30 Σεπ 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΟΛΑΩΝ ΚΑΙ Κ.Υ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Στα πλαίσια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας, Παιδείας και των άλλων κοινωνικών αγαθών, εντάσσεται η μουσική βραδιά διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων, στις 25 Σεπτεμβρίου 2013, στο χώρο έξω από το Νοσοκομείο με τη συναγωνιστική συμμετοχή του Συλλόγου Φίλων Ρεμπέτικης και Παραδοσιακής Λαϊκής Μουσικής, της ΕΛΜΕ Λακωνίας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γιάννης Ρίτσος».
Γύρω από τις εξελίξεις και τις δυσοίωνες προοπτικές, γενικά, στο χώρο της υγείας και ειδικά σε ότι αφορά στην τύχη των ενοποιημένων Νοσοκομείων, όπως αυτό των Μολάων, ενημέρωσαν μέσα από τις ομιλίες τους οι εκπρόσωποι των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων, ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Παντέλης Παναγιώτης και η Πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών ΕΣΥ Λακωνίας Τζουγανάτου Ανδριάνα.
Μέσα από τη συναγωνιστική τους συμμετοχή, οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών Μέσης και Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανέδειξαν την αναγκαιότητα των κοινών δράσεων και αγώνων για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, παιδείας και όλων των κοινωνικών αγαθών.
Το Νοσοκομείο Μολάων είναι στο στόχαστρο των μνημονιακών επιλογών, που έχουν αναλάβει εργολαβικά οι πολιτικοί μας να υλοποιήσουν. Η μνημονιακή κυβέρνηση αφού, μέσα στο κατακαλόκαιρο, έκλεισε Νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αφού κατασυκοφάντησε με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία το υγειονομικό προσωπικό και το έβγαλε σε διαθεσιμότητα, την ίδια ώρα που στα νοσοκομεία υπάρχουν 22.000 ελλείψεις λοιπού προσωπικού και 6.000 γιατρών, ανασυντάσσει τις δυνάμεις της για τη νέα επίθεση που θα ακολουθήσει εναντίον των νοσοκομείων της επαρχίας.
Η εκδήλωσή μας αυτή, είναι η αρχή ενός αγωνιστικού πλαισίου που θα κλιμακωθεί και θα διευρυνθεί μέσα από μια Επιτροπή Αγώνα, αφού οι επιθέσεις σε κάθε τομέα της ζωής μας γίνονται όλο και σκληρότερες.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεν χωρά εφησυχασμός. Κάθε μέρα που περνάει και δεν αντιδρούμε είναι εις βάρος μας. Όλη η κοινωνία πρέπει να πιστέψει στη δύναμή της ώστε να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο αντίστασης στην εξόντωσή μας. Ολος ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι δεν θα σταματήσουν να εξαθλιώνουν τον Ελληνικό λαό αν ο ίδιος ο λαός δεν τους σταματήσει. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε να λεηλατούν τη ζωή μας. O Aγώνας συνεχίζεται.

                                                                  Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: