4 Δεκ 2013

ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

      Κυβέρνηση, τρόικα και κεφάλαιο εφορμούν με διπλό στόχο. Να διαλύσουν τις υπηρεσίες περίθαλψης και ν' απαλλαγούν από χιλιάδες εργαζόμενους. Ταυτόχρονα να χτυπήσουν ακόμα περισσότερο το δικαίωμα στην πλήρη και δωρεάν περίθαλψη και να μετακυλίσουν το κόστος της αποκλειστικά στις πλάτες του λαού.
     Τα νοσοκομεία, τόσο στην Αττική και την Θεσσαλονίκη όσο και στην επαρχία, η πρωτοβάθμια περίθαλψη (ΕΟΠΥΥ και κέντρα Υγείας), τα ψυχιατρεία και πρόσφατα ο κλάδος των οδηγών θα ''αιμοδοτήσουν'' την νέα δεξαμενή διαθεσιμοτήτων-απολύσεων. Με τον τρόπο αυτό χιλιλάδες εργαζόμενοι στον τομέα της δημόσιας περίθαλψης κινδυνεύουν να πεταχτούν στο δρόμο. Κανενός η θέση δεν είναι πλέον διασφαλισμένη. Η διαδικασία ανακύκλωσης συνολικά των εργαζόμενων στο Δημόσιο ξεκίνησε με αλλεπάλληλα κύματα διαθεσιμοτήτων και απολύσεων.
      Την ίδια στιγμή οι νέοι οργανισμοί των νοσοκομείων προβλέπουν μειώσεις τμημάτων, κλινών και θέσεων εργασίας. Όσοι συνάδελφοι εξακολουθούν να τρέφουν αυταπάτες ότι θα ''την γλυτώσουν'' επειδή δουλεύουν σε μεγάλα νοσοκομεία, σύντομα θα διαψευσθούν με οδυνηρές συνέπειες. Η διαδικασία, άλλωστε, κατάργησης ολόκληρων κλάδων και ειδικοτήτων που ξεκινά δεν κάνει διακρίσεις με βάση το που δουλεύεις. Η συρρίκνωση λειτουργιών και η ιδιωτικοποίησή τους είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.
     Τα χαράτσια διαδέχονται το ένα το άλλο. Εξέταστρο 5 ευρώ, πληρωμή των εξετάσεων, εισιτήριο 25 ευρώ και 1 ευρώ για κάθε συνταγή απ' το νέο έτος. Όλα αυτά την στιγμή που πάνω από 3.000.000 κόσμου είναι ανασφάλιστοι και χωρίς περίθαλψη.
     Αφού έκλεισαν τα νοσοκομεία του ΙΚΑ, αφού έβαλαν λουκέτο και συρρίκνωσαν 8 νοσοκομεία σε Αττική και Θεσσαλονίκη, προχωρούν στο κλείσιμο των ψυχιατρείων και τη διάλυση του ΕΟΠΥΥ. Παράλληλα δρομολογούν δεκάδες λουκέτα σε νοσοκομεία της επαρχίας. Ο κίνδυνος είναι άμεσος για όλους μας και δεν δικαιολογείται καμμιά ολιγωρία. Από την δική μας πάλη θα κριθούν πολλά.    Έχουμε κάθε λόγο να την δόσουμε μαζικά και αποφασιστικά.
  Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
      Οι ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ είναι υπόλογες. Το πέρασμα των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων είναι και δικό τους κατόρθωμα και δεν νομιμοποιούνται να κατηγορούν τους εργαζόμενους. Ο συμβιβασμός, η υποταγή, η ηττοπάθεια είναι στο DNA τους. Η υπονόμευση των απεργιακών αγώνων που προηγήθηκαν, η ανοιχτά εχθρική στάση τους σε μια σειρά συγκρούσεων που διεξάγονται ξεχείλισε το ποτήρι. Μεγάλα λόγια και στην πράξη το ακριβώς αντίθετο.
    Μπορούμε να προχωρήσουμε και χωρίς αυτούς. Να πάρουμε στα χέρια μας τους αγώνες. Να κάνουμε την απεργία μέρα μαζικής αντίστασης και διεκδίκησης. Να δείξουμε ότι έχουμε τη θέληση και τη δύναμη να κοντράρουμε στα ίσα την κυβερνητική πολιτική. Και να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις τις δικές μας και του λαού. Με σοβαρούς απεργιακούς αγώνες διάρκειας μπορούμε να ξανακερδίσουμε τη ζωή μας.
ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ-ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 12μ.
ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: