13 Φεβ 2012

Πρόσκληση σε σύσκεψη , ενάντια σε συνδικαλιστική δίωξη

Πρόσκληση  σε σύσκεψη ομοσπονδιών, σωματείων, φορέων
Ενάντια στην συνδικαλιστική δίωξη του μέλους του ΔΣ του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός Π. Χασαπάκη από τον διοικητή του νοσοκομείου
Για να σταματήσουμε τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία της διοίκησης, για να καταγγείλουμε τον απροκάλυπτο κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό, για να υπερασπίσουμε τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και την αντίσταση στο σφαγείο κυβέρνησης-τρόικας.
Συνάδελφοι
Ο διοικητής του ΝΕΕΣ Ιωάννης Πετρόχειλος σε συνεργασία με την μνημονιακή συγκυβέρνηση της πλειοψηφίας του ΔΣ του σωματείου επιχειρούν να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης ενάντια στην κατεδάφιση των εργατικών δικαιωμάτων και της δημόσιας υγείας.
Παρεμβαίνοντας απροκάλυπτα στις συνδικαλιστικές ελευθερίες κλητεύει σε απολογία τον συνάδελφο Π. Χασαπάκη, στηριγμένος στις καταγγελίες της μαύρης συγκυβέρνησης της πλειοψηφίας του ΔΣ του σωματείου, που  μαζί επιδιώκουν να κρατήσουν  κλειστά τα γραφεία του σωματείου από τους εργαζόμενους και να τρομοκρατήσουν όποιον αντιστέκεται στα αντεργατικά τους σχέδια.
Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει! Το συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ ομόφωνα αποφάσισε να ανοίξουν τα γραφεία του σωματείου και ο παλλαϊκός-πανεργατικός ξεσηκωμός που είναι σε εξέλιξη απειλή να σαρώσει το νέο μνημόνιο και τους υποστηρικτές του.
Σας καλούμε σε  σύσκεψη την Τρίτη 14 Φλεβάρη στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου  Ερυθρός Σταυρός, ώρα 7.30μ.μ.  για να οργανώσουμε μια μαζική και μαχητική απάντηση στις προκλήσεις της διοίκησης και των συνεργατών της.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΥΘΡΟΥ

1.Από την ίδρυση του σωματείου του νοσοκομείου τα κλειδιά των γραφείων είχαν όλα τα εκλεγμένα μέλη του. Η σημερινή πλειοψηφία αποφάσισε να αφαιρέσει τα κλειδιά από τους 2 εκλεγμένους της παράταξης Πρωτοβουλία Εργαζομένων Ερυθρού.
2.Διαμαρτυρόμενος, ο ένας εκλεγμένος Π. Χασαπάκης πήρε την πόρτα των γραφείων, την κατέθεσε στο συνέδριο της Ομοσπονδίας ( ΠΟΕΔΗΝ) και ομόφωνα οι σύνεδροι αποφάσισαν ότι τα σωματεία είναι ανοιχτά σε όλους τους εργαζόμενους και οι εκλεγμένοι θα έχουν κλειδιά
3. Αντί όμως να δώσει κλειδιά, το προεδρείο του σωματείου ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ.
4. Ο διοικητής παρενέβη ” υπέρ του σωματείου”και κάλεσε σε απολογία τον Π. Χασαπάκη και πριν την απολογία του επέβαλε ποινή 7ήμερης παύσης καθηκόντων!
5. Υπάρχει προηγούμενη επίθεση του διοικητή με διενέργεια ΕΔΕ για ” αδικαιολόγητη απουσία” του συναδέλφου, σε ημερομηνία πανελλαδικής απεργίας και χειροδικία του στη διάρκεια γενικής συνέλευσης και κινητοποιήσεων ενώπιον 100άδων συναδέλφων
Παρακαλώ δείτε στα συνημμένα ότι ” ο συνάδελφος δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία του σωματείου”, ότι ” διακυβεύεται η απρόσκοπτη λειτουργία της υπηρεσίας και ειδικότερα του σωματείου” κλπ αδιανόητες ωμές παρεμβάσεις της διοίκησης.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. ΟΤΑΝ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ΦΟΡΕΑ, ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ 7.30 ΜΜ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ

Συναδελφικά,
Πρωτοβουλία Εργαζομένων Ερυθρού Σταυρού

Δεν υπάρχουν σχόλια: