17 Δεκ 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ 11-12-13

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ 11-12-13
H πανυγειονομική απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 11/12 στο υπουργείο υγείας αποτελεί συνέχεια της κινητοποίησης στις 29/11 και ενδεικτική της πραγματικής πίεσης της βάσης για απεργιακή κλιμάκωση και συνέχεια. Ειδικά μετά την απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου υγείας για την οριζόντια διαθεσιμότητα - απόλυση 100άδων οδηγών νοσοκομείων. Το συντονιστικό ήδη είχε πάρει τη πρωτοβουλία και οργάνωσε 2 μαζικές συνελεύσεις των οδηγών της Αττικής στον Άγιο Σάββα στις 4/12 και 9/12 με σκοπό τη στήριξη και την οργάνωση της μάχης τους μαζί με τους υπόλοιπους υγειονομικούς ενάντια στην αδράνεια και τη προσπάθεια των ηγεσιών της ΠΟΕΔΗΝ να αντιμετωπιστεί ως ένα ξεχωριστό μέτωπο. Μετά τη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε η συνέλευση του συντονιστικού όπου αποτιμήθηκε αυτή η δράση, συζητήθηκαν οι μάχες που χρειάζεται να στηρίξουμε και οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρουμε.
Εκτιμήθηκε ότι το μέτωπο των αγώνων των υγειονομικών ανοίγει το νέο ελπιδοφόρο γύρο σύγκρουσης με την αδίστακτη ακροδεξιά συμμορία του Γεωργιάδη και τη Τροϊκανή κυβέρνηση, που βάζουν στόχο να διαλύσουνε τη δημόσια δωρεάν περίθαλψη-υγεία. Πιο συγκεκριμένα:
· Οι δαπάνες Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης μειώνονται περαιτέρω κατά 2,26 δις € σε σχέση με το 2013
· Μεθοδεύεται νέο κύμα συγχωνεύσεων-κλεισιμάτων Νοσοκομείων (ψυχιατρικά - επαρχία), κατάργησης Τμημάτων, Κλινικών, Μονάδων.
· Χιλιάδες νέες διαθεσιμότητες/απολύσεις εργαζομένων στο χώρο της υγείας και κατάργηση οργανικών θέσεων με τη διαδικασία του «ξαφνικού θανάτου». Η αρχή ήδη γίνεται με τους οδηγούς ασθενοφόρων, η ενδεχόμενη κινητικότητα των οποίων οδηγεί νομοτελειακά σε απολύσεις και κατάργηση οργανικών θέσεων!!!
· Πάνω από 200 έτοιμες κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κλειστές, με τραγικές συνέπειες και απώλειες χιλιάδων ανθρώπων
· 3.500.000 έφτασε ο αριθμός των ανασφάλιστων- αποκλεισμένων από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας
· Επιβάλλουν νέο χαράτσι 25 ευρώ ανά νοσηλεία και 1 ευρώ ανά συνταγή.
· Με απάνθρωπο και θανατηφόρο τρόπο εμποδίζεται η έγκαιρη πρόσβαση των ογκολογικών ασθενών στην κατάλληλη θεραπεία.
· Η μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αποκλειστικά αγοραστή υπηρεσιών υγείας προσφέρει απλόχερα δις ευρώ στον κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα ,τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές και τις αλυσίδες των διαγνωστικών κέντρων. Ταυτόχρονα αφήνει εκτεθειμένους ασθενείς και υγειονομικούς, που καλούνται να πληρώνουν τις υπερβάσεις από την τσέπη τους.
· Η απαγόρευση των προσλήψεων παρά τις συνταξιοδοτήσεις και τα τεράστια οργανικά κενά
Γι' αυτό συνεχίζουμε τη μάχη και απαιτούμε:
· Να επαναλειτουργήσουν τα 8 κλειστά ή συρρικνωμένα νοσοκομεία πλήρως ως είχαν, και να σταματήσουν τα επικίνδυνα για τους ασθενείς επικοινωνιακά πυροτεχνήματα σε Αγ. Βαρβάρα και σε Πολυκλινική.
· Να χρηματοδοτηθούν άμεσα τα νοσοκομεία που οδηγούνται σε περαιτέρω ασφυξία και να προσληφθεί άμεσα μόνιμο προσωπικό για τα δημόσια νοσοκομεία
· Να αποσυρθεί το απάνθρωπο χαράτσι των 25 ευρώ και να μην περάσει ο νέος γύρος κλεισιμάτων και απολύσεων στα νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ.
· Την κλιμάκωση των αγώνων με συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις και κλιμάκωση με απεργία διαρκείας.
Χαιρετίζουμε συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε τους χιλιάδες αγωνιζόμενους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ που μπαίνουν δυναμικά στην απεργία διαρκείας για να αποτρέψουν την διάλυση των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Προτείνουμε προς τις συνελεύσεις και τα ΔΣ σωματείων νοσοκομείων για την εβδομάδα 2/12 έως 6/12 με βάση τη συζήτηση στη συνέλευση του συντονιστικού:
· Οργανώνουμε συνεχείς στάσεις εργασίας στα νοσοκομεία και καθημερινές, συγκεντρώσεις -συνελεύσεις και περιοδείες ενάντια στην διαθεσιμότητα – απόλυση των συναδέλφων οδηγών.
· Ψηφίσματα συμπαράστασης, συντονισμός δράσεων σε τοπικό επίπεδο με εκδηλώσεις-κινητοποιήσεις, έμπρακτη στήριξη των κινητοποιήσεων, των απεργιακών φρουρών, κάθε μορφής δράσης των αγωνιζόμενων εργαζομένων των ψυχιατρικών νοσοκομείων, του ΕΟΠΥΥ και των διοικητικών των ΑΕΙ.
· Τη Δευτέρα 16 Δεκέμβρη οργανώνουμε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ 11:00 με 15:00 και κατέβασμα των νοσοκομείων σε αλληλεγγύη με τους οδηγούς στη συγκέντρωση 12:00 στο υπουργείο υγείας.
· Την Τετάρτη 18 Δεκέμβρη, συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις, στην κινητοποίηση των διαθέσιμων του Δημοσίου στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Καλούμε όλες τις ομοσπονδίες και τα σωματεία να προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση για εκείνη την ημέρα και απαιτούμε από την ΑΔΕΔΥ την προκήρυξη πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας.
· Την Παρασκευή 20 Δεκέμβρη, στις 7μμ στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Αγ. Σάββας οργανώνουμε εκδήλωση του Συντονιστικού των νοσοκομείων της Αθήνας για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας με συμμετοχή ομιλητών από ΕΟΠΥΥ, Ψυχιατρικά νοσοκομεία, τους Οδηγούς νοσοκομείων και κάλεσμα προς τους διοικητικούς των πανεπιστημίων.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΕΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ
ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
syntonismosygeia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: