11 Νοε 2013

Μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών



Μεγάλη κινητοποίηση πραγματοποίησαν στις 8/11 οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών ενάντια στα επικείμενα λουκέτα στα ψυχιατρικά Νοσοκομεία στη διάλυση των δημόσιων δομών της ψυχικής υγείας και τις διαθεσιμότητες εκατοντάδων υπαλλήλων που είναι προ των πυλών.

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κατάληψη δύο λωρίδων κυκλοφορίας στη Λ. Αθηνών, μπροστά στην πύλη του Δαφνίου, κρατώντας μαύρες σημαίες. Η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν ιδιαίτερα μαζική και δυναμική.

Οι εργαζόμενοι έχουν επισημάνει επανειλημμένα ότι το κλείσιμο των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων θα οδηγήσει στην πράξη να «πεταχθούν» στο δρόμο χιλιάδες ψυχιατρικά περιστατικά αφού στα Δημόσια Νοσοκομεία, παρά τις κυβερνητικές κορώνες επί χρόνια, δεν έχουν αναπτυχθεί οι Ψυχιατρικοί τομείς και άλλες δομές για να υποδεχτούν αυτά τα περιστατικά.

Παράλληλα το κλείσιμο των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων θα αφήσει ξεκρέμαστες εκατοντάδες ψυχιατρικές δομές που έχουν αναπτυχθεί μέσα στην κοινότητα, για να επωφεληθεί ο ιδιωτικός τομέας και οι κρατικοδίαιτες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν στο συμβολικό κλείσιμο της εφημερίας, (επιτροπή γιατρών αξιολογούσε τα ακούσια περιστατικά, αν χρήζουν ή όχι εισαγωγής) με στόχο να αναδείξουν τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από το κλείσιμο των Ψυχιατρικών νοσοκομείων και των ψυχιατρικών δομών.

πηγη: ygeionomikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: