14 Φεβ 2013

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Η Ταξική Πορεία καταγγέλλει την προκλητική παρέμβαση δύο ένστολων αστυνομικών στη συνεδρίαση εκπροσώπων του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων χθες στα γραφεία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Όπως οι ίδιοι δήλωσαν, αλλά και όπως παραδέχτηκε αργότερα ο διοικητής του ΑΤ Ακρόπολης, οι δύο αστυνομικοί βρίσκονταν εκεί με «άνωθεν εντολή», από τα κεντρικά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για να ελέγξουν αν τίθενται ζητήματα «τάξης και ασφάλειας».
Οι δικαιολογίες περί «υπερβάλλοντα ζήλου των δύο αστυνομικών» που πρόβαλε ο διοικητής του ΑΤ Ακρόπολης, μόνο ως προκλητική υπεκφυγή μπορούν να εκληφθούν. Κι αυτό γιατί το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο στη διαρκώς εντεινόμενη στοχοποίηση των εργατικών αγώνων και των διαδικασιών του εργατικού κινήματος. Οι επιτάξεις των ναυτεργατών και των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η «φάμπρικα» χαρακτηρισμού των απεργιών ως παράνομες και το νέο περιοριστικό πλαίσιο για τις απεργίες που απεργάζονται οι ντόπιοι υποτακτικοί της τρόικας των ιμπεριαλιστών, είναι το πλαίσιο οχύρωσής τους μπροστά στους νέους αγώνες, στα νέα εργατικά ξεσπάσματα που μοιραία θα γεννήσει η πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της ανεργίας. Η φασιστικοποίηση, η ισοπέδωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα για μια πολιτική που ισοπεδώνει τα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα.
Ας μην γελιούνται, όμως! Ούτε το συνδικαλιστικό της ασφάλειας, ούτε οι διώξεις συνδικαλιστών, ούτε τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα δεν πρόκειται να αποτρέψουν την αγωνιστική έκφραση της δίκαιης οργής που συσσωρεύεται στις λαϊκές-εργατικές συνειδήσεις. Όσο προφανής είναι η ψεύτικη αισιοδοξία περί «ανάπτυξης» των κυβερνητικών επιτελείων και των κολαούζων τους, άλλο τόσο προφανής είναι η πραγματική τους αγωνία μπροστά στο νέο κύμα αγώνων του λαού και της εργατικής τάξης. Γι’ αυτό, εξάλλου, οποιαδήποτε σύσκεψη, συζήτηση, συγκέντρωση εργαζομένων αποτελεί γι’ αυτούς κίνδυνο για την «τάξη» και την «ασφάλεια».
Η Ταξική Πορεία καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν αυτές τις προκλητικές μεθοδεύσεις. Μαζικά και αποφασιστικά. Με τη ενεργή συμμετοχή τους στις διαδικασίες του εργατικού κινήματος. Με τη μαζική συμμετοχή τους στην πανελλαδική-πανεργατική απεργία στις 20 του Φλεβάρη Με την ενίσχυση του αγώνα για την ανατροπή του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα.

Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2013

Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: