν τον αγώνα παίρνουμε δύναμη και για τα επόμενα» είπε, αναφερόμενη στον αγώνα κατά του κλεισίματος του νοσοκομείου.
Στη συνέχεια πραγματοποιούνται παρεμβάσεις στην περιοχή των Πατησίων στις οποίες οι κάτοικοι καλούνται να συμμετάσχουν σε λαϊκή συνέλευση το Σάββατο στις 19 Μάρτη, στις 11.30 το πρωί, στο πάρκο Φιξ, απέναντι από το νοσοκομείο, με σκοπό να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της υπεράσπισης του νοσοκομείου μαζί με τους εργαζόμενους.
Τη λαϊκή συνέλευση τη διοργανώνει η πρωτοβουλία που συγκροτήθηκε, μαζί με το σωματείο, κατοίκων και συλλογικοτήτων της περιοχής (Πρωτοβουλία Κατοίκων Πατησίων ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, ΑΝΑΣΑ) κατά του κλεισίματος του νοσοκομείου και την Πρωτοβουλία Εργαζομένων του κοντινού Γ. Ν. Πατησίων. 
πηγή: Προλεταριακή Σημαία

Δεν υπάρχουν σχόλια: