11 Σεπ 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ.: επέκταση της 48ωρης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
Κλιμακώνουμε τη δράση μας ενάντια στα κλεισίματα νοσοκομείων και τις διαθεσιμότητες-απολύσεις υγειονομικών.Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των καθηγητών και των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων.Αντιστεκόμαστε στις απολύσεις και την ισοπέδωση κάθε έννοιας δημοσίου αγαθού. Απέναντι στις καταστροφικές πολιτικές κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, η μοναδική ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες μας.

Ύστερα από συζήτηση αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Συμμετοχή στην 4ωρη στάση εργασίας 11:00-15:00 της ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη 12/9.
2. Συμμετοχή στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, Τετάρτη 18/9 και Πέμπτη 19/9.
3. Επεκτείνοντας το απεργιακό πρόγραμμα προκηρύσσουμε 4ωρες στάσεις εργασίας 08:00-12:00 για τις ημέρες Δευτέρα 16/9, Τρίτη 17/9 και Παρασκευή 20/9.
Στα πλαίσια της στάσης την Τρίτη 17/9 στις 11:00 π.μ. θα γίνει παράσταση στη διοίκηση του νοσοκομείου για τα ζητήματα της αυτονομίας του νοσοκομείου, τις προσλήψεις προσωπικού, της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, της λειτουργίας των τμημάτων, το ΕΚΑΒ κλπ.
4. Προτείνουμε την πραγματοποίηση σύσκεψης εργαζομένων και σωματείων του δημοσίου τομέα του νησιού μας με στόχο την καλύτερη οργάνωση των κινητοποιήσεων της επόμενης εβδομάδας. Από την μεριά μας προτείνουμε ως πιθανή ημέρα της σύσκεψης την Πέμπτη 12/9 και ώρα 20:00 μ.μ. στον Άγιο Κήρυκο, πάντα σε συνεννόηση με τα υπόλοιπα σωματεία.
5. Να σταλεί ανακοίνωση-κάλεσμα προς τους Ικαριώτες που μένουν στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα για στήριξη των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται στα νοσοκομεία των περιοχών τους.
6. Προτείνουμε την πραγματοποίηση πανελλαδικής συνάντησης συντονισμού σωματείων υγειονομικών με πιθανές μέρες την Παρασκευή 20/9 ή το Σάββατο 21/9.
Από τη Γενική Συνέλευση

Δεν υπάρχουν σχόλια: