21 Φεβ 2013

Ανακοίνωση-καταγγελία της Ταξικής Πορείας για το ζήτημα των εργαζόμενων στις ιδιωτικές κλινικές



Τα τελευταία γεγονότα στο κέντρο αποκατάστασης «Άγιος Γεώργιος» στην Κομοτηνή, με τους εργαζόμενους να προσχωρούν σε επίσχεση μετά από 25 μήνες απλήρωτης εργασίας αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Έχει γίνει πλέον κανόνας στις ιδιωτικές κλινικές η μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους με πρόφαση την μη πληρωμή τους από τα ασφαλιστικά ταμεία. Ταυτόχρονα εντείνεται το κλίμα τρομοκρατίας υπό την απειλή της απόλυσης και το φόβητρο της ανεργίας που συνεχώς διογκώνεται.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η απόλυση ιατρού που εργαζόταν στην κλινική «Αγία Φωτεινή» στην Λάρισα γιατί αρνήθηκε μετά από την εικοσιτετράωρη εφημερία του Σαββάτου να εργαστεί και το απόγευμα της Κυριακής χωρίς αμοιβή. Να σημειωθεί επιπλέον πως στο προσωπικό της κλινικής δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα των τελευταίων τριών μηνών.
Όλα τα παραπάνω κάνουν ξεκάθαρο στον καθένα ότι οι εργαζόμενοι στις ιδιωτικές κλινικές δεν έχουν κοινά συμφέροντα με τους εργοδότες τους και ότι οι τελευταίοι απλώς τους χρησιμοποιούν ως μοχλό πίεσης προς την κυβέρνηση. Εξάλλου όταν κάποιοι θησαύριζαν σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων οι εργαζόμενοι δεν έπαιρναν μέρος στο μεγάλο φαγοπότι.
Κλείνοντας θέλουμε να τονίσουμε ότι οι εργαζόμενοι στις ιδιωτικές κλινικές καθώς και το σύνολο των εργαζομένων δεν έχουν να περιμένουν από τα αφεντικά τους και την εκάστοτε κυβέρνηση τίποτα άλλο από παρά μόνο μειώσεις μισθών, περαιτέρω ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας με κατάργηση κάθε δικαιώματος τους και ένταση του κλίματος τρομοκρατίας.
Η μόνη απάντηση σε όλα αυτά θα πρέπει να είναι η συγκρότηση και η συσπείρωση των εργαζομένων και η συνεχής πάλη στους χώρους δουλειάς για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους κόντρα στην εντεινόμενη επίθεση του συστήματος.

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: