5 Νοε 2013

ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ


Σε πρόσφατη ανακοίνωση της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας σχετικά με την απεργία στις 6 Νοέμβρη εξαπολύεται επίθεση, εκτός από ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορούνται για εκφυλισμό, στις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ στο χώρο της Υγείας.

Συγκεκριμένα ''κατηγορούνται'' ότι:

“Μαζί με τους συνδικαλιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ δεν διστάζουν να προκηρύσσουν απεργίες με ελάχιστη συμμετοχή, που οδηγούν στον εκφυλισμό και διευκολύνουν την κυβέρνηση να συκοφαντεί τους αγώνες μας. Ταυτόχρονα καλούν τους εργαζόμενους την ημέρα των απεργιών σε απεργοσπασία ή να δηλώνουν REPO και ασθένειες.

Ονομάζουν συντονιστικά Σωματείων τις συνεδριάσεις των δικών τους συνδικαλιστών για να καπελώσουν το κίνημα. Βαφτίζουν μαζικές Γενικές Συνελεύσεις τις συγκεντρώσεις ακόμα και 40-50 εργαζομένων”.

1.Η λογική και πρακτική του τσουβαλιάσματος από το ΠΑΜΕ και τον πολιτικό του χώρο πολιτικών δυνάμεων της Αριστεράς και ταξικών εργατικών σχημάτων είναι γνωστές εδώ και χρόνια. Μάλιστα επιμένει να κατατάσσει αυτές τις δυνάμεις σε παράλληλη αν όχι ταυτόσημη θέση με τις κυβερνητικές και εργοδοτικές παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ.

2.Οι συνδικαλιστές της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ δεν προκηρύσσουν απεργίες. Οι απεργίες προκηρύσσονται από τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων (Γενικές Συνελεύσεις, Διοικητικά Συμβούλια Σωματείων).

3.Το ότι οι απεργίες διευκολύνουν την κυβέρνηση είναι εφεύρημα της ηγεσίας του ΠΑΜΕ και συκοφάντηση-υπονόμευση των αγώνων. Εκτός αν νομίζουν ότι έχουν τη συμμετοχή του κόσμου στο τσεπάκι.

4.Το ότι οι συνδικαλιστές της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ συμμετέχουν στις απεργίες και κόβεται το μεροκάματό τους είναι γνωστό. ’λλο ένα εφεύρημα της ηγεσίας του ΠΑΜΕ είναι ότι, την ίδια στιγμή που οι απεργοί υφίστανται τις συνέπειες της στάσης τους, καλούν δήθεν τους εργαζόμενους να μην απεργήσουν. Πρόκειται περί καθαρής προβάτσιας.

5.Τα καπέλα στο κίνημα είναι χαρακτηριστικό της ηγεσίας του ΠΑΜΕ. Ας μη κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια.

Και για την ουσία:

Η ηγεσία του ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας αντιμετωπίζει εδώ και καιρό ένα ουσιαστικό πολιτικό πρόβλημα. Η γραμμή του είναι έξω από τις ανάγκες και την κίνηση των εργαζομένων στον τομέα της Δημόσιας περίθαλψης. Μάλιστα εκεί που υπήρξε κινηματική αντιπαράθεση με την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ(κλείσιμο νοσοκομείων-απολύσεις εργαζομένων) βρέθηκε απομονωμένο. Δεν θέλησε και δεν μπόρεσε να συντονίσει ούτε τις δικές του δυνάμεις (ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ- ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ).

Μόνο κάτω από την πίεση των εργαζομένων της Πολυκλινικής, και αφού είχε κλείσει το νοσοκομείο και είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα οι εργαζόμενοι, έγινε συντονισμός στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ που έβγαλε 2 κινητοποιήσεις (πλ. Μαβίλη και Υπουργείο Υγείας) χωρίς μάλιστα τη στήριξη όλου του δυναμικού του ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας.

Η προσπάθεια της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ κατέτεινε στον ουσιαστικό συντονισμό όλων όσων ήθελαν και μπορούσαν να συντονιστούν απέναντι στη συγκεκριμένη επίθεση (Σωματείων, επιτροπών αγώνα, εργατικών σχημάτων, εργαζομένων) ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ.

Το γεγονός αυτό άσκησε πιέσεις, δημιούργησε ρήγματα σε πολιτικούς και συνδικαλιστικούς χώρους γιατί έδινε διέξοδο στους αποσπασματικούς αγώνες. Η δραστηριοποίηση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ στο οποίο συμμετέχουν συνδικαλιστές της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ αποτελεί ήδη αναφορά για αρκετούς εργαζόμενους. Η γραμμή της κοινής δράσης και της αντίστασης στα μέτωπα που δημιουργεί η επίθεση των δυνάμεων του συστήματος είναι η μόνη που μπορεί να δόσει αποτελεσματικότητα και προοπτική στους αγώνες.

Όταν μιλάμε για αγώνες, μιλάμε για απεργίες κλιμακούμενης έντασης και διάρκειας. Όχι για διαμαρτυρίες στις οποίες περιορίζει το δυναμικό του το ΠΑΜΕ. Στο θέμα αυτό έχει δόσει δείγματα γραφής η ηγεσία του ΠΑΜΕ και σε άλλους χώρους (π.χ. εκπαίδευση). Το ότι ο συσχετισμός είναι ακόμη αρνητικός είναι μια διαπίστωση. Πώς όμως θα διαφοροποιηθεί και εν τέλει ανατραπεί αυτός ο συσχετισμός; Χωρίς απεργίες, σύγκλιση στο στόχο και μαζική συμμετοχή;

Συνεπώς αυτά τα πολιτικά κατά βάση ζητήματα δεν απαντιούνται ούτε με ευκολίες και φόρτωμα στους άλλους των ευθυνών ούτε με αμοραλισμούς και προβοκάτσιες όπως αυτές που επιδίδεται η ηγεσία του ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας αναφορικά με τις δυνάμεις και της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ.

Ο εχθρός εξακολουθεί να βρίσκεται αλλού...

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: