21 Φεβ 2013

Στη ΔΥΠΕ θα μείνουν τη νύχτα οι Λασιθιώτες - Δε φεύγουν αν δε δικαιωθούν τα αιτήματα τους

Δε φεύγουν από την ΔΥΠΕ,την οποία κατέλαβαν οι Λασιθιώτες, που έφτασαν στο Ηράκλειο λίγο μετά τις 14:00,διαμαρτυρόμενοι με μαύρες σημαίες, πανό και συνθήματα για την συνεχή υποβάθμιση του νομού τους.
Οι πολίτες του νομού Λασιθίου, που από το πρωί συγκεντρώθηκαν κατά χιλιάδες στο Σεληνάρι (διαβάστε εδώ),προκειμένου να μεταβούν στο Ηράκλειο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, παραμένουν εκεί, μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά τους.
Έτσι, μέχρι και αυτή την ώρα, βρίσκονται έξω από το κτίριο της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, και εκεί θα περάσουν τη νύχτα τους, απαιτώντας να επικοινωνήσουν με τον Υπουργό Υγείας, και να αποσπάσουν δεσμεύσεις για την αυτοτέλεια του νοσοκομείου της Ιεράπετρας.
Μετά τη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Δεικτάκη, που είχε με εκπροσώπους των Δήμων Ιεράπετρας και Σητείας, δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τους αρμόδιους Υπουργούς, και θα προσπαθήσει μέχρι τέλους ώστε να γίνουν δεκτά τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων του Νομού, οι οποίοι διαμηνύουν ότι δε πρόκειται να αποχωρήσουν αν δε λάβουν θετικές απαντήσεις και δε ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις που θα ανατρέψουν τα σχέδια της γενικότερης υποβάθμισης του νομού.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι Επιτροπές Αγώνα από την Ιεράπετρα, τη Σητεία και τον Άγιο Νικόλαο,θα παραμείνουν και μάλιστα ζητούν τη βοήθεια από φορείς του Ηρακλείου,Λασιθιώτες που διαμένουν στο Ηράκλειο και φοιτητές, να τους συμπαρασταθούν και να βοηθήσουν στη διατήρηση της κατάληψης.
Αποκλεισμένοι στα γραφεία της ΔΥΠΕ, παραμένουν ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Κουνενάκης, ο διοικητή της7ης ΥΠΕ κ. Γρηγοράκης και η υποδιοικητής κ. Τριχοπούλου, που παρά τις προσπάθειες τους να απεγκλωβιστούν δεν το κατάφεραν και κατά τα λεγόμενα των πολιτών, εκεί θα παραμείνουν έως ότου πάρουν απάντηση από το Υπουργείο.

ΠΗΓΗ :ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΑΒΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑ, ΡΑΔΙΟ ΛΑΣΙΘΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: