24 Νοε 2013

ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΓΥΡΟ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ! ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ!


Μετά τα νοσοκομεία του ΙΚΑ και τα νοσοκομεία σε Αττική και Θεσσαλονίκη που έκλεισαν, κυβέρνηση και τρόικα προχωρούν στον 3ο γύρο επίθεσης στους υγειονομικούς και στο λαό. Ο στόχος τους είναι διπλός. Αφ' ενός να διαλύσουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη, να κλείσουν νοσοκομεία της επαρχίας και τα τρία μεγαλύτερα ψυχιατρεία της χώρας. Αφ' ετέρου να προχωρήσουν σε νέο κύμα διαθεσιμότητας-απολύσεων υγειονομικών.
Η διάλυση του ΕΟΠΥΥ που θα συμπαρασύρει και τα κέντρα υγείας στοχεύει να καταργήσει το δικαίωμα του λαού στην περίθαλψη. Να το μετατρέψει σε ατομική ευθύνη του καθενός και να ωθήσει όσους έχουν ακόμα τη δυνατότητα στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα θα θέσει σε διαθεσιμότητα χιλιάδες εργαζόμενους ενώ τμήμα τους θα βρεθεί στο τέλος απολυμένο.
Η αποδόμηση μικρών και μεσαίων επαρχιακών νοσοκομείων είναι η πρώτη πράξη για το κλείσιμό τους. Ο λαός των περιοχών αυτών θα μείνει ουσιαστικά χωρίς καμμιά υγειονομική κάλυψη ενώ οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αυτά θα δουν από πρώτο χέρι την αμφισβήτηση του δικαιώματός τους στη δουλειά ακόμα και την απόλυσή τους.
Δαφνί, Δρομοκαϊτειο και ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης οδεύουν προς το κλείσιμό τους με πρόσχημα την απατηλή ''μεταρρύθμιση''. Οι ασθενείς θα πεταχτούν κυριολεκτικά στον καιάδα ενώ άμεσα 250 υγειονομικοί αυτών των νοσοκομείων μπαίνουν στη δεξαμενή διαθεσίμων-απολυμένων.
Η δεύτερη φουρνιά διαθεσιμότητας περιλαμβάνει μέχρι στιγμής 1233 άτομα (απ' όλες τις ειδικότητες, με τον κλάδο των οδηγών να καταργείται πανελλαδικά). Ο καθένας καταλαβαίνει ότι είμαστε ακόμα στην αρχή αυτής της διαδικασίας, αφού κυβέρνηση και τρόικα δείχνουν την πρόθεσή τους να ανακυκλώσουν τους εργαζόμενους σ' ολόκληρο τον δημόσιο τομέα.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Κι ενώ το τσουνάμι της επίθεσης ξεδιπλώνεται σε όλα τα μέτωπα, η συνδικαλιστική ηγεσία των ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ (για τη ΓΣΕΕ ότι και να πει κανείς θά 'ναι λίγο) έχει ήδη μετατραπεί σε ενεργητικό αρρωγό των δυνάμεων του συστήματος στο χτύπημα των κατακτήσεων του λαού και των εργαζομένων. Η γραμμή της απραξίας εναλλάσσεται με την υπονόμευση και το σαμποτάρισμα των χώρων και κλάδων που παλεύουν.Η στάση τους στο κλείσιμο των οκτώ πρώτων νοσοκομείων το προηγούμενο διάστημα δείχνει το πόσο εχθρικές είναι απέναντι στους αγώνες των υγειονομικών και συνολικά των δημοσίων υπαλλήλων.
Όσο για το ΠΑΜΕ που θέλει να εμφανίζεται ως κάτι το διαφορετικό, ο ανοιχτά απεργοσπαστικός του ρόλος (βλέπε απεργίες καθηγητών, νοσοκομειακών και διοικητικών των πανεπιστημίων) πάει χέρι-χέρι με τη διάσπαση του κινήματος την ώρα της μάχης.
Απέναντι σ' όλα αυτά ένας είναι ο δρόμος που μπορούμε και πρέπει να βαδίσουμε. Ο δρόμος της μαζικής, αποφασιστικής, συντονισμένης πάλης ενάντια σε μια επίθεση που δεν θα σταματήσει αν δεν τη σταματήσουμε εμείς. Στην πορεία μας αυτή πρέπει να απορρίψουμε τη λογική και πρακτική της μοιρολατρείας, της ηττοπάθειας και της ανάθεσης. Μέσα απ' τις γενικές μας συνελεύσεις, τις επιτροπές αγώνα και τις προσπάθειες συντονισμού σε Αττική και επαρχία μπορούμε να παλαίψουμε για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής ιμπεριαλιστών, κεφαλαίου και κυβέρνησης.
Όσο πιο γρήγορα και από περισσότερους προωθηθεί αυτή η κατεύθυνση, όσο πιο γρήγορα οργανώσουμε σοβαρούς αγώνες με απεργιακές μορφές διάρκειας, τόσο το καλύτερο για όλους μας.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΗ 11π.μ. - 3μμ & ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12μμ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

 
ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: