8 Φεβ 2013

24ωρη πανελλαδική απεργία Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 κατά των απολύσεων στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Διοίκησης πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ διαμαρτυρόμενοι για την επικείμενη απόλυση 500 υπαλλήλων, επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 9Κ. Παράλληλα η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ προκήρυξε για σήμερα Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 24ωρη πανελλαδική απεργία και καλεί όλους τους υπαλλήλους να συμμετέχουν, ενώ ζητάει συμπαράσταση από όλα τα συνδικάτα και τους κοινωνικούς φορείς.
Στις 11:00 πμ θα γίνει απεργιακή γενική συνέλευση στο ξενοδοχείο STANLEY (πλ. Καραϊσκάκη στάση μετρό Μεταξουργείο) και θα ακολουθήσει πορεία προς τα Υπουργεία Εργασίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης όλων των απεργών.
Την κινητοποίηση στηρίζει και η ΑΔΕΔΥ που καλεί τα ...." ...συνδικαλιστικά στελέχη των Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Οργανώσεων-Μελών της, καθώς και τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της, να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους την Απεργιακή Συγκέντρωση και το Συλλαλητήριο της ΠΟΣΕ–ΙΚΑ..."!!!
Ακολουθεί το χθεσινό δελτίο τύπου της ομοσπονδίας:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Διοίκησης βρίσκονται από το πρωί οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ διαμαρτυρόμενοι για την επικείμενη απόλυση 500 υπαλλήλων, επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 9Κ.
Παράλληλα η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ προκήρυξε για την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 24ωρη πανελλαδική απεργία και καλεί όλους τους υπαλλήλους να συμμετέχουν, ενώ ζητάει συμπαράσταση από όλα τα συνδικάτα και τους κοινωνικούς φορείς.
Το αίτημα των κινητοποιήσεων είναι να μην απολυθούν με δικαστική απόφαση 500 εργαζόμενοι του Ιδρύματος οι οποίοι προσφέρουν εδώ και δύο χρόνια τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους και συνταξιούχους και έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ. Επισημαίνεται ότι για τη λύση του ζητήματος έχουν δεσμευτεί με δηλώσεις, δελτία τύπου οι αρμόδιοι Υπουργοί κ.Βρούτσης, κ.Στουρνάρας και κ.Μανιτάκης.
Η ΠΟΣΕ – ΙΚΑ προειδοποιεί ότι θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της και καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεση και οριστική λύση στο πρόβλημα. Παράλληλα επισημαίνει ότι τυχόν απόλυση των 500 υπαλλήλων θα σημάνει τη χαριστική βολή για το ΙΚΑ, στο οποίο παρατηρούνται τεράστιες ελλείψεις προσωπικού με αντίκτυπο στην εξυπηρέτηση των πολιτών, στην καθυστέρηση απονομής συντάξεων και στην είσπραξη εσόδων.
Την 8/2/2013 στις 11:00 πμ θα γίνει απεργιακή γενική συνέλευση στο ξενοδοχείο STANLEY (πλ. Καραϊσκάκη στάση μετρό Μεταξουργείο ) και θα ακολουθήσει πορεία προς τα Υπουργεία Εργασίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης όλων των απεργών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: