13 Σεπ 2013

ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ


ΜΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ - ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ- ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ
Την Τρίτη 10/ 09/2013 πραγματοποιήθηκε συνέλευση του Συντονιστικού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Νοσοκομείων, Επιτροπών Αγώνα και Εργαζομένων Αττικής.
Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε το γεγονός ότι μετά τη μαζική διαδήλωση στη ΔΕΘ, βρισκόμαστε μπροστά σε μία εβδομάδα απεργιακού ξεσηκωμού από μια σειρά κλάδους του δημοσίου. Πρωτοπόρο κομμάτι οι συνάδελφοι της εκπαίδευσης που με συντριπτική πλειοψηφία στις συνελεύσεις τους αποφάσισαν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από 16/09. Μαζί τους οι εργαζόμενοι από τα Πανεπιστήμια όλης της χώρας που αποφάσισαν 48ώρες επαναλαμβανόμενες απεργίες 10 με 13/9 και πενθήμερη από 16/9. Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ που αποφάσισαν 48ωρη απεργία για 16-17/09 και 18-19/09 και οι νοσοκομειακοί γιατροί- ΟΕΝΓΕ που αποφάσισαν τριήμερη απεργία 17-18-19/09. Όλο το δημόσιο απεργεί στις 18-19/09.
Αλλά και στο χώρο τον νοσοκομείων οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται. Οι εργαζόμενοι του Αμ. Φλέμινγκ που έχουν αποφασίσει να μην παραλάβουν τα χαρτιά της διαθεσιμότητας και βρίσκονται σε καθημερινές κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις, τοπικές διαδηλώσεις, αποφάσισαν 24ώρη απεργία για τις 12/09. Οι εργαζόμενοι του ΓΝ Δυτικής Αττικής που συνεχίζουν την περιφρούρηση στο νοσοκομείο τους και μαζί με εργαζόμενους από το ΓΝΕ Θριάσιο και το ΠΓΝ Αττικόν που αποφάσισαν στάσεις εργασίας για αυτή την εβδομάδα οργανώνουν κοινή συγκέντρωση για την Τετάρτη 11/09 στο Παλατάκι. Το σωματείο εργαζομένων στο ΓΟΝ Αγ. Σάββας αποφάσισε απεργία για τις 17-18-19/09 και το ΓΝΚΥ Ικαρίας που αποφάσισε απεργιακή βδομάδα με στάσεις εργασίας για 16-17 και 20/09. Γενικές συνελεύσεις είναι προγραμματισμένες σε μία σειρά από σωματεία πανελλαδικά ενώ η ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε πανελλαδική στάση εργασίας την Πέμπτη 12/09 από 11 έως λήξη ωραρίου και συγκέντρωση 12μεσ στο υπουργείο υγείας.
Κοινός προβληματισμός ήταν η με κύρια ευθύνη της συνδικαλιστικής ηγεσίας μη εμπλοκή των μεγάλων νοσοκομείων της Αθήνας στο χορό των κινητοποιήσεων. Ξεπερνάμε τα εμπόδια, οργανώνουμε επιτροπές αγώνα και προχωράμε σε συνελεύσεις με συλλογή υπογραφών από τα κάτω. Προχωράμε συντονισμένα σε οργανωμένη παρέμβαση σε αυτά τα νοσοκομεία από σωματεία εργαζομένων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.
Στόχος μας παραμένει ένα μαζικό απεργιακό κίνημα στην Υγεία που με επαναλαμβανόμενες απεργίες και σε συντονισμό με τους εκπαιδευτικούς και τους υπόλοιπους κλάδους που βγαίνουν απεργιακά θα αποτρέψει τα κλεισίματα και τις απολύσεις αλλά και θα συγκρουστεί συνολικά με την πολιτική κυβέρνησης- Τρόικας- ΕΕ- ΔΝΤ.
Προτείνουμε οι ΓΣ και τα ΔΣ των νοσοκομείων να αποφασίσουν:
1.       Μαζικές Γενικές Συνελεύσεις σε όλα τα νοσοκομεία
2.       Συμμετοχή στην κινητοποίηση στο προαύλιο της ΕΡΤ για την Τετάρτη 11/09 7μμ
3.       Οργάνωση μαζικής συμμετοχής στη στάση εργασίας την Πέμπτη 11/09 και τη συγκέντρωση 12πμ στο Υπουργείο υγείας
4.       Επέκταση της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ με απεργιακές κινητοποιήσεις (στάσεις- απεργίες) και συντονισμό με τους υπόλοιπους κλάδους σε τοπικό επίπεδο
5.       Απαντάμε στην κυβερνητική προπαγάνδα για μη συμμετοχή στις απεργίες και οργανώνουμε την επιτυχία της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ με απεργιακές επιτροπές, περιοδείες, συζητήσεις, απεργιακή φρουρά κλπ
6.       Νέος γύρος γενικών συνελεύσεων για την Παρασκευή 20/09, για να αποφασίσουμε συνέχεια και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και στην υγεία
7.       Νέα συνέλευση του συντονισμού για την επόμενη εβδομάδα (θα ληφθούν υπόψη οι απεργιακές συγκεντρώσεις 18-19/09)

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ,
 ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: