4 Δεκ 2013

Νοσοκομείο Κέρκυρας: Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ - ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2013
Η Ταξική Πορεία καταγγέλλει την έναρξη πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος τεσσάρων συνδικαλιστών του νοσοκομείου Κέρκυρας.
Πιο συγκεκριμένα:
Ο Πρόεδρος του ενιαίου σωματείου, ο Πρόεδρος γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας, ο Αντιπρόεδρος του ενιαίου σωματείου και ένας ειδικευόμενος γιατρός (που «συμπτωματικά» είναι όλοι τους μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας της παράταξης που αναδείχτηκε πρώτη στις εκλογές του Σωματείου) περνούν από ΕΔΕ γιατί πρωτοστάτησαν, όπως όφειλαν, σε μαζική συγκέντρωση και διαμαρτυρία εργαζόμενων και πολιτών στο Νοσοκομείο. Αυτή έγινε όταν κλιμάκιο των επιθεωρητών του Υπουργείου αρνήθηκε να καταγράψει τις ελλείψεις του Νοσοκομείου (έλλειψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, υλικοτεχνικής υποδομής κ.λπ.) λέγοντας ότι αποστολή τους είναι μόνο η καταγραφή απόντων από την υπηρεσία.
Το Υπουργείο Υγείας και ο Υπουργός ξέρουν καλύτερα από τον καθένα μας ότι, όταν η συντριπτική πλειοψηφία των τμημάτων όλων των νοσοκομείων δουλεύουν με προσωπικό κάτω από τα όρια ασφάλειας, όταν πολλοί συνάδελφοι δεν παίρνουν όλα τα ρεπό τους, όταν η εντατικοποίηση της δουλειάς χτυπάει κόκκινο, όταν τα περισσότερα υλικά είναι δυσεύρετα ή ευτελούς ποιότητας και οι ελλείψεις είναι καθημερινές, αυτό έχει άμεση επίπτωση στην επιδείνωση της υγείας του λαού, αλλά κάνουν τα στραβά μάτια.
Η ενέργεια αυτή του Υπουργού (που από την τηλεόραση «παρήγγειλε» στους συναδέλφους «να ψάξουν για νέα δουλειά») εντάσσεται στα πλαίσια τρομοκράτησης όσων αντιστέκονται στην αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική Τρόικας-Κυβέρνησης-Κεφαλαίου και παλεύουν για το αυτονόητο δικαίωμα του εργαζόμενου στη δουλειά και του λαού στη δωρεάν περίθαλψη για όλους.

· Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
· ΝΑ ΠΑΥΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ!

ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ:
· Το κλείσιμο των νοσοκομείων
· Η διάλυση του ΕΟΠΥΥ
· Οι απολύσεις εργαζόμενων
· Τα νέα βάρβαρα μέτρα

Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: