3 Φεβ 2012

Μαζική η κινητοποίηση στο υπουργείο υγείας!!

Πάνω από 2000 άτομα συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο υγείας τη Πέμπτη 2/2 μετά από κάλεσμα πρωτοβάθμιων σωματείων των νοσοκομείων. Φυσικά ο υπουργός έλειπε και οι εργαζόμενοι παραπέμφθηκαν στο υπουργείο οικονομικών για τα κύρια αιτήματα τους (το μισθολόγιο) ενώ τους ανακοινώθηκε ότι οι περικοπές των αναδρομικών θα μοιραστούν σε 3 μήνες.
Μετά από αυτό οι εργαζόμενοι ζήτησαν και πέτυχαν να μπουν στο υπουργείο και να συζητήσουν την πορεία των κινητοποιήσεων. Στη συζήτηση που ακολούθησε κατά τη γνώμη μας καταγράφηκαν δυο τάσεις με μια κοινή συνισταμένη που ήταν η συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Η μια αναδεικνύει την ανάγκη της κλιμάκωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων από απεργίες διαμαρτυρίας σε πραγματικά μαζικό και παρατεταμένο αγώνα με τη μορφή επαναλαμβανόμενων πολυήμερων απεργιών (48ωρων-3ημερων-πενθημερων ), εστιασμένων στο μισθολόγιο-βαθμολόγιο-αξιολόγηση - απολύσεις κατά βάση, και η άλλη, προβληματική κατά τη γνώμη μας τάση, φαίνεται να αναζητεί άλλες μορφές κινητοποιήσεων (επισχέσεις, στάσεις ) με μισομολογημένο στόχο "να μη χαθεί το μεροκάματο" και ταυτόχρονα διευρύνει τα αιτήματα, φτάνοντας στο σημείο να αναζητεί από ένα άλλο μοντέλο υγείας μέχρι την πτώση της κυβέρνησης.
Συμφωνήθηκε ωστόσο η ανάγκη συντονισμού και η συνέχιση των επαφών για την καλύτερη οργάνωση των κινητοποιήσεων.
Παρατράγουδο σοβαρό ωστόσο πρέπει να θεωρηθεί κείμενο που κυκλοφόρησε με την υπογραφή σωματείων που δεν συμφωνήσαν πότε σε αυτό.
 Μάλιστα λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση από το ΕΛΠΙΣ που δημοσιεύουμε, ενώ από το ΘΡΙΑΣΙΟ, το 7ο ΙΚΑ, και το ΣΥΓΓΡΟΥ μαθαίνουμε ότι επίσης δεν συμφώνησαν στο κείμενο που κυκλοφορεί ευρύτατα. Το ΣΥΓΓΡΟΥ δεν παραβρέθηκε από όσο γνωρίζουμε με απόφαση του σωματείου του (ΠΑΜΕ) καν στη συγκέντρωση!! Ενώ από εργαζόμενους του ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ που παραβρέθηκαν επίσης παρά την άρνηση του σωματείου τους δηλώνεται δυσαρέσκεια για το "καπέλο"...


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ''Η ΕΛΠΙΣ''
τηλ. 210-6494120 εσωτ. 4120
Δημητσάνης 7 Αμπελόκηποι Τ.Κ 11522
Fax: 210-6457488 & email : elpisunion1@gmail.com
Προς
Συντονιστική Συνέλευση Επιτροπών Αγώνα και ΔΣ Σωματείων Εργαζομένων των νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου Αθήνας



Θέμα: «Σχετικά με την ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε (2-2-12) για τις αποφάσεις της Συντονιστικής Συνέλευσης Επιτροπών Αγώνα και ΔΣ Σωματείων Εργαζομένων των νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου Αθηνάς και της Γενικής Συνέλευσης που έγινε στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας»



Συνάδελφοι/σες!
Στην ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε (2-2-12) εκ’ μέρους της Συντονιστικής Συνέλευσης Επιτροπών Αγώνα και ΔΣ Σωματείων Εργαζομένων των νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου Αθηνάς,
είναι σαφές ότι συμφωνήθηκε,
- η παραπέρα ενίσχυση του αγώνα μας με την διεύρυνση του συντονιστικού αγώνα.
- να προσκληθούν και τα άλλα σωματεία της Αθήνας να συμμετάσχουν.
- να υπάρξει κατεύθυνση για Γενικές Συνελεύσεις παντού για αποφάσεις για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις μας.
- το πλαίσιο αιτημάτων και οι διεκδικήσεις μας.
- και βεβαίως η παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα μας.
Ωστόσο όμως, φαίνεται να έχει προσυπογράψει και το Σωματείο του Νοσ. Η ΕΛΠΙΣ την ανακοίνωση που εκδόθηκε, πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει, καθώς ούτε ρωτήθηκα αν και ήμουν παρόν, ούτε βεβαίως συμφώνησα ή δήλωσα ότι προσυπογράφω ως Πρόεδρος του Σωματείου.
συγκεκριμένα,
από την ξεκάθαρη και σαφή τοποθέτηση μου ως Πρόεδρος του σωματείου ανακοινώθηκαν οι προτάσεις και αποφάσεις της Γενικής μας Συνέλευσης και μάλιστα δόθηκαν γραπτώς στο συντονιστή των ομιλιών.
Συνάδελφοι/σες!
Το Σωματείο των εργαζομένων Νοσοκομείου «Η ΕΛΠΙΣ» με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στις 30-1-12, ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΆΣΧΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ στο Συντονιστικό Αγώνα των Δ.Σ των  Σωματείων Εργαζομένων των νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου Αθηνάς και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις όπως έγινε και στις 2 Φλεβάρη για την επιτυχία του αγώνα μας και μέχρι την τελική νίκη.
Προκειμένου η σπίθα που άναψε και να μεγαλώσει, προτείνουμε να υπάρξει άμεσα συνάντηση και Συντονιστική Συνέλευση Επιτροπών Αγώνα, μεταξύ των ΔΣ Σωματείων Εργαζομένων των νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου Αθηνάς, για τον παραπέρα συντονισμό δράσης και οργάνωσης του Αγώνα μας.


Ο Πρόεδρος του  Δ.Σ του Σωματείου
Παναρέτου Λευτέρης


Ακολουθεί ανακοίνωση η οποία μας κοινοποιήθηκε από μέλη της Γενικής Συνέλευσης.

Ανακοίνωση Συντονιστικής Συνέλευσης Επιτροπών Αγώνα και ΔΣ των Σωματείων Εργαζομένων των νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου.

Συνάδελφοι/σες!
Σήμερα έγινε η αρχή! Οι μαχόμενοι υγειονομικοί δείχνουν τον δρόμο της νίκης στον αγώνα για τα δικαιώματά μας και τις ανάγκες μας.
Πραγματοποιήθηκε σήμερα μεγαλειώδης συγκέντρωση στο υπουργείο από εργαζόμενους στην Υγεία που λειώνουν και εξοντώνονται καθημερινά από την εγκληματική υποστελέχωση, το κυκλικό ωράριο, τις βάρδιες, τις απλήρωτες εφημερίες, την παρακράτηση οφειλομένων ρεπό, την περικοπή των τακτικών απολαβών μας , την επιδρομή του ενιαίου φτωχολογίου στους μισθούς μας. Πραγματοποιήθηκε σήμερα μεγαλειώδης συγκέντρωση από όλους αυτούς τους μαχόμενους υγειονομικούς που θέλουν να ζούνε με αξιοπρέπεια από τον μισθό τους , που αγωνίζονται να επιβιώσουν παλεύοντας για τα αυτονόητα πλέον, παλεύοντας για την αυτονόητα επιβεβλημένη ένταξή τους στα ΒΑΕ .
Η Συντονιστική Συνέλευση των νοσοκομείων που πραγματοποιήθηκε μέσα στο υπουργείο δεν πήρε καμία απάντηση για το παραμικρό από την επίσημη πολιτική ηγεσία στα αιτήματα και τα ερωτήματα που τέθηκαν.
Δεν μας φτάνει σε καμία περίπτωση η θεατρικού/συμβολικού τύπου «αγωνιστική» δράση της ΠΟΕΔΗΝ με τις «τουφεκιές στον αέρα» ως σήμερα, καθώς αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των αγωνιστικών περιστάσεων και στην κρισιμότητα της πολιτικής συγκυρίας.
 Η Συντονιστική Συνέλευση των νοσοκομείων προχωρά στις παρακάτω προτάσεις προς τις Γενικές Συνελεύσεις των νοσοκομείων με σκοπό τον συντονισμό δράσης και την κλιμάκωση του αγώνα σε πανυγειονομική πανελλαδική κλίμακα.
·         Άμεσα σύγκλιση Γενικών Συνελεύσεων στα νοσοκομεία Παρασκευή 3/2 και Δευτέρα 6/2, με παράλληλες δράσεις για κλείσιμο 5ευρω και ταμείων.
·         Νέα διαδήλωση στο υπΥγείας την Τρίτη 7/2, 11πμ σε συντονισμό με άλλους κλάδους δημοσίων υπαλλήλων με την κάλυψη Γενικών Συνελεύσεων στα νοσοκομεία.
·         Σχεδιασμός για προκήρυξη επίσχεσης εργασίας (για εφημερίες/δεδουλευμένα) ή προκήρυξης στάσης εργασίας/απεργίας από την κάθε Συνέλευση νοσοκομείου μέσα στην επόμενη εβδομάδα
·         Διενέργεια άμεσα εκστρατείας ενημέρωσης των υγειονομικών όλου του Λεκανοπεδίου από την Συντονιστική Συνέλευση των νοσοκομείων για την κλιμάκωση του αγώνα και την νικηφόρα προοπτική του.

ΑπαιτούμεΑνατροπή/απόσυρση  του ενιαίου μισθολογίου που συνδέει μισθούς -παραγωγικότητα!
Καμία περικοπή ωρών - άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων!
  Αυξημένο κονδύλι για το 2012 με βάση τις υγειονομικές ανάγκες του λαού, την αυξημένη προσέλευση στα δημόσια νοσοκομεία, και τα ασφαλή προγράμματα υπερωριών και εφημεριών.
  Καμία εφεδρεία-καμία απόλυση εργαζόμενου!
  ΟΧΙ στην αποδόμηση των ΒΑΕ - ένταξη ΟΛΩΝ των υγειονομικών και εργαζομένων στη δημόσια υγεία στα βαρέα και ανθυγιεινά.
  ΟΧΙ στο κλείσιμο - συγχώνευση νοσοκομείων - ΚΥ- πολυϊατρείων!
  ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ στο νοσοκομείο για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους.
Εξασφάλιση ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΓΑΣΗΣ σε όσους εργαζόμενους το έχουν ανάγκη!
    ΕΝΙΑΙΟ, ΚΑΘΟΛΙΚΟ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ σύστημα υγείας - πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της λογικής του κέρδους στην υγεία!
Οι Γενικές Συνελεύσεις και ΔΣ των νοσοκομείων
1.      Γενικό Κρατικό Νικαίας
2.      Ευαγγελισμός
3.      Άγιος Σάββας
4.      Αττικό
5.      Δρομοκαϊτειο
6.      Ερυθρός Σταυρός
7.      Θριάσιο
8.      Α.Συγγρός
9.      7ο ΙΚΑ
Ελπίς
καθώς και εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία
Δαφνί
Τζάννειο
ΑγΒαρβάρα
Ιπποκράτειο
Αγλαϊα Κυριακού
Άγιοι Ανάργυροι
Δρομοκαϊτειο

  Αθήνα, Πέμπτη 2/2/2012








Δεν υπάρχουν σχόλια: